|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
[Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni)
Autor |
Wiadomość |
tiger_kj
|
 [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Sobota, 15 Października 2011, 20:20
Jakieś opinie, dobre książki? Najwięcej książek mam przeczytanych prawdopodobnie właśnie z tego wydawnictwa i póki co tylko jednego autora książki mi się w nim nie podobają (Komuda). Zawsze jak wchodzę do biblioteki to wiem, że jak nie mam konkretnego pomysłu co czytać to biorę coś z tego wydawnictwa. Co możecie polecieć od Grzędowicza, bo czytałem tylko "Popiół i kurz"? To samo pytanie o Pacyńskiego ("Linia ognia").
|
Powrót do góry
|
|
 |
rkn
FEJM
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Sobota, 15 Października 2011, 20:23
dobre ksiązki i pieknie wydane, propsuje mocno
_________________ WOJCIECH MODEST AMARO MIESZA ZUPĘ FUJARĄ
|
Powrót do góry
|
|
 |
Tedzik
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Sobota, 15 Października 2011, 20:30
Podobają mi się wydania, na propsie okładki i papier, dobre rzeczy.
|
 |
Eigus
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Piątek, 18 Listopada 2011, 18:30
propsuję od czasu kiedy wpadła mi w łapy pierwsza przeczytana przeze mnie książka Pilipiuka (bodajże był to "Rzeźnik drzew", chociaż w porównaniu do innych zbiorów opowiadań tego autora, szczególnie tych o Wędrowyczu, "Rzeźnik" wypada dosyć słabo  ). na chwilę obecną poluję na "Sługę Bożego" Piekary, ale jako że najpierw wolę sobie wypożyczyć i na próbę przeczytać, to nie udało mi się wyhaczyć tego w lokalnych bibliotekach.

facebook FP | soundcloud (bity na sprzedaż)
|
Powrót do góry
|
|
 |
handitto
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Piątek, 25 Listopada 2011, 10:54
pomijając sztandarowe postacie ( Pilipiuk, Piekara, Kossakowska, Ziemiański) ja bym chciał polecić Jakuba Ćwieka ( świetna seria Kłamca oraz solidne Liżąc Ostrze) oraz Romualda Pawlaka przy którym czasem można uśmiać się bardziej niż u Wędrowycza.
_________________ https://twitter.com/PawelPudeuko
|
Powrót do góry
|
|
 |
Tedzik
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Piątek, 25 Listopada 2011, 10:56
Dodałbym też Adama Przechrztę, który pisze powieści, których akcja toczy się na terenie Rosji, czy to obecnej, czy ZSRR.
|
 |
handitto
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Piątek, 25 Listopada 2011, 10:59
Przechrzty znam tylko Wilczy Legion i podobał mi się, więc myślę że resztę jego książek również sprawdzę. No i Eugeniusz Dębski też spoko
_________________ https://twitter.com/PawelPudeuko
|
Powrót do góry
|
|
 |
sniper
Dołączył(a): 25 Września 2004 Posty: 15077 Lokalizacja: Xenia, Ohio
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Piątek, 25 Listopada 2011, 13:08
handitto napisał(a): Romualda Pawlaka przy którym czasem można uśmiać się bardziej niż u Wędrowycza. ALE KOMPLEMENT Mówi się, że nie można oceniać książek po okładce. Z pewnością jest to prawda tym bardziej, że w przypadku tego wydawnictwa większość książek odniosłaby zapewne dużą korzyść z takiej oceny.
|
 |
Fusion
Dołączył(a): 20 Stycznia 2009 Posty: 4933 Lokalizacja: stade melodrome
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Sobota, 26 Listopada 2011, 09:38
sniper napisał(a): handitto napisał(a): Romualda Pawlaka przy którym czasem można uśmiać się bardziej niż u Wędrowycza. ALE KOMPLEMENT Mówi się, że nie można oceniać książek po okładce. Z pewnością jest to prawda tym bardziej, że w przypadku tego wydawnictwa większość książek odniosłaby zapewne dużą korzyść z takiej oceny. dobry pomysł na panczlajn, ale mogłeś go złożyć lepiej niemniej jednak zgadzam się w całej rozciągłości
_________________ to mój ostatni post
|
Powrót do góry
|
|
 |
notausgang
Dołączył(a): 20 Lutego 2006 Posty: 1293 Lokalizacja: Pomorze Środkowe
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Poniedziałek, 29 Maja 2017, 11:53
Andrzej Ziemiański "Zapach szkła" - zbiór opowiadań. Zryło banię dobrze, polecam. "Świat jest pełen chętnych suk" - Jacka Piekary też mega przyjemny zbiór opowiadań od Fabryki Słów, tylko ciekawe kiedy wznowienie zrobią :| Cykl Inkwizytorski Piekary też mocno propsuję, Mordimer jest takim skurwysyńskim skurwysynem, że nie mam pytań :D
|
 |
Dill
|
 Re: [Wydawnictwo] Fabryka Słów (Pilipuk, Piekara, Ziemiański, Grzędowicz i inni) Wysłano: Sobota, 22 Lipca 2017, 13:14
kupiłem ostatnio "hel 3" grzędowicza, ale ciężko się to strasznie czyta. początek rozwlekły jak nie wiem co, przez co zniechęca do czytania dalej.
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|