|
Mistrzostwa Świata 2018 - Rosja
Autor |
Wiadomość |
ProXima
|
 Mistrzostwa Świata 2018 - Rosja Wysłano: Piątek, 24 Lipca 2015, 14:06
Jutro tj. 25 lipca 2015r. o godzinie 17:40 rozpocznie się losowanie grup kwalifikacyjnych do mundialu (transmisja TVP1), który odbędzie się w dniach od 8 czerwca do 8 lipca na terenie Federacji Rosyjskiej. Mecze będą rozgrywane w Moskwie, Petersburgu, Kaliningradzie, Niżnym Nowogrodzie, Kazaniu, Samarze, Sarańsku, Wołgogradzie, Rostowie nad Donem, Soczi i Jekaterynburgu. Koszyki do eliminacji:
|
|
 |
Pinky F.
złodziej Fen
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Piątek, 24 Lipca 2015, 14:57
dawać niemców, słowaków, wyspy owcze, białoruś i san marino
|
Powrót do góry
|
|
 |
zawsze-spoko
Dołączył(a): 15 Marca 2011 Posty: 454 Lokalizacja: wielki projekt Boga-Ojca, 3. planeta od słońca
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Piątek, 24 Lipca 2015, 16:09
grupa marzen: walia, słowacja, wyspy owcze (ranking zbudowany chyba tylko na grecji ;d), mołdawia, san marino
smierci: hiszpania, włochy, turcja, finlandia, kazachstan
_________________ ja i emeryci jakoś se radzimy
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bolo
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Piątek, 24 Lipca 2015, 23:20
z czego smieszkujesz? wyspy im wjebały i to dwa razy, my zremisowalismy, ja ich za to szanuje.
_________________ Dinozaury i w ogóle.
|
Powrót do góry
|
|
 |
ProXima
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Piątek, 24 Lipca 2015, 23:39
Co do grupy to:
Rumunia, Słowacja, Polska, Wyspy Owcze, Litwa, San Marino
I poprawka - turniej odbędzie się w dniach 14.06 - 15.07.
|
|
 |
Sidd aka AlbatrBoss
I Mistrz Quizwania
Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012 Posty: 6764 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 18:35
Grupa A Holandia Francja Szwecja Bułgaria Białoruś Luksemburg
Grupa B Portugalia Szwajcaria Węgry Wyspy Owcze Łotwa Andora
Grupa C Niemcy Czechy Irlandia Północna Norwegia Azerbejdżan San Marino
Grupa D Walia Austria Serbia Irlandia Mołdawia Gruzja
Grupa E Rumunia Dania POLSKA Czarnogóra Armenia Kazachstan
Grupa F Anglia Słowacja Szkocja Słowenia Litwa Malta
Grupa G Hiszpania Włochy Albania Izrael Macedonia Liechtenstein
Grupa H Belgia Bośnia i Hercegowina Grecja Estonia Cypr
Grupa I Chorwacja Islandia Ukraina Turcja Finlandia

|
Powrót do góry
|
|
 |
bumbumbam
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 18:40
ładnie
|
Powrót do góry
|
|
 |
Smek
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 18:44
nie jest źle, w końcu nie ma Anglii ;)
|
|
 |
S?
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 18:59
Prawdziwy król i sportowy idol za gimbusa, 2002r niezapomniane chwile.
_________________ 'I'm in yo girl and now she feeling Polish like perogies'
|
Powrót do góry
|
|
 |
ganz
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 19:01
Te pastuchy z dolnych koszyków (+ Kazachstan) trochę martwią, bo łatwo tam wjebać na wyjeździe. Z drugiej strony, jest szansa, ze jesli zakwalifikujemy się do ME, młode talenty będą systematycznie się rozwijać, a nasi chorowici z Dortmundu będą zdrowi i w formie, to naprawdę możemy z ww. drużynami zdobyć komplet punktów, a czy taka Rumunia będzie w stanie? Tam jest jakiś piłkarz >22 który by był choć medialny? Największa obawa Dania, ale mogło być gorzej. Ta grupa naprawdę jest do rozjebania. Gdyby się okazało, że awansujemy na ME, wychodzimy z grupy na tej imprezie i awansujemy na mundial, to spełnia się ten nieśmiały mokry sen o Polsce jako czołowej sile w Europie, z którą wszyscy muszą się liczyć. Przede wszystkim się jaram, że uniknęliśmy Hiszpanii, Francji i Holandii. PS Kurwa jak ja mam się tak starzeć jak Ronaldo to ja się wolę zabić 

~~~~~~~~~~
kand napisał(a): jeju, jaka żenada.
|
Powrót do góry
|
|
 |
ProXima
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 19:15
Rumunia na pewno nie jest słabsza od Polski. Już nie mówiąc o Danii. Gdyby Czarnogóra się ogarnęła to też pastuchami nie są.
|
|
 |
ganz
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 19:25
mowiac pastuchy mialem na mysli zwykla obraze, nie lubie tego kregu kulturowego i tyle. mysle, ze troche przesadzasz. rumunia nie jest slabsza od polski? moze niech inni forumkowicze sie wypowiedza. do danii trzeba miec ogromny respekt (swoja droga, oby hojbjerg gnil na lawce i sie nie rozwinal na tyle na ile pozwala mu potencjal, przynajmniej do konca eliminacji  ), ale moglismy wpasc chocby na francje - jak w ten sposob sie na to spojrzy, to dania tez nie jest zla, na pewno bedzie mniej trudniej ich ograc, niz francuzow czy szwajcarow. w kazdym razie pominales spora czesc rozwazan. do eliminacji tez jescze troche jest ten Chiriches z Totków dobry grajek? jakos mi umknelo kto tam na slizgu spod szyldu tottenhamu

