|
Autor |
Wiadomość |
Fischer
|
 Re: Stephen King Wysłano: Poniedziałek, 8 Maja 2017, 15:51
Zakończenie proste, ale pasuje do tej historii. Bardzo lubię tę książkę.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Suseł
|
 Re: Stephen King Wysłano: Poniedziałek, 8 Maja 2017, 18:59
zawistny napisał(a): Zamierzam brać się za miasteczko salem, nie będę tym razem rozczarowany zakończeniem? Jak dla mnie całoś jest rozczarowaniem. Jedna z jego słabszych książek. Zakończenie "Pod kopułą" też powinno się znaleźć w Zestawieniu Zakończeń Od Czapy. Czasami mam wrażenie, że pod koniec pisania Kingowi się już po prostu nie chce  . I przy okazji: https://www.youtube.com/watch?v=QlXoDnWYWZwPojawił się teaser kolejnej ekranizacja "Mgły". Tym razem serialowej.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Johnny
|
 Re: Stephen King Wysłano: Poniedziałek, 8 Maja 2017, 19:41
Miasteczko Salem słabiutkie, ale to z perspektywy dzisiejszych czasów, gdzie wszelkiej maści opowieści o wampirach każdy widział tyle, że nic tam już nie zaskakuje czy nie wciąga nawet
|
Powrót do góry
|
|
 |
Suseł
|
 Re: Stephen King Wysłano: Piątek, 23 Czerwca 2017, 11:40
Wczoraj wyszyły trzy odcinki Mgły. Ktoś z Was może oglądał? Jak wrażenia?
|
Powrót do góry
|
|
 |
HPW500
|
 Re: Stephen King Wysłano: Wtorek, 18 Lipca 2017, 19:57
przeczytałem tak polecaną "ręke mistrza" i zawód w chuj. Niby wczułem się w historii, ale mnie nie porwała. "Cmentarz zwierząt" props bardziej mnie trzymał w napięciu, ale później stał się przewidywalny. Za to "Bastion" mnie rozebał. Zajebista książka tylko trochę zjebane zakończenie, ale i tak mi się podobała. Co jeszcze polecacie?
_________________ Snap: svlv1 Instagram: svlv96
|
Powrót do góry
|
|
 |
Suseł
|
 Re: Stephen King Wysłano: Czwartek, 27 Lipca 2017, 13:14
TO (jak dla mnie najlepsza książka Kinga), Pod Kopułą (tylko zakończenie też takie trochę z sufitu), Wielki Marsz (w jeden wieczór łyknąłem), Lśnienie. I opowiadanie Skazani na Shawshank w zbiorze Cztery pory roku. Suseł napisał(a): Wczoraj wyszyły trzy odcinki Mgły. Ktoś z Was może oglądał? Jak wrażenia? Sam sobie odpowiem na pytanie. Obejrzałem pięć odcinków. Dość przeciętny serial. Można sobie odpalić dla zabicia czasu. Produkcja dość luźno opiera się na książce Trochę rażą schematycznie skonstruowani bohaterowie .
|
Powrót do góry
|
|
 |
mzmigrod
|
 Re: Stephen King Wysłano: Czwartek, 27 Lipca 2017, 17:43
HPW500 napisał(a): przeczytałem tak polecaną "ręke mistrza" i zawód w chuj. Niby wczułem się w historii, ale mnie nie porwała. "Cmentarz zwierząt" props bardziej mnie trzymał w napięciu, ale później stał się przewidywalny. Za to "Bastion" mnie rozebał. Zajebista książka tylko trochę zjebane zakończenie, ale i tak mi się podobała. Co jeszcze polecacie? "Sklepik z marzeniami", "Buick 8" jest dosyć oryginalny imo, przynajmniej na tle innych książek Kinga - bardzo fajny klimat, "Wielki Marsz", jeśli nie czytałeś, no i te stosunkowo nowe typu "Dallas '63" czy "Joyland" też całkiem miło wspominam.
|
Powrót do góry
|
|
|