Autor |
Wiadomość |
born_dawg
Dołączył(a): 10 Maja 2007 Posty: 63 Lokalizacja: //suburbs, slums and ghettos//
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Poniedziałek, 9 Lipca 2007, 22:53
danky szyn ;)
_________________ devil may cry, devil may care.
|
Powrót do góry
|
|
 |
born_dawg
Dołączył(a): 10 Maja 2007 Posty: 63 Lokalizacja: //suburbs, slums and ghettos//
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Poniedziałek, 9 Lipca 2007, 23:01
shit....update,
keni burke: risin' to the top; owszem - (dj 600 v remix)
ale mi chodzi o oryginalną wersje 'wiedzialem że tak będzie'
z góry dzięki jeśli ktoś chwile wytęży pamięć etc. pozdro.
_________________ devil may cry, devil may care.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Format
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Wtorek, 7 Sierpnia 2007, 20:39
To jak? Nikt nie wie?
|
Powrót do góry
|
|
 |
smackey
Dołączył(a): 12 Stycznia 2005 Posty: 8442 Lokalizacja: Z Zielonej Góry
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Wtorek, 7 Sierpnia 2007, 20:41
"nie jedna dziewczyna chciałaby tak grać na flecie, wiesz o czym mówie"
tylko to pamietam z tego kawałka
wiec mozesz wrzucic ;)
|
Powrót do góry
|
|
 |
aoc
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: środa, 20 Sierpnia 2008, 23:14
ZNA KTOS TEN SAMPEL??? ALBO Z JAKIEGO FILMU POCHODZI???
Kod: http://www.youtube.com/watch?v=lz0VGkD3LHo
CHODZI MI PO GLOWIE OD DLUZSZEGO CZASU I PRZYPOMNIEC SOBIE NMIE MOGE
|
Powrót do góry
|
|
 |
kubek beatz
Dołączył(a): 04 Sierpnia 2007 Posty: 1002 Lokalizacja: Zduńska Wola / Łódź
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Czwartek, 21 Sierpnia 2008, 08:31
wątpię żeby to był sampel ... :>
_________________ http://www.myspace.com/kubekmusic
|
Powrót do góry
|
|
 |
WeahMC
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 22 Sierpnia 2008, 10:40
troszke odwroce idee tematu, ale jakis czas temu uslyszalem jakis niemiecki kawalek, wydaje mi sie ze byl to Sido, choc pewnosci nie mam i jako ze niemieckiego nie znam kompletnie to kojarze go tylko po wokalnym samplu z refrenu, ktory lecial mniej wiecej tak
"i sing my song and you may listen..."
jesli ktos wie co to za kawalek to bede ogromnie wdzieczny za podanie jego tytulu. 5!
|
Powrót do góry
|
|
 |
Chojny
|
 skąd są te cuty? Wysłano: Czwartek, 2 Października 2008, 13:20
temat dla tych, którzy zastanawiają się jakie numery zostały gdzieś wyskreczowane, bo mnie to często zastanawia, szczególnie jak gdzieś słyszę wielokrotnie taki sam.
na początek chcę sie zapytać o dwa:
1)"get a little crazy" w refrenie "let's get crazy" slick ricka i w tym numerze wc (a właściwie dj'a crazy toones): http://www.youtube.com/watch?v=3K5uw8D5ZoY
2)"break it down like this" - tysiąc razy to słyszałem (Wy pewnie również) i ciągle nie wiem skąd to jest : (
_________________ soulbowl.pl
|
Powrót do góry
|
|
 |
Ase One
|
 Re: skąd są te cuty? Wysłano: Czwartek, 2 Października 2008, 14:58
Cytuj: "break it down like this" - tysiąc razy to słyszałem (Wy pewnie również) i ciągle nie wiem skąd to jest
miałem zadawać pytanie o to samo na forum, mam nadzieje że ktoś mnie oświeci skąd ten popularny cut (pewnie z jakiegoś głębokiego olschoolu)
_________________ "maybe one day we can work it out, strive to understand what life's about"
|
Powrót do góry
|
|
 |
EuDee
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Czwartek, 2 Października 2008, 15:40
http://www.myspace.com/pjus022
Ten pierwszy kawałek. Brzmi jakby "I'm on the grind... like... all the time" czy coś takiego.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Funkee
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Czwartek, 2 Października 2008, 16:52
Świetny temat, a co do tych dwóch pierwszych wersów to nie jestem do końca pewien ale jestem na tropie ich "właścicieli", bo kojarzę te wersy w szczególności ten pierwszy, z początku sądziłem że pochodzi on z Cosmic Ark od X-Clanu, lecz to nie jest to, choć brzmi łudząco podobnie.
