Re: Nowy magazyn o kulturze hiphopowej - VAIB
Wysłano: Niedziela, 22 Marca 2015, 18:51
Przyszedł mi papierowy numer właśnie. Całkiem spoko wywiady (Forin, Essex, Emade), ale do korekty to by się mogli przyłożyć - raz se postawią przecinek, raz se zapomną.
Przyszedł mi papierowy numer właśnie. Całkiem spoko wywiady (Forin, Essex, Emade), ale do korekty to by się mogli przyłożyć - raz se postawią przecinek, raz se zapomną.
Papier dobry, i natłok wywiadów też bardzo dobrze. Jedynie te 20 lat od ukzanioa sie klasyków za oceanem i znawca (nie pamietam nazwiska), który nie ma pojęcia o czym pisze. Niemniej samych sukcesów życze!
Wysłano: Wtorek, 9 Czerwca 2015, 22:02
Cytuj:
Nowy numer Magazyn VAIB (Lato 2015) trafił właśnie do drukarni. Premiera już w przyszłym tygodniu. Wysyłka preorderów zacznie się w poniedziałek (15.06).
Twarzą numeru letniego jest VNM, z którym porozmawialiśmy zaraz po premierze KLAUD N9JN. Codziennie będziemy stopniowo ujawniać treść magazynu.
W najnowszym numerze przeczytacie wywiady z Soulpetem - producentem, który zasłużenie kojarzony jest nie tylko z polską sceną, ale w szczególności z tą zagraniczną. Michał porozmawiał m.in. o bezkompromisowości w muzyce, kluczowym momencie w karierze i o kulisach współpracy z Guilty Simpsonem.
Druga odsłona line-upu to rozmowa z PRhyme czyli z dwiema wybitnymi osobistościami, których żadnemu z miłośników rapu zza Oceanu z pewnością przedstawiać nie trzeba. Fuzja stylów Nowego Jorku i Detroit przełożyła się na jeden z ciekawszych projektów minionego roku. Kilka godzin przed koncertem Warsaw Challenge, Szklans porozmawiała z DJ-em Premierem i jego kompanem, Roycem da 5’9’’.
Kolejna odsłona line-upu już jutro. Numer można cały czas zamówić na www.sklep.vaib.pl
Premiera już w przyszłym tygodniu.
Magazyn będzie dostępny również w Empikach oraz w kilkunastu punktach stacjonarnych, m.in. we wszystkich Prosto Shopach.
Moja ostatnia wypowiedź tutaj, potem możemy przejść do tematu o Bieberze / na priv
Cytuj:
pod względem kompozycyjnym, zdecydowanie jest dobrze
czyli już mamy pierwszy +
Cytuj:
Muzyka jest obrazem współczesnego r’n'b w jego najlepszych odsłonach, choć czy słowem kluczem nie jest tu – wtórność? W zeszłym roku miałem wrażenie, że odpalając kolejne albumy r’n'b zmieniają się minimalnie podkłady, i wokal artysty, a nawet stosowane udoskonalenia, echa itp. są obecne na każdym krążku. Oczywiście, nikt w muzyce współcześnie nie odkryje koła, jednak w przypadku płyt rockowych/metalowych mam wrażenie większej różnorodności.
+ najlepsze odsłony r'n'b, ale wtórne - przecież taka jest charakterystyka gatunku, sam to zauważasz
Cytuj:
podstawowy zarzut wobec tej płyty mogę zamknąć w kwestiach długości, ponieważ gdyby przesortować ten krążek po raz kolejny, zmniejszyć liczbę utworów do 10-13, to płyta mogła by mieć naprawdę wysoką ocenę. A w takim wypadku, jest co najwyżej średnio.
oceniasz płytę w wersji super-deluxe, czyli z 7 dodatkowymi kawałkami i mówisz, że jest za długa - dajesz 3/10 - to na ile oceniasz wersję standardową?
Cytuj:
niesamowite zaskoczenie zeszłego roku, Bieber dorósł, jego płyta stała się dojrzała
Cytuj:
przerost formy nad treścią, wtórność podkładów, tematów piosenek, które zamykają się w tęsknocie i smutku, nieco przeplatanymi wyznaniami miłości – to zdecydowanie wymaga specyficznego odbiorcy, i ja niestety do takiego się nie zaliczam.
napiszę wprost - napisałeś reckę o płycie z gatunku, którego nie jesteś fanem - znasz jego specyfikę - "wtórność" podkładów czy tematyki, ale nie zachowałeś w ogóle tych aspektów względem tej płyty w tym przypadku pojawia się u mnie jedno pytanie - kiedy zrecenzujesz płyty Timberlake'a?
