Autor |
Wiadomość |
LeeSu
Dołączył(a): 04 Marca 2013 Posty: 2728 Lokalizacja: Thais Banned
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 24 Lutego 2017, 23:30
Takie rzeczy z ostatnich 2 tygodni. Jeszcze trzy idą
_________________ I might need to move to Atlantis, cause my mind's too outlandish
KTO PRAWILNY TEN NIEWINNY
|
Powrót do góry
|
|
 |
Mider
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 24 Lutego 2017, 23:33
Też chciałbym sobie kupować tak za jednym razem po około 10 ksiązek albo płyt z muzyka, ale jestem troche biedny i kupuje pojedynczo. Co do twoich zakupów to za wiele z tego nie czytałem, ale na pewno Fight Club książka lepsze zakończenie ma niż film
|
Powrót do góry
|
|
 |
LeeSu
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 24 Lutego 2017, 23:44
Ja to wszystko po taniości z allegro/olx za około dychę z hakiem z wysyłką (oprócz drogi królów), więc wcale nie takie bogactwo xD
A fight club oglądałem i właśnie zakończenie było najgorsze na świecie. Sam film też mnie jakoś nie porwał, ale mam ochotę zrobić konfrontację z książką, która podobno jest lepsza.
_________________ I might need to move to Atlantis, cause my mind's too outlandish
|
Powrót do góry
|
|
 |
djniemal
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 24 Lutego 2017, 23:45
props za Solaris, bo to najlepsze sci-fi w historii
|
Powrót do góry
|
|
 |
spenserski
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Niedziela, 26 Lutego 2017, 08:54
książki nie czytałem, ale widziałem adaptację filmową Tarkowskiego i jeździłem adaptacjami autobusowymi w Polsce i szanuję. Zakończenie Fight Clubu książki < filmu imo, chociaż teraz jak jest komiksowa dwójka to chuj w to tak naprawdę chyba już  (z Palahniuka chyba Dziennik najładniejszy)
_________________ https://kasetablog.wordpress.com - jak na razie, nowy adres, po przeprowadzce, zobaczymy jak dalej.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Luxair
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Niedziela, 26 Lutego 2017, 09:34
Bardzo ładnie, aczkolwiek nigdy nie byłem w stanie się przekonać do Gniazda Światów (które ma status klasyka). Dla mnie to był taki bezcelowy Solaris dla ubogich. djniemal napisał(a): props za Solaris, bo to najlepsze sci-fi w historii Najlepsze sci-fi jest 3 książki niżej.
_________________ LET ME SEE THAT DONKEY ROLL
|
Powrót do góry
|
|
 |
haaem
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Niedziela, 26 Lutego 2017, 13:43
Na ten miesiąc : 
_________________ "Mój mały kolega robi steki z karkówki"
|
Powrót do góry
|
|
 |
żyrafa
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: środa, 1 Marca 2017, 23:14
Jak przeczytasz tam kiedyś "Jak przestałem kochać design", to możesz skrobnąć tu parę słów jakie to.
|
Powrót do góry
|
|
 |
LeeSu
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 18:21
No to jeszcze to i koniec z książkami na dłuższy czas.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Sidd aka AlbatrBoss
I Mistrz Quizwania
Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012 Posty: 6094 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 19:11
żyrafa napisał(a): Jak przeczytasz tam kiedyś "Jak przestałem kochać design", to możesz skrobnąć tu parę słów jakie to. Pretensjonalne do bólu, o PRLu trochę pierdół, które nie grają ze statusem jego ojca, dłuży się i w sumie nie zmierza do konsensusu 4/10

|
Powrót do góry
|
|
 |
haaem
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 19:24
Huxley zajebisty !
A co do "jak przestałem kochać design" - potwierdzam, męcząca trochę książka, miałem zupełnie inne oczekiwania. Jestem w połowie i trochę takie pierdololo, nic specjalnego (jeśli chodzi o pierwszą połowę)
|
Powrót do góry
|
|
 |
jogi
Dołączył(a): 26 Czerwca 2007 Posty: 6395 Lokalizacja: pokój na bliskim wschodzie
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 20:05
Belzebub Goldinga mocny jest. W ogóle cała kolekcja wyborczej XX wiek do polecenia. Jestem szczęśliwym posiadaczem jbc.
sieah. napisał(a): Cieszę się, że Kendrick już podobnie oceniany jest jak A$AP Rocky. Czekam aż moda na spuszczanie się nad nim minie, a na pewno minie, patrząc na los La Coka Nostra (płyta roku 2009) na forum SLG. Dzięki za uwagę.
