"Bitwy „Rap Battle” (nie freestyle) są bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych („KOTD”, „Don’t Flop”), we Francji („Rap Contenders”), czy w Rosji („Versus”). Teraz pojawią się również w Polsce pod nazwą „RAP NOKAUT„! Szykujemy już pierwszą edycję tego projektu.
Zapraszamy wszystkie chętne osoby do udziału. Pierwszy krok, który powinieneś uczynić, to zapoznać się z poniższym filmikiem (bitwa z polskimi napisami), aby zrozumieć, o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi. Musisz być lepszym mówcą niż raperem i posiadać takie umiejętności przygotowania tekstu, które pozwolą Ci zwyciężyć swojego przeciwnika. Powinieneś wyróżniać się elegancją i dużą dawką mocnych rymów.
Jasne, że pierwsza była burza mózgów, nikt jej tego nie odbierze - ale przypomnijcie mi ile było tam walk ogółem? Czy to wystarczyło by nazwać to ligą? Dlatego też napisałem "konkretną ligą" (patronat Wojtka z Francji robi wrażenie!). I nawet Solar, który był jednym z organizatorów "burzy" z tego co pamiętam, w jakimś wywiadzie z Natalim wspomniał, że to była fajna próba, ale to jednak nie to [edit: znalazłem ten wywiad 14:30 jakoś https://youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=tXqPHXRgmns ] . Nie wiem jak wy ja się jaram ostro i czekam na dalszy rozwój wydarzeń, bo jeżeli to się uda to będzie naprawdę duży powiew świeżości na naszej scenie!
Co do mówcy - rapera, to chodziło chyba o umiejętności tworzenia show a capella, tak jak to robią w Stanach czy w Rosji. Oczywiście, że reszta powinna się ściśle opierać na rapie i rywalizacji typowej dla całego hip-hopu. Dajmy temu szanse:)
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 15 Października 2018, 12:52 przez massivewp, łącznie edytowano 1 raz
Na świecie często są wariacje battlerapu na bitach. Na przykład W UK czy w Rosji. U Rosjan jest odmiana VERSUS'a - BPM. Też cieszy się dużą popularnością.
Dołączył(a): 06 Grudnia 2013 Posty: 4203 Lokalizacja: Przasnysz/Warszawa
Re: Pierwsza, polska liga battlerapu
Wysłano: Piątek, 5 Kwietnia 2019, 15:49
Niech żyje Kadłub
Smoogy napisał(a):
w sumie smarki mial na imie Andrzej
Ezio_Wroclaw napisał(a):
No to jest pewien problem, bo niestety, można sobie kupić asg na śrut, kosę, a z przyłożenia do oka to nawet śrutówką można zabić, więc nie polecam nikomu do mnie podskakiwać.
Ostatnio edytowano Czwartek, 25 Kwietnia 2019, 21:07 przez DeDoK, łącznie edytowano 1 raz