Wysłano: Sobota, 18 Czerwca 2016, 15:15
Jeśli chodzi o Timberlake'a, to pewnie się pojawi w jakimś cyklu #klasyki, czy jak to będę nazywać. Na razie się skupiam na nadrobieniu tegorocznych wydawnictw.
_________________ Nulla è reale, tutto è lecito musicxperienceblog.blogspot.com/ -> czasem coś naskrobię.
Nowego jeszcze nie widziałem (Empik ty chuju!), ale poprzednie kozakami nie były.
Zależy czego oczekujesz po gazecie, Ja znajduję tam wszystkiego czego szukam. Czasami denerwuje lekka niewiedza tych, którzy piszą o rapie us90s ale no... Raczej nie widze niczego innego, co byłoby słabe bądź nie kozackie. Fajne felietony, fajne recenzje, dużo wywiadów, dobre zdjęcia, dużo ciekawych cyklicznie pojawiających się artykułów
Siódmy numer jedynego magazynu o hip-hopie w Polsce już dostępny w preorderze!
W zestawie plakat B2 (480 x 680mm) GRATIS!
Najnowsza dawka informacji ze świata hip-hopu zagości na sklepowych półkach już na początku października w sieci Empik oraz w Prosto Shopach w całym kraju.
W jesiennym wydaniu VAIB-u, oprócz newsów, recenzji, felietonów i artykułów, tradycyjnie ukażą się również wywiady. Oprócz duetu PRO8L3M, którego wizerunek widnieje na okładce nowego numeru, na nasze pytania zgodzili się odpowiedzieć m.in. Machine Gun Kelly, Gedz, Neile, Bisz z Radexem, Pono oraz legenda nowojorskiego rapu – Masta Ace. Nie zapomnieliśmy także o pozostałych filarach hip-hopu. W siódmym wydaniu Magazynu VAIB pojawią się treści związane z tańcem, graffiti oraz muzyką na wosku. Nie zabraknie również stałych rubryk, takich jak „Archiwum polskich winyli hip-hopowych”.
Chcąc sprostać oczekiwaniom czytelników, zmieniamy swoją dotychczasową formułę! Jako jedyne czasopismo o hip-hopie w Polsce zaczniemy ukazywać się co dwa miesiące, a już od listopada będziecie mieli możliwość zamawiania prenumeraty. Ponadto w planach mamy również uruchomienie aplikacji mobilnej, która umożliwi czytelników dostęp do czasopisma w wersji elektronicznej.
Spoiler:
Spis treści:
PRO8L3M [wywiad]
Machine Gun Kelly [wywiad]
Masta Ace [wywiad]
Bisz/Radex [wywiad]
Gedz [wywiad]
Neile [wywiad]
Pono [wywiad]
Barto'cut12 [wywiad]
G2E [wywiad]
DJ Plash [wywiad]
CDN...
WKRÓTCE PEŁNY SPIS...
Czasopismo dostępne będzie na początku października w całej sieci Empik i w punktach stacjonarnych:
Prosto Shop Szczecin, ul. Jagiellońska 22 Prosto Shop Poznań, ul. Półwiejska 8 Prosto Shop Warszawa, ul. Lewicka 2 Prosto Shop Wrocław, ul. Rynek 30 [DH Feniks] Prosto Shop Katowice, ul. Słowackiego 51 Prosto Shop Sopot, ul. Grunwaldzka 57 Prosto Shop Lublin, al. Racławickie 4 Strefa Klimatu Kraków, os. Na Lotnisku 4 Blud Shop Łódź, Andrzeja Struga 2
Zachęcamy do zapisywania się do naszego newslettera, formularz znajdziecie na stronie głównej naszego portalu http://www.vaib.pl Dzięki temu będziesz zawsze na bieżąco!
Jeśli jesteś zainteresowany sprzedażą naszego czasopisma, patronatem medialnym lub wykupieniem reklamy, skontaktuj się z nami: marketing@vaib.pl
Jeśli masz jakiekolwiek pytania, napisz do nas na: sklep@vaib.pl