Śmierć młodej dziewczyny wstrząsa lokalną społecznością. W tym samym czasie w Dobrowicach zjawia się Paweł Zawadzki. Kim jest? Dlaczego nauczyciel z renomowanej warszawskiej szkoły podejmuje pracę na prowincji? Paweł rozpoczyna własne śledztwo. W obliczu zbrodni nie ma miejsca na półprawdy. Jednak, chociaż wszyscy się tu znają i wiedzą o sobie wszystko, Pawłowi nikt nic nie powie. Belfer zostaje sam.
Ostatnio natknąłem się na zajawkę. Niby Żulczyk pisał scenariusz więc może być coś dobrego, ale jak widzę tę samą obsadę co zawsze (Stuhr, Cielecka, Simlat, Pieczyński, Królikowski...) to mi się odechciewa. No i oczywiście nie mogło też zabraknąć Piotra Głowackiego Pewnie wyjdzie z tego drugi Pakt. No i sceny z życia młodzieży szkolnej mają szanse być megażenujące. Do tego ten tagline...
sprawdzę, ze względu na Żulczyka. przy okazji, pod komentarzami dotyczącymi tego serialu Żulczyk odpisał na pytanie o serial Ślepnąc od Świateł 'cierpliwości' więc może coś z tego będzie.
Póki co spoko. Wiadomo, jakiś wielkich fajerwerków tutaj raczej nie będzie, ale liczę na solidną produkcję. Wuefista-ruchacz na propsie. Aż chciałoby się wrócić jeszcze raz do liceum.
sprawdzę, ze względu na Żulczyka. przy okazji, pod komentarzami dotyczącymi tego serialu Żulczyk odpisał na pytanie o serial Ślepnąc od Świateł 'cierpliwości' więc może coś z tego będzie.
mała dygresja: rozumiem, że Paktu nie polecacie?
Rozmawiałem z Kubą w piątek i mówił, że na dniach zostanie ogłoszony serial na podstawie "ślepnąc od świateł" - zakontraktowany przez HBO. Chronologicznie - dużo wcześniej zrodził się pomysł o zrealizowaniu "Belfra".
Snake Plissken: Got a smoke? Malloy: The United States is a no-smoking nation. No smoking, no drinking, no drugs. No women - unless of course you're married. No guns, no foul language... no red meat. Snake Plissken: Land of the free.
obejrzałem pierwszy odcinek i mam mieszane odczucia. niby nie jest źle i chyba sam scenariusz (dialogi) są okej, ale gra aktorska i jakby pokazanie tego wszystkiego takie mocno 'polskie', w sensie tvnowskie seriale mi na myśl przychodzą. dam jeszcze szanse.
no to nie tylko przez kwestie mentalne. w usa w 18-letnie postaci wcielaja