Autor |
Wiadomość |
4
żywa legenda
|
 Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 10:43
Praktik - Dobra Częstotliwość (2004)
01. Żółty Telefon
(Produkcja: Praktik)
02. Pezet - Biznes
(Produkcja: Praktik) (Gramofony: DJ Romek)
03. Ten Typ Mes - "A" Portret
(Gramofony: DJ Romek)
04. Dizkreft/Piotrek Packa - Jestem Tu
(Produkcja: Praktik,Korzeń) (Pianino: Przemysław Raminiak)
05. Foster/Ero - Czy Ty Też...?
06. Daleko Dub
(Produkcja: Praktik,Korzeń)
07. Lilu - Mamy Co Tu Robić
08. M. Urbaniak - Dobra Częstotliwość
(Produkcja: Praktik) (Skrzypce: Michał Urbaniak)
09. Pezet/Ten Typ Mes - Kilka Lat Później
10. Freddie... Tribute To Freddie Hubbard
PRODUKCJA: Korzeń , Praktik
Piotr Pacak odkrycie płyty
jak go pierwszy raz usłyszałem to myślałem że to śpiewa dziewczyna
chociaż sposób śpiewania nie pasował mi do kobiety, bo dziewczyny tak nie śpiewają (wiecie co chce powiedzieć ?)
dla mnie Pacak jest genialny i dziwi mnie że nie jest tak rozchwytywany jak kiedyś Gutek czy inne laski z mało orginalnymi ksywkami
tym bardziej że nie dość ze można pomylić jego głos z kobiecym, to na dodatek śpiewa zdecydowanie lepiej
Ostatnio edytowano Czwartek, 30 Listopada 2006, 12:56 przez 4, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
mesoteric
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 12:05
.....
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 18 Stycznia 2016, 14:57 przez mesoteric, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
maxiu
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 13:53
Kawałek z Mesem i Pezetem jest zajebisty
|
Powrót do góry
|
|
 |
SaVir
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 15:36
Naprawdę świetna płyta, jedyny kawałek "odstający" to featuring chłopaków z JWP. Ale ogółem jaram się niesamowicie
Pozdrawiam
|
Powrót do góry
|
|
 |
esdeka
Dołączył(a): 15 Listopada 2004 Posty: 5242 Lokalizacja: Skwierzyna- ostatni niby bastion truskulu.
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 15:39
Jedna z najepszych jeśli nie najlepsza polska producentka...
|
Powrót do góry
|
|
 |
ZINNN
アドミン
Dołączył(a): 22 Grudnia 2004 Posty: 10300 Lokalizacja: THE INTERNET™
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 22:11
Praktik g. Dizkret i Piotr Pacak - Jestem tu
http://www.youtube.com/watch?v=89vRIjCKdCU
^^ tego klipu nigdy nie widziałem w tv
Praktik g. Pezet i Ten Typ Mes - Kilka lat później
http://www.youtube.com/watch?v=MtTGsdLtVoI
płyta świetna, nie może być inaczej
pozdro
_________________ https://daggerforest.com
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pan Kepler
Dołączył(a): 03 Czerwca 2006 Posty: 3662 Lokalizacja: Toruń/Starogard Gdański
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Czwartek, 30 Listopada 2006, 23:24
Kocham ''IQ'' a do ''Dobrej częstotliwości'' jakoś nie mogę się przekonać. Włączę sobie jakoś jutro, może teraz się uda ją polubić.
_________________ http://www.lastfm.pl/user/ucanttellmeshit
|
Powrót do góry
|
|
 |
smackey
Dołączył(a): 12 Stycznia 2005 Posty: 8443 Lokalizacja: Z Zielonej Góry
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Piątek, 1 Grudnia 2006, 18:07
$-D-K napisał(a): Jedna z najepszych jeśli nie najlepsza polska producentka...
najlepsza po kodexie 
|
Powrót do góry
|
|
 |
CywiL
moderator
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Piątek, 1 Grudnia 2006, 19:13
Zajebista płyta !!!! A występ JWP znakomicie podsumował Flint w którymś Ślizgu. 8)
_________________ STYL WARSZAWSKICH ULIC ROZPIERDALA MEMBRANY !!!
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pan Kepler
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Piątek, 1 Grudnia 2006, 19:51
Przed chwilą przesłuchałem całą płytę, wierząc, że tym razem uda mi się ją polubić, ale niestety poległem. Pojedyncze tracki lubię, płytę jako całość niebardzo. (''Biznes'', ''A portret'', ''Kilka lat później''). Klimat psują całkiem jednak nieźli Ero i Foster (wybitnie nie pasują do tych funkowo-jazzowych biciw) i rzeczywiście komentarz Flinta był mega, nawet muszę się z Cywilem zgodzić, cóż, trochę chory jestem ;)
|
Powrót do góry
|
|
 |
Move
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Piątek, 1 Grudnia 2006, 22:27
Dałem 9, bo do 10 chyba jednak mimo wszystko trochę brakuje.
