Re: Okulary
Wysłano: środa, 10 Maja 2017, 11:28
takie rozwiązanie moim zdaniem zawsze będzie ułomne. też się zmagam z tym problemem i trzeba niestety albo nosić etui w kieszeni i robić podmianki, ale etui jak wiadomo jest dużym przedmiotem wypychającym kieszenie i tylko wkurwia albo zakładać okulary za kołnierzyk, czego ja się boję robić bo korekcyjne zdają się zazwyczaj być mniej wytrzymałe i wystarczy że ktoś na ciebie przypadkiem wpadnie na ulicy i po okularach. poza tym nakładki i tak nie wrzucisz luzem do kieszeni bo się zaraz rozpierdoli, a takie chodzenie z podniesionymi nakładkami do góry to xd możesz spróbować fotochromów, ale mnie się one zawsze kojarzyły z jakimiś spoconymi gwałcicielami xd no chyba że znalazłbym jakieś stylowe. niedługo będę zmieniał korekcyjne to może w końcu znajdę dla siebie odpowiednie rozwiązanie.
jakie jest aktualnie najlepsze fotochromatyczne rozwiązanie? czyli szybkie przyciemnianie do bardzo ciemnych wartości i szybkie rozjaśnienie? bo reklamy spoko wyglądają, ale jak przejrzałem filmiki randomów na jutubie to nawet po kilku minutach rozjaśnienie było dalej gdzieś na 30%. z przyciemnianiem sprawa idzie szybciej z tego co się zorientowałem
_________________ czerwonych do wora, a wór do jeziora
Poleci ktoś dobre miejsce w Łodzi, gdzie można dobrać soczewki dla osoby z astygmatyzmem? Próbowałem dwukrotnie dobrać soczewki w swoim mieście rodzinnym i niestety bezskutecznie.
Nie miałem. Soczewki próbowałem dobrać u jednej okulistki. Pierwsze soczewki to była wielka pomyłka, natomiast drugie - już innej firmy, dawały w miarę radę, jednak nie tak dobrze, jak zwykłe okulary. Później kontakt się urwał, okulistka coś tam sugerowała, że może nie mogę nosić soczewek, ale nie wiedziała dlaczego i na żadne badanie mnie nie wysłała. No i czy dwie próby wystarczą, by móc powiedzieć, że mam problem? Zwłaszcza przy astygmatyzmie?
Oczywiście dziękuję za informację. Zawsze lepiej wiedzieć, że to może być jeden z powodów, dla których mam nie po drodze z soczewkami. W każdym razie będę działać dalej.
Wysłano: Piątek, 14 Lipca 2017, 09:05
Obdrapałem delikatnie moje metalowe oprawki, jak myślicie można to zanieść do optyka zeby cokolwiek z tym zrobili? Może ktoś przerabiał taki problem Generalnie jest niewielki acz widoczny uszczerbek w lakierze
Dołączył(a): 05 Października 2008 Posty: 1259 Lokalizacja: kraków
Wysłano: Czwartek, 27 Lipca 2017, 13:16
korzystał ktoś ze sklepu eyerim.pl ? Wszystko wydaje się naprawdę spoko, kilka tysi followersów na IG, kilkanaście tysięcy ludzi na FB, itp., ale ceny okularów o 200-250zł niższe, niż na oficjalnej stronie Ray-Bana sprawiają, że jestem podejrzliwy trochę. No ale mimo wszystko, mają ceny po 500-600zł za okulary, po prostu niższe, niż u RB ofisiał Ktoś coś?
Korzysta ktoś z soczewek blue control? Widzicie różnicę? Babka zaproponowała mi te rozwiązanie na badaniu wzroku, bo dużo czasu spędzam przed komputerem i często czuję suchość w oczach (uczucie piasku). Cena za jedną soczewkę to 220 zł, dlatego pytam, żeby nie okazało się, że to jakiś pic na wodę.
Poleci ktoś zwykle czarne okulary przeciwsłoneczne ala raybany do 150 zł, nie potrzebuje żeby były konkretnej firmy, chce tylko aby były bardziej wytrzymałe niż takie za 40 zl
_________________ -You went to Disney World by yourself? -Yeah, great gas it was! Had me picture taken with Goofy and everything. He's my favourite, Goofy! -You know I can't tell if you're really motherfuckin' dumb or really motherfuckin' smart
Dziękuje za nią Bogu, nie ma nic lepszego, jest mi bardzo potrzebna. Życie bez muzyki byłoby trudne i bardzo smutne - Zinedine Zidane
Dołączył(a): 06 Grudnia 2015 Posty: 1804 Lokalizacja: 10 12 14 Bureau
Wysłano: Piątek, 23 Lutego 2018, 09:39
wiadomo ze ray-ban = aviator
_________________ możesz mi mówić daquan
Spoiler:
[Chorus: Young Thug] Issa, issa, issa, issa, issa Issa, issa, issa, issa Issa, issa, issa, issa, issa Issa, issa, issa Issa, issa, issa, issa, issa Issa, issa