Autor |
Wiadomość |
Miszczyk
emeryt
|
 Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 14:05
Ostatnio aż w oczy kłują prowokacje, szczególnie związane z GMLL. Jakieś pomysły co zrobić z tymi pseudośmiesznymi prowami? Początkowo to zlewałem, ale robi się to nudne i irytujące  PS. Temat założyłem, bo nie widzę nigdzie dyskusji na ten temat. PS.2. No widzę jedynie coś takiego - viewtopic.php?f=14&t=23198 - można połączyć.
_________________ Vibe2NES A.D. 2013 CZW Rap Night A.D. 2008 fb.com/vibe2nes fb.com/czluchowrapnight
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 14:49 przez Miszczyk, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
trendkiller
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 14:25
mnie bardziej w oczy kłują błędy
_________________ a legia kurczak
|
Powrót do góry
|
|
 |
Miszczyk
emeryt
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 14:50
trendkiller napisał(a): mnie bardziej w oczy kłują błędy Literka mi spierdoliła. Wróćmy do tematu.
_________________ Vibe2NES A.D. 2013 CZW Rap Night A.D. 2008 fb.com/vibe2nes fb.com/czluchowrapnight
|
Powrót do góry
|
|
 |
Miechu
moderator
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 14:51
Miszczyk napisał(a): Ostatnio aż w oczy kłują prowokacje, szczególnie związane z GMLL. Jakieś pomysły co zrobić z tymi pseudośmiesznymi prowami? Początkowo to zlewałem, ale robi się to nudne i irytujące  PS. Temat założyłem, bo nie widzę nigdzie dyskusji na ten temat. PS.2. No widzę jedynie coś takiego - viewtopic.php?f=14&t=23198 - można połączyć. Dopóki nie łamią regulaminu to nic im nie zrobisz (a szkoda) także temat wydaję się zbędny.
|
Powrót do góry
|
|
 |
The Maidman
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 14:57
ja jestem takiego samego zdania jak Sokół w kawałku Boją się Cytuj: Ludzie nazywają prowokacją, jeśli tego nie rozumieją Nienawidzą rzeczy, których nie mogą mieć Ludzie warnują wszystkie posty, których nie mogą pojąć I nienawidzą tego, czego musieliby chcieć dla ciebie propsy dla GM2L są prowokacją, dla mnie dla praktycznie każdego innego polskiego rapera.
|
|
 |
_Damian_
moderator
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:05
Dyskutowaliśmy o tym w gronie adminów/modów i tak jak napisał Miechu, dopóki ktoś nie łamie regulaminu, nic z tym nie możemy zrobić. Przyczyna jest prosta: nie da się obiektywnie ocenić czy ktoś uskutecznia prowo, czy po prostu ma tak spierdolone zdanie na jakiś temat. Subiektywnie można rzucić ksywami, tak jak i całymi wątkami które są zaczątkiem marnych prowokacji, ale przecież każdy kto regularnie odwiedza te forum, wie o kim i o czym mowa.
Oczywiście podany przez Ciebie przykład jest jak najbardziej dobry, ale założę się, że np. w takim temacie o płycie Malika Montany jakaś część userów faktycznie jara się jego twórczością.
Pomysły? Wprowadzić rangę "prowo" dla takich delikwentów, ale tutaj znowu wracamy do kwestii subiektywizmu.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Jose
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:11
Dodawajcie określonych użytkowników do ignorowanych. Ułatwia życie, pozdrawiam.
_________________ Rap MATTers podcast https://soundcloud.com/rapmatters https://www.youtube.com/channel/UCkebu- ... ynJuls5s8g
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lowrider
Dołączył(a): 26 Kwietnia 2010 Posty: 5364 Lokalizacja: slizgawka.eu
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:15
Abstrahując od całego pomysłu radzenia sobie z prowokacjami - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, na czym ma polegać rzekoma prowokacja związana z gm2l i w jaki sposób jest ona szkodliwa dla forum?