Płyta jest bardzo dobra. Właściwie każdy track mi się podoba. Praktik to z pewnością jeden z najbardziej niedocenianych polskich producentów.
|
Powrót do góry
|
|
 |
zieja
Dołączył(a): 15 Lipca 2004 Posty: 515 Lokalizacja: Lublin/Warszawa
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Piątek, 1 Grudnia 2006, 22:58
A ja nie miałem okazji przesłuchać tego albumu, a w ciemno kupować jakoś nie mam ochoty. Więc jak by tak ktoś zechciał się podzielić tą płytą, to byłbym wdzięczny. A jak jest tak dobra jak piszecie to i tak wcześniej czy później (pewnie później bo puki co to wydałem na płyty wszystkie pieniądze, łącznie z tymi na jedzenie) dołączy do mojej kolekcji.
|
 |
100% dundee
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Piątek, 1 Grudnia 2006, 23:22
ja caly czas jestem obrazony, ze tak chwytliwy i jednoczesnie bardzo fajny kawalek jak "jestem tu" nie chwycil. latal za to duzo czesciej "kilka lat pozniej", w ktorym pezet wcale sie nie popisal. przyjemna plytka, okladka ma za zimna kolorystyke do zawartosci
|
Powrót do góry
|
|
 |
kenny
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Sobota, 2 Grudnia 2006, 15:10
zajebista płyta. Praktik kozackie biciwa robi, a tu są lepsze niż na "IQ". a co wy macie do tego kawałak z JWP? dla mnie jest w pełni zajebisty. lajtowy, idealny do puszczenia sobie gdy siedzisz skacowany dzień po jakiejś dobrej najebce.
spoko mogę dać 8. :P
|
Powrót do góry
|
|
 |
CywiL
moderator
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Sobota, 2 Grudnia 2006, 17:35
Nie chodzi o to, że kawałek JWP jest słaby (bo nie jest) tylko, że nie pasuje klimatem do reszty płyty. 8)
P.s. Kepełka dobrze zrozumiałem - trzeba być chorym żeby się ze mną w czymś zgodzić ?

_________________ STYL WARSZAWSKICH ULIC ROZPIERDALA MEMBRANY !!!
|
Powrót do góry
|
|
 |
Pan Kepler
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Sobota, 2 Grudnia 2006, 18:17
Nie nie trzeba  Ale znowu się zgadzam, że track dobry ale na tą płytę nie pasuje.
|
Powrót do góry
|
|
 |
strochu
Dołączył(a): 14 Grudnia 2005 Posty: 561 Lokalizacja: New York City
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Niedziela, 3 Grudnia 2006, 20:41
co za przypadek...ostatnio odgrzebalem ta plyte i nie moge przestac sluchac
pieprze wszystko dla mnie 10 chociazby za bity
Praktik jest na maxa niedoceniany u nas(sam czesto zapominam o nim we wszelkich podsumowaniach)
marzy mi sie plyta
Mes/Praktik whooooooooo!to byloby to
pamietam jak mowil kiedys ze planuje funky projekt z Piotrkiem Pacakiem kurde i co ztym ???!!!!
mistrz funku,jazzu i klimatu ufff musze ochlonac i zlapac...dobra czestotliwosc 
|
|
 |
strochu
Dołączył(a): 14 Grudnia 2005 Posty: 561 Lokalizacja: New York City
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Niedziela, 3 Grudnia 2006, 20:44
noi warto ze goscie spisali ze na medal?JWP odstaje fakt ale mozna to wybczybaczyc
Pezet-jedne z najlepszych zwrotek w karierze
Lilu-zaaaaajebiscie
Piotr Pacak,Dizkret-kozacko
Mes-swietna kawalina + zajebisty refren w kawalku Pezeta
noi wof course Mika Urbaniak 
|
|
 |
mesoteric
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Niedziela, 3 Grudnia 2006, 21:14
.....
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 18 Stycznia 2016, 15:10 przez mesoteric, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
hanskloss
|
 Re: Praktik - Dobra Częstotliwość (2004) Wysłano: Niedziela, 3 Grudnia 2006, 21:27
ja tam sie jwp tutaj jaram, wprowadza troszkę odmiany od kretów itd. poza tym numer mesa, pezeta solo, instrumentale naprawdę kawał dobrej muzyki + dj romek. fajnie, mam oryginał.
|
|
|