https://www.siepomaga.pl/sercezosi
|
Powrót do góry
|
|
 |
haaem
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 20:21
A to nie znam, ile wyszło ogólnie książek w ramach tej edycji ?
|
Powrót do góry
|
|
 |
djniemal
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 20:22
5 sekund, gugl, nie wyręczajcie chłopa
|
Powrót do góry
|
|
 |
Oenes1
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 20:25
Wyręczam lenia. 40 książek wyszło:
1. Umberto Eco "Imię róży" 2. Vladimir Nabokov "Lolita" 3. Erich Maria Remarque "Na zachodzie bez zmian" 4. Michaił Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" 5. Issac Bashevis Singer "Sztukmistrz z Lublina" 6. Günter Grass "Blaszany bębenek" 7. Karen Blixen "Pożegnanie z Afryką" 8. John Steinbeck "Tortlilla Flat" 9. Agatha Christie "I nie było już nikogo" 10. Robert Graves "Ja, Klaudiusz" 11. Alistair Mc Lean "Działa Nawarony" 12. Marcel Proust "W stronę Swana" 13. Truman Capote "Śniadanie u Tiffany'ego" 14. Kurt Vonnegut "Kocia kołyska" 15. Julio Cortazar "Gra w klasy" 16. Czesław Miłosz "Zniewolony umysł" 17. Albert Camus "Dżuma" 18. Mario Vargas Llosa "Miasto i psy" 19. George Orwell "Rok 1984" 20. Ray Bradbury "Kroniki Marsjańskie" 21. Jarosław Iwaszkiewicz "Opowiadania" 22. William Faulkner "Absalomie Absalomie" 23. Franz Kafka "Proces" 24. Graham Greene "Sedno sprawy" 25. Ryszard Kapuściński "Cesarz" 26. Romain Gary "Obietnica Poranka" 27. Bohumil Hrabal "Pociągi pod specjalnym nadzorem, Postrzyżyny" 28. Aleksander Sołżenicyn "Oddział chorych na raka" 29. William Golding "Władca much" 30. Gabriel Garcia Marquez "Sto lat samotności" 31. Stanisław Lem "Solaris" 32. Milan Kundera "Żart" 33. Heinrich Boll "Utracona cześć Katarzyny Blum" 34. Tadeusz Konwicki "Mała apokalipsa" 35. James Jones "Stąd do wieczności" 36. Joseph Conrad "Tajny agent" 37. Mario Puzo "Ojciec chrzestny" 38. Witold Gombrowicz "Trans-Atlantyk" 39. Joseph Heller "Paragraf 22" 40. Herman Hesse "Wilk stepowy"
|
Powrót do góry
|
|
 |
jogi
Dołączył(a): 26 Czerwca 2007 Posty: 6395 Lokalizacja: pokój na bliskim wschodzie
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 22:10
No Tortilla Flet mnie pozamiatalo mocno.
sieah. napisał(a): Cieszę się, że Kendrick już podobnie oceniany jest jak A$AP Rocky. Czekam aż moda na spuszczanie się nad nim minie, a na pewno minie, patrząc na los La Coka Nostra (płyta roku 2009) na forum SLG. Dzięki za uwagę.
https://www.siepomaga.pl/sercezosi
|
Powrót do góry
|
|
 |
djniemal
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 22:17
Paradi, wbij do tego tematu z infinite jest itd., zrób to dla mnie : ))))
|
Powrót do góry
|
|
 |
Paradoks
Dołączył(a): 06 Grudnia 2013 Posty: 1860 Lokalizacja: i know where you're from, but where do you belong
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 22:38
pucerka na zawołanie, ja nie robię takich rzeczy
_________________ młody nowy pi to święto fikuśny temacik
|
Powrót do góry
|
|
 |
spenserski
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 22:49
czy kupiłeś White Teeth i White Noise dlatego że jesteś biały i młody?
_________________ https://kasetablog.wordpress.com - jak na razie, nowy adres, po przeprowadzce, zobaczymy jak dalej.
|
Powrót do góry
|
|
 |
djniemal
|
 Re: Co to ja ostatnio kupiłem? Wysłano: Piątek, 3 Marca 2017, 22:54
oczywiście obligatoryjne bałdałny dla paradiego, który właśnie tłumaczy infinite jest 
|
Powrót do góry
|
|
|