|
Zakaz posiadania gifów w podpisach
Autor |
Wiadomość |
ZINNN
アドミン
Dołączył(a): 22 Grudnia 2004 Posty: 10340 Lokalizacja: THE INTERNET™
|
 Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 00:49
Od pierwszego lipca wprowadzamy na forum zakaz posiadania gifów w podpisach.
W ciągu następnych 3 dni postaram się pousuwać większości osób gify z ich podpisów, jeśli jednak po wspomnianym 1szym lipca ktoś nadal będzie wrzucał gif do podpisu, zostanie ukarany ostrzeżeniem.
_________________ https://daggerforest.com
|
Powrót do góry
|
|
 |
Slizgator
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 01:33
A co to komu przeszkadza? 
|
Powrót do góry
|
|
 |
vinsanity
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 06:38
a co to komu pomaga? bardzo dobry ruch
|
Powrót do góry
|
|
 |
donU1esko
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 09:40
wreszcie!
_________________ JA TU JESTEM KIEROWNIKIEM TEJ SZATNI
|
Powrót do góry
|
|
 |
nnm
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 09:59
|
|
 |
jabolsdz
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 10:26
pierwsza racjonalna i dobra decyzja od dawien dawna.
|
Powrót do góry
|
|
 |
leon
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 11:55
mozesz zin jeszcze sprecyzowac: chodzi ci o format gif czy o animacje w formacie gif? (bo wnioskuje ze chodzi o animacje. Tak czy inaczej propsuje posuniecie, bo irytuja mnie one od dawien dawna
_________________ "ojciec to nie policjant, mama nie jest politykiem, a ja kocham swoje miasto co nie chwali sie pomnikiem" StereoTypy - Parszywa Trzynastka track 9 "Nigdy"
|
Powrót do góry
|
|
 |
nnm
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 11:58
Chodzi o animacje. Zajmują sporo cennych kilobajtów i utrudniają przeglądanie forum. Ja blokuję to adblockiem, ale nie każdy używa firefoxa, więc to najlepsze rozwiązanie dla każdego.  Zresztą widać to po braku sprzeciwów
|
|
 |
Paulie
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 12:33
Nie rozumiem, forum działa szybko, a w opcjach jest przecież możliwość wyłączenia wyświetlania podpisów. Cytuj: Ja blokuję to adblockiem, ale nie każdy używa firefoxa, więc to najlepsze rozwiązanie dla każdego A to chyba nie wymaga komentarza. 
_________________ CIESZĘ SIĘ Z TEGO, CO MAM, BO MOGĘ TAŃCZYĆ Z KURWAMI TANGO
JESTEŚ KURWĄ, ZDECHNIESZ KURWĄ, KURWA, KURWO
|
Powrót do góry
|
|
 |
nnm
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 13:01
Paulie napisał(a): Cytuj: Ja blokuję to adblockiem, ale nie każdy używa firefoxa, więc to najlepsze rozwiązanie dla każdego A to chyba nie wymaga komentarza.  Wydaje mi się, że wymaga skoro tylko ciebie to bawi Jeśli nie rozumiesz, że niektórzy chcą mieć/widzieć podpisy ALE bez wkurwiających animowanych gifów to ładnie z tobą. I tak jak piszę - o ile w ff łatwo można to zablokować, to już w innych przeglądarkach nie każdy wie jak robić takie rzeczy. Zresztą uważaj na słowa, bo zaczynasz być równie wkurwiający co te gify.
|
|
 |
Paulie
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 13:06
Ahahahhaa  ale wczuta, typie ogarnij się, to wirtualny świat jest, a nie parafia. No nieważne, na jakiej podstawie uważasz, że to jest lepsze DLA KAŻDEGO?
_________________ CIESZĘ SIĘ Z TEGO, CO MAM, BO MOGĘ TAŃCZYĆ Z KURWAMI TANGO
JESTEŚ KURWĄ, ZDECHNIESZ KURWĄ, KURWA, KURWO
|
Powrót do góry
|
|
 |
Sulej
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 13:06
Dobry pomysł. A co do przeglądarek to niektórzy korzystają ze smartfonów, no i tam te gify strasznie zamulają.
