Autor |
Wiadomość |
HFL
Dołączył(a): 23 Grudnia 2009 Posty: 127 Lokalizacja: YelonkY - WWa
|
 Polski Hip-Hop w TV Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 19:53
VIVY nie oglądam, ale zahaczam o nią bo jest u mnie między Comedy Central a Discovery. Zauważyłem, że ostatnio pojawiają się tam polskie teledyski Hip-Hopo'we. Przed chwilą HK-Platynowe Sombrero, trochę wcześniej Król Parkietu a wczoraj Marysia była lekko w szoku. Jak myślicie czy to dobrze?? Skąd to ponowne zainteresowanie. Czy PHH znowu na tym ucierpi?
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lidwin
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:42
ja ogólnie zauważyłem że chyba znowu wraca moda na rap...Kurwa...
_________________ "...i świat w tak piękny słoneczny dzień kończy swój żywot. Szkoda. Z drugiej strony czy można mówić że powinniśmy przeżyć..?"
|
Powrót do góry
|
|
 |
The Maidman
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:43
dobrze, ze wraca moda na rap, moze w koncu wyjdzie jakas dobra plyta : )
|
|
 |
Al
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:44
The Madman napisał(a): dobrze, ze wraca moda na rap, moze w koncu wyjdzie jakas dobra plyta : ) taa.. reaktywacja 18L.
_________________ Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej - Józef Stalin
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pietras
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:47
tedunio moze troche przyrobi sobie
_________________ ŸŸŸ
https://www.facebook.com/purplevibess MUSISZ TU WEJŚĆ ĆPUNIE
|
Powrót do góry
|
|
 |
SickBoy!
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:47
Zależy od tego jaki rap tam będzie leciał, jak same rapsy gimbusów to chujowo, a jak zaistnieje znowu taka sytuacja jak kiedys gdy leciał jeszcze stary Pejka, Molesciaki itd i były audycje wujka z róznych koncertów i wywiady to wg mnie zajebiscie.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Plankton
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:49
Na VIVIE poznałem moich ulubionych raperów więc to bardzo dobra wiadomość.
pzdr
_________________ PLANKTI PLANKT
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pietras
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:50
cos pokroju pakamery mogli by zrobic
_________________ ŸŸŸ
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bakan
Dołączył(a): 27 Czerwca 2007 Posty: 8737 Lokalizacja: Wrocław(właściwie okolice)
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:51
Ja tam Vivy nie mam i w sumie wyrosłem już z etapu, żeby się wkurwiać na modę na rap. Jestem już ukierunkowanym słuchaczem, który raczej i tak nie korzysta z wytworu zwanego radiem oraz nie ogląda stacji muzycznych także mam to w dupie. No ale wydaje mi się, że coś na rzeczy być może bo małolaci wszyscy znowu w szerokich spodniach zapierdalają, jak za czasów kiedy to ja byłem młodym hiphopowcem z gimnazjum 
|
Powrót do góry
|
|
 |
kzn.
Dołączył(a): 28 Września 2009 Posty: 1218 Lokalizacja: Kraków/CK
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:52
Wraca moda na rap, a dają kawałki sprzed 7-9 lat? I to przeruchane na wszystkie sposoby? Ja tam bym się ucieszył, gdybym np. mógł sobie obejrzeć w tv np. nowy teledysk Piha czy Stoprocent2, klipy kręcone jak na polskie warunki z rozmachem tylko po to, żeby sobie po youtube pośmigały. Cytuj: "Na koniec pytaj, dlaczego kłamią media, czemu nie ma w nich rapu skoro żyją tym osiedla?" Na razie rap w świadomości Polaka = sukces Ostrego i proces Peji, ewentualnie Tede na pudelku. Osobiście czekam na zmianę.
|
Powrót do góry
|
|
 |
malgo
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:55
kzn1989 napisał(a): Na razie rap w świadomości Polaka = sukces Ostrego i proces Peji, ewentualnie Tede na pudelku. Osobiście czekam na zmianę. nie zapominaj o Hemo gru nawołujących do agresji wobec policji ;]
_________________ "byliśmy młodzi i gniewni, ale czas nas zmienił teraz jesteśmy starsi i na serio wkurwieni"
|
Powrót do góry
|
|
 |
Wrack
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:57
Ostry 
|
Powrót do góry
|
|
 |
Son
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 20:59
a ja chce hamerykański, z czarnuchami!
|
Powrót do góry
|
|
 |
kzn.