Jeszcze raz się powtórzę a co tam, i znów temat dotyczy X-Clanu, dokładnie wersu wypowiedzianego przez Brother J'a:
Walking, stomping in my big, black boots
Druga część wersu znalazła swoje zastosowanie w wielu innych produkcjach począwszy od Ice Cube'a, po (jeśli się nie mylę Jeru The Damaje) a zakończywszy na Dayton Family na krążku F.B.I., zresztą jak dla mnie klasyk.
Więc jeśli ktokolwiek usłyszymy My Big Black Boots to niech wspomni trochę legendarny X-Clan.
_________________ [url=http://www.lastfm.pl/user/dafunkee]Na głośnikach... lastfm[/url]
|
Powrót do góry
|
|
 |
expe
|
 Pete Rock - It's a love thing Wysłano: Wtorek, 7 Października 2008, 15:06
witam, każdy pewnie zna ten kawałek (temat), wie ktoś może z czego było to samplowane ? pozdrawiam
|
Powrót do góry
|
|
 |
L.A.Marek
Dołączył(a): 26 Września 2007 Posty: 1222 Lokalizacja: Miasto Smoka
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Wtorek, 7 Października 2008, 15:22
the-breaks.com
_________________ "Hip Hop changed my life, Dilla changed your t-shirt"
|
Powrót do góry
|
|
 |
s2aKu
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Wtorek, 7 Października 2008, 19:38
Chojny napisał(a): z czego jest ten wokal co pojawia się w 1:23 w kawałku eldoki - dany drumz gra funk 
Esther Williams – Last Night Changed It All hehe jeden z bardziej znanych breaków 
_________________ I knocked out so many teeth the tooth fairy went bankrupt
|
Powrót do góry
|
|
 |
Jose
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 26 Grudnia 2008, 09:36
"to tak się przedstawia" z Czerwonej Sukienki to z jakiego kawałka jest?
|
Powrót do góry
|
|
 |
domin
Dołączył(a): 10 Października 2004 Posty: 1044 Lokalizacja: gdansk
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 26 Grudnia 2008, 10:18
born_dawg napisał(a): ale mi chodzi o oryginalną wersje 'wiedzialem że tak będzie'
Hehe, blast from the past: to Wes Montgomery "When a man loves a woman", ale chyba tylko smyki, z tego co pamiętam.
_________________ http://konsyliumband.bandcamp.com
|
Powrót do góry
|
|
 |
root
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 26 Grudnia 2008, 13:34
W.E.N.A - ostatni prawdziwy
będę w chuj wdzięczny 
_________________ Darmowe 50$ na pokera, sprawdzone, polecam : KLIK
|
Powrót do góry
|
|
 |
Kapitan Bomba
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 26 Grudnia 2008, 17:43
Smarki - Kawałek O Ściemnianiu Panien
Z jakiego kawałka sampel - szukam od dawna i nie mogę znaleźć.
|
Powrót do góry
|
|
 |
samuroi
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 26 Grudnia 2008, 18:21
to se wejdz na rap sample..
wiedziałem ,że tak bedzie z dupy tematy w tym dziale 
|
Powrót do góry
|
|
 |
MONK
moderator
|
 Re: CO TO ZA SAMPEL ? (oficjalny temat) Wysłano: Piątek, 26 Grudnia 2008, 19:02
samuroi napisał(a): to se wejdz na rap sample.. wiedziałem ,że tak bedzie z dupy tematy w tym dziale 
Hmm.. te rap sample by pewnie nie powstały, gdyby ktoś tak podchodził jak podchodzisz do tematu, przyjmując zamkniętą postawę. Ktoś mógłby napisać bowiem komuś wejdź na the-breaks i tak by sobie pogadali. Łapiesz o co chodzi?
|
Powrót do góry
|
|
|