_________________ rossonero
|
Powrót do góry
|
|
 |
nnm
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 13:11
Paulie napisał(a): Ahahahhaa  ale wczuta, typie ogarnij się, to wirtualny świat jest, a nie parafia. No nieważne, na jakiej podstawie uważasz, że to jest lepsze DLA KAŻDEGO? wczuta, bo nie było mnie tydzień czasu, a patrząc na twoje ostatnie posty widać, że już dawno powinieneś dostać trzecie ostrzeżenie (bana). Fakt, że nie dla każdego, bo nigdy wszystkim nie dogodzisz, ale czepianie się słówek w tak żenujący sposób jest po prostu głupie. Dlatego sugeruję ci tylko, żebyś już skończył. 
|
|
 |
FLoo
Dołączył(a): 28 Października 2009 Posty: 10218 Lokalizacja: białystok dziwko Ostrzeżenia: 1
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 13:27
Pomysł bardzo dobry. Cytuj: o ile w ff łatwo można to zablokować, to już w innych przeglądarkach nie każdy wie jak robić takie rzeczy. W Operze 100 razy łatwiej niż w FF, nie rób z ludzi debili :< nie wiedziałem, mówię głównie o chromie i operach mini itpps Ogólnie to fajne są te wczuty nnm'a odkąd został moderatorem, no ale i tacy są poprzedni 
_________________ Twenty-four seven, three-sixty-five, pussy stays on my mind.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lothia
Dołączył(a): 12 Kwietnia 2010 Posty: 330 Lokalizacja: Kraków Ostrzeżenia: 1
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 14:45
A co z avatarem Zina?
_________________ Słyszysz: Drag0, myślisz: smok? może taniec Dla nas to autor postów, które znamy na pamięć
/modern rastignac
|
Powrót do góry
|
|
 |
leon
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 14:47
sek w tym ze mozna zablokowac dany gif, ale mi sie juz nudzi blokowanie kolejnych, bo jak ktos zmieni gif w podpisie to dupa, musisz blokowac jeszcze raz, niby nic a irytuje....
edit: temat dotyczy gifow w podpisach, avatary maja z gory narzucone rozmiary tzn. sa w pewien sposob znormalizowane, podpisy nie.
_________________ "ojciec to nie policjant, mama nie jest politykiem, a ja kocham swoje miasto co nie chwali sie pomnikiem" StereoTypy - Parszywa Trzynastka track 9 "Nigdy"
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lothia
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 15:12
Avatar Zina ma 85,82 kb, ten ruszający się insekt Bibsa, którego wkleił tutaj w charakterze argumentu asfaltowy reformator forum, ma niecałe 4 kb.
_________________ Słyszysz: Drag0, myślisz: smok? może taniec Dla nas to autor postów, które znamy na pamięć
/modern rastignac
|
Powrót do góry
|
|
 |
leon
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 15:16
a ta ruszajaca cyckami laska ma ponad 2 mb.... (do avatara Bibsa nic akurat nie mam to pewien znak rozpoznaczy cos jak yo mtv raps, ale chyba padnie ofiara glupoty innych ludzi...)
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lothia
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 15:21
Ergo najrozsądniejsze byłoby znormalizowanie sygnatur, hm? O ile jest to możliwe, nie wiem.
/modern rastignac
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 15:22 przez Lothia, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
lukii
|
 Re: Zakaz posiadania gifów w podpisach Wysłano: Poniedziałek, 28 Czerwca 2010, 15:21
myślałem, że w Polsce już nie ma problemów z szybkością internetu  na smartfonie mam wyłączone obrazki i mi to nie przeszkadza, no ale skoro jest to takie uciążliwe to czemu nie, wywalcie gify 
|
Powrót do góry
|
|
|