Dołączył(a): 28 Września 2009 Posty: 1218 Lokalizacja: Kraków/CK
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:00
No to tym bardziej czekam na zmianę  Fajnie by było jakby wróciła jakaś rap kanciapa czy rap pakamera (tylko nie rap fura), kurwa uwielbiałem to oglądać.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pietras
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:04
Son napisał(a): a ja chce hamerykański, z czarnuchami! to na szwabskiej leci, chyba
_________________ ŸŸŸ
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lidwin
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:09
Jeśli miałby być taki program aka rap pakamera to powiedzcie mi jedno: Kogo oni tam zaproszą? Pezeta Mesa Piha Tedego Peje Gurala i? Bo nie oszukujmy się podziemia promować raczej nie będą a z powyższymi osobami mam już dość wywiadów. A to że moda wraca to dla mnie wkurwiająca opcja gdyż: -Pełno gimberiady będzie twierdzić że słucha PRAWDZIWEGO RAPU -zwiększy się grono debili puszczjacych z telefonu Peje HG Kaczory i PTP -Sezonowcy słuchający Lady Gagi nagle stwierdzą że oni będą nagrywali numery, co zaowocuje wożeniem się i lansem bo on nagrał 1 kawałek -na bank jakieś gówna typu Grupa Operacyjna i Verby powstaną. Dziękuję 
_________________ "...i świat w tak piękny słoneczny dzień kończy swój żywot. Szkoda. Z drugiej strony czy można mówić że powinniśmy przeżyć..?"
Ostatnio edytowano Wtorek, 30 Marca 2010, 21:13 przez Lidwin, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
SickBoy!
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:10
kzn1989 napisał(a): Ja tam bym się ucieszył, gdybym np. mógł sobie obejrzeć w tv np. nowy teledysk Piha czy Stoprocent2, Wg mnie jakby mieli pokazywac Stoprocent to juz lepiej żeby rap nie powracał do tv. Wolałbym już Ostrego i HG. Cieszył bym się jakby leciała Ortega, Zeus itd, nowe postacie na rynku. Coś takiego spowodowałoby, że wytwórnie zaczełyby wydawac nowych raperów, a nie ciągle te same ograne postacie, które już wg mnie się wypaliły i nie zrobią już takiego szumu jak kiedys . e: UP-to co opisałem wyżej dałoby szanse też na zapraszanie mniej znanych artystów do takich programów(te nowe postacie i raperów z podziemia)
Ostatnio edytowano Wtorek, 30 Marca 2010, 21:13 przez SickBoy!, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pietras
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:11
kiedys tam zapraszali chyba ludzi z under nie? z tego co pamietam to ry23 byl jeszcze wtedy nieznany
_________________ ŸŸŸ
|
Powrót do góry
|
|
 |
donkey
Dołączył(a): 29 Czerwca 2009 Posty: 2180 Lokalizacja: Tarnów / Mekka Wszelkiego Ścierwa
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:25
Ale ta moda na rap to wcale nie jest jakiś drugi boom, to jest wynik propagowania przez You Can Dance tańca "hip-hop" przez co masa osób, która ma małe pojęcie o tej muzyce popierdala w dresach i szerokich spodniach, bo myślą, że wtedy jest się prawdziwym hip-hopowcem, z resztą pewnie niejeden z was tak myślał kiedyś.
Tak myśle.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Son
|
 Re: Polski Hip-Hop wraca na VIVĘ?? Wysłano: Wtorek, 30 Marca 2010, 21:27
Ramona to nie był jako paź gurala? a jak z underu to by mogli od czasu do czasu, zaprosić jakiegoś Tetrisa, małpe , Jimsa, Vnma albo jeża i by była beczka:) yhm marzenia, ale pewnie ktorys z nich by sie zesral przed kamera;) w sensie, że by to dobrze nie wyszło jak dinale w MTV
|
Powrót do góry
|
|
|