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:29 przez Lowrider, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
Mider
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:21
no chujowy rap jest propsowany, czego nie kumasz
|
Powrót do góry
|
|
 |
Maciek
Dołączył(a): 24 Marca 2014 Posty: 3684 Lokalizacja: internetełek
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:21
Inicjatywa walki z propsami dla gmll 
|
Powrót do góry
|
|
 |
sniper
Dołączył(a): 25 Września 2004 Posty: 15077 Lokalizacja: Xenia, Ohio
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:25
Może jakaś captcha wymagająca wpisania 4 elementów przy każdej próbie napisania posta przez ww DELIKWENTÓW?
|
 |
instinct
Mistrz Typera EPL
Dołączył(a): 07 Grudnia 2014 Posty: 11985 Lokalizacja: slizgawka.eu
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:29
Mider napisał(a): no chujowy rap jest propsowany, czego nie kumasz definicje chujowego rapu poprosze, myślałem że to kwestia subiektywna
_________________ http://slizgawka.eu/
|
Powrót do góry
|
|
 |
MicBar
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:40
Przecież ostatnio największym prowo była opinia o wpływie 808 & Heartbreak Cytuj: Taki, że pojawiło się po niej mnóstwo pedałów w rurkach udających raperów i używających auto-tune'a do porzygu. Największe zło, jakie pojedynczy album wyrządził hip-hopowi Bez niego nie byłoby dziś Future'ów, Young Thugów i Fetty Wapów. Może nawet Drake by się nie przebił. Jezu, jakby było cudownie...
A Wy tu o jakieś propsy dla GMLL przeżywacie. 
|
Powrót do góry
|
|
 |
TylerD
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:50
_Damian_ napisał(a): Dyskutowaliśmy o tym w gronie adminów/modów i tak jak napisał Miechu, dopóki ktoś nie łamie regulaminu, nic z tym nie możemy zrobić. Przyczyna jest prosta: nie da się obiektywnie ocenić czy ktoś uskutecznia prowo, czy po prostu ma tak spierdolone zdanie na jakiś temat. Subiektywnie można rzucić ksywami, tak jak i całymi wątkami które są zaczątkiem marnych prowokacji, ale przecież każdy kto regularnie odwiedza te forum, wie o kim i o czym mowa.
Oczywiście podany przez Ciebie przykład jest jak najbardziej dobry, ale założę się, że np. w takim temacie o płycie Malika Montany jakaś część userów faktycznie jara się jego twórczością.
Pomysły? Wprowadzić rangę "prowo" dla takich delikwentów, ale tutaj znowu wracamy do kwestii subiektywizmu. To chyba jeszcze gorzej, c'nie?
_________________ I fuck hip hop
|
Powrót do góry
|
|
 |
Cz4rny1337
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 15:53
trzeba zrobic odgornie jakas liste raperow ktorych mozna chwalic i niech bedzie aktualizowana przez jakiegos admina tak co miesiac
ustalimy tak wspolne stanowisko
|
 |
Mider
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 16:06
onlyINSTINCT napisał(a): Mider napisał(a): no chujowy rap jest propsowany, czego nie kumasz definicje chujowego rapu poprosze, myślałem że to kwestia subiektywna polski
|
Powrót do góry
|
|
 |
modeltoja
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 16:08
Cytuj: Pomysły? Wprowadzić rangę "prowo" dla takich delikwentów, ale tutaj znowu wracamy do kwestii subiektywizmu. Z tego by sie szybko zrobil motywator, a nie kara ;d
_________________ your ego is writing cheques your body can't cash
|
Powrót do góry
|
|
 |
distroy
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 16:30
myślę, że dużo większym rakiem są osoby, które w arcyśmieszny sposób komentują polski rap, np. mogę się założyć, że z wypierdolenia użytkownika TuPadre cieszyłoby się wiele osób, a zupełnie nikt by nie zapłakał
_________________ MORDZIATY MORDZIATY MORDZIATY TYMCZASEM
|
Powrót do góry
|
|
 |
kamil1239
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 16:39
Zgadzam się z Miszczykiem. Też mnie juz irytują te prowokacje podważające autentyczność albo co gorsza umiejętności Sentiego, typu pantekilaz czy bober. #gmll
_________________ vis+kamil1239=<3
|
Powrót do góry
|
|
 |
brechozord
Dołączył(a): 07 Grudnia 2012 Posty: 522 Lokalizacja: miasto tysiąca dźwięków, jednej miłości
|
 Re: Prowo(kacje) Wysłano: Poniedziałek, 1 Lutego 2016, 17:03
Dla mnie większą prowokacją i cyrkiem jest działalność użytkownika cywil na tym forum, a jakoś nikt z administracji nic z tym nie robi.
_________________ a życie jest jak dziwka na na na
|
Powrót do góry
|
|
|