~~~~~~~~~~
kand napisał(a): jeju, jaka żenada.
|
Powrót do góry
|
|
 |
_Damian_
moderator
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 21:39
ganz napisał(a): ten Chiriches z Totków dobry grajek? jakos mi umknelo kto tam na slizgu spod szyldu tottenhamu Łak, choć nie najgorzej się zapowiadał 2 sezony temu. Prawdopodobnie w tym okienku zostanie opchnięty, bo nie ma dla niego miejsca. Co do losowania, 1 i 2 koszyk spoko, martwi mnie ta Czarnogóra, która jednak potrafiła w nie tak odległej przeszłości trochę namieszać. Jeżeli nie będziemy frajerzyć, to jest realna szansa na wyjście z grupy.
|
Powrót do góry
|
|
 |
ergiees
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 22:33
nie no, żeby pisać że Rumunia nie jest słabsza od Polski  może jak ktoś dużo grał w FMa to się boi Alexandru Chipciu. Ja dużo większe zagrożenie widzę w Danii i wyjazdach do Armenii, Czarnogóry i Kazachów.
Powrót do góry
|
|
 |
kalahar
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 22:37
Bardzo dobre losowanie dla Polaków. Ciekawa grupa A, w której będą grali najprawdopodobniej faworyci mundialu w Rosji i najpewniej przyszli ME, czyli Francuzi. Grupa B z realną szansą na drugie miejsce dla Wysp Owczych. pzdr
PS lubię takie grupy jak D <3
|
Powrót do góry
|
|
 |
Elph
Dołączył(a): 17 Lipca 2012 Posty: 2736 Lokalizacja: San Junipero
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 22:46
kalahar napisał(a): Ciekawa grupa A, w której będą grali najprawdopodobniej faworyci mundialu w Rosji i najpewniej przyszli ME, czyli Francuzi.

|
Powrót do góry
|
|
 |
_Damian_
moderator
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 22:51
Też bardziej obawiałbym się Danii, niż Rumunów.
|
Powrót do góry
|
|
 |
ProXima
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Sobota, 25 Lipca 2015, 23:41
ragus napisał(a): nie no, żeby pisać że Rumunia nie jest słabsza od Polski  może jak ktoś dużo grał w FMa to się boi Alexandru Chipciu. Ja dużo większe zagrożenie widzę w Danii i wyjazdach do Armenii, Czarnogóry i Kazachów. Jeśli twierdzisz, że wyjazd do jebanej Astany jest gorszy niż gra z Rumunią to raczej ty powinieneś się przestawić na realny świat. Chcialbym tylko przypomniec, ze Polacy dalej graja gowno, a wyniki w eliminacjach to glownie zasluga jeszcze gorszej gry rywali. Nie narzekam poki sytuacja jest bdb, ale poki co tak to wyglada. ganz napisał(a): w kazdym razie pominales spora czesc rozwazan. do eliminacji tez jescze troche jest wiem, ze losowanie bylo bardzo dobre dla Polski, ale beke mam z takiego pierdolenia ze "oo jedziemy na mundial", "wladek szykuj pokoje" etc.
|
|
 |
esbeha
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Niedziela, 26 Lipca 2015, 00:14
Na pierwszy rzut oka fajna grupa, ale jak się zastanowić to mogą być problemy. Niby najłatwiejsza drużyna z pierwszego koszyka, z drugiego uniknelismy Francuzów, Włochów i Słowaków, ale z Czarnogórą nam się cieżko grało, Armenia nie tak dawno potrafiła Duńczyków ojebac 4:0 czy zremisowac z makaroniarzami więc łatwo nie będzie. Pewnie będzie sporo tracenia punktów tutaj i dość wyrównana grupa aż do końca.
|
Powrót do góry
|
|
 |
ergiees
|
 Re: Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej - Rosja 2018 (kwalifikacje) Wysłano: Niedziela, 26 Lipca 2015, 01:16
ProXima napisał(a): Jeśli twierdzisz, że wyjazd do jebanej Astany jest gorszy niż gra z Rumunią to raczej ty powinieneś się przestawić na realny świat. wiadomo, że z tej trójki którą wymieniłem Kazachstan będzie najłatwiejszy, ale kadra potrafi ujebać na takich dzikich terenach, a futbol Kazachów idzie do przodu  Rumunia za to jest marna po prostu i trafić ją z 1 koszyka to jak 6 w totka, każdy to wie przecież. Tu trzeba ogarnąć 1 miejsce, bo w barażach takich ogórów jak w grupie nie będzie i znów Lewy i spółka MŚ zobaczą w TV najwyżej.
Powrót do góry
|
|
|