|
wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie
Autor |
Wiadomość |
Fusion
Dołączył(a): 20 Stycznia 2009 Posty: 4953 Lokalizacja: stade melodrome
|
 wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Czwartek, 13 Sierpnia 2009, 20:34
Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Jeśli dubluję, to scalajcie śmiało, nie będę Was ściągał po sądach.
Słucham Future2Future Herbiego, konkretnie numer "This Is Rob Swift", w którym gościnnie jest Rob Swift (szok, co?). Spoko numer, ale nie tym chciałem się z Wami podzielić (choć może też będziecie wdzięczni). W każdym razie Rob nieźle rzuca cutami i chodzi mi głównie o pierwszy - który był też bodajże u Free The Robots na EPce o tej samej nazwie.
"Let's begin with the drum set..."
Wie ktoś może z czego to?
|
Powrót do góry
|
|
 |
blessdamic
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Wtorek, 22 Czerwca 2010, 10:27
http://www.youtube.com/watch?v=QcM-GUjeGCQogarnie mi ktoś tekst z drugiej zwrotki? no pierwsza, wchodzi elegancko, a z drugiej lapie pojedyczne frazy, duzo do spisania, nie ma, wiec licze, ze ktos pomoze
|
Powrót do góry
|
|
 |
Jose
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Wtorek, 22 Czerwca 2010, 10:32
Fusion napisał(a): Wie ktoś może z czego to? Nie wiem, ale tu też jest: http://www.youtube.com/watch?v=aCnHr4wTbBsNie zauważyłem daty posta Fusiona, nie ma to jak po roku odpowiedzieć.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Sulej
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 7 Sierpnia 2010, 17:09
Czy zna ktoś jakieś dobre forum o muzyce typu dark ambient, industrial, martial industrial, darkwave itp?
_________________ rossonero
|
Powrót do góry
|
|
 |
renoma
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Poniedziałek, 16 Sierpnia 2010, 11:17
|
 |
Sulej
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Wtorek, 17 Sierpnia 2010, 12:31
Dzięki!
|
Powrót do góry
|
|
 |
lukasz.u
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Piątek, 10 Grudnia 2010, 21:31
http://www.youtube.com/watch?v=0kj22T9kWqQ ktoś wie co to za numer leci w tle ,nie moge przez tego pajaca wychwycic zupelnie tekstu .
_________________ jesteś wackiem.
|
Powrót do góry
|
|
 |
ri3i
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Niedziela, 12 Grudnia 2010, 13:47
najlepsza produkcja Quincy Jonesa poza Thrillerem i Bad?
|
Powrót do góry
|
|
 |
Karol
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Poniedziałek, 7 Lutego 2011, 12:59
może ktoś wrzucić? Barry Manilow - I Just Wanna Be The One In Your Life
|
Powrót do góry
|
|
 |
cyniu
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Niedziela, 13 Marca 2011, 13:27
wlasnie zakochalem sie w tym kawalku, trzymaj karol http://www.mediafire.com/?5ivua0py64ckd5k@blessdamic I left it With you A note that was discreet I made sure I put it Upon the cellar door It's hanging, hoping Will you read it while I weep Last time The last time It flickers through me So vivid It rushes From my head down to my feet We're laughing, joking Through (?) to my defeat
_________________ robie sobie triki latam se po mieście
|
Powrót do góry
|
|
 |
Progressive
Dołączył(a): 03 Kwietnia 2011 Posty: 1436 Lokalizacja: dwadwasto/bstok
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Poniedziałek, 4 Kwietnia 2011, 00:57
sampel z Manilowa byl w 'liście' flexxipu. Co do sampli, ma ktos jakąs liste kawałków (łącznie z polskimi) gdzie zostal wykorzystany sampel z 'funky worma' ohio players? (zreszta chyba najbardziej przeruchana piszczalka)
_________________ będziem bogaci
|
Powrót do góry
|
|
 |
emdeer
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Piątek, 8 Kwietnia 2011, 21:56
jest jakas składanka z największymi hitami polskiego punk rocka???
|
Powrót do góry
|
|
 |
Oenes1
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 9 Kwietnia 2011, 09:06
W 1986 roku wyszła składanka Jak punk to punk, ale nie nazwałbym tego najlepszymi kawałkami. Jeśli nie znasz się za dobrze na scenie punk rockowej to napisz do mnie co Ci się podoba, a wtedy polece Tobie jakieś dobre utwory, albo płyty.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Riot Maker
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 9 Kwietnia 2011, 09:15
W końcu spiąłem tyłek i zabrałem się za nadrabianie trochę mocniejszych brzmień. Tak, więc zwracam się z prośbą do bardziej "oczytanych" w tych brzmieniach. Co polecacie dobrego będące w stylu System of a Down na przykład? Znacie kogoś kto wokalnie przypomina Serja Tankiana? Mocny wokal i masa energii - aspekty najważniejsze. Piszcie proszę, jestem głodny dobrej muzyki.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Oenes1
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 9 Kwietnia 2011, 09:33
Sporo osób słuchało SOAD, ale ja od nich dosyć szbyko odbiłem w hc/punk/grind itp. Grindcore to już łandy rozpierdol więc wziąłem się za death metal, trochę black metalu i płyty metalowe, które są podtawą. Ciężko mi polecić cos w stylu SOAD . Warta uwagi jest na pewno płyta Entombed 'Serpent Saints - The Ten Amendments', Jeśli to będzie dla Ciebie za mocne to spróbuj może z thrash metalem.Jest szybko i wokal w większości wyraźny. Np. Anthrax-Among The Living.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Riot Maker
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 9 Kwietnia 2011, 09:35
Czy za mocne? Wiesz słyszałem już wiele rzeczy i może być nawet najostrzejsza wersja metalu. Ważne by co jakiś czas był ciekawy, melodyczny refren itp. Przełknę wszystko, bo jakoś głodny jestem gitar i klasycznego metalowego nadzierania 
|
Powrót do góry
|
|
 |
Oenes1
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 9 Kwietnia 2011, 10:00
Melodyjne refreny(w stylu popowym) przy jakimś porządnym napierdalaniu to coś czego nie trawię więc w tym przypadku nie pomogę.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Sulej
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Poniedziałek, 11 Kwietnia 2011, 12:36
Sprawdź sobie Soulfly.
|
Powrót do góry
|
|
 |
SickBoy!
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Czwartek, 2 Czerwca 2011, 12:12
http://www.reserved.com/2011/#/pl/collection/manwie ktoś jak nazywa się piosenka która leci na tej stronie?
|
Powrót do góry
|
|
 |
Adamus
|
 Re: wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale nie wiecie Wysłano: Sobota, 4 Czerwca 2011, 09:19
Poszukuję teledysku (nie wiem kogo, myślałem, że Korn ale sprawdziłem wszystko od nich i to nie to) gdzie małpy z ludzkimi twarzami uciekają z jakiegoś instytutu i wszystko tam rozkurwiają. Pamiętam, że swego czasu dość często leciał na Vivie itd. Chodzi za mną od dłuższego czasu ten teledysk a ni chuja nie pamiętam kogo to. POMOCY!
|
Powrót do góry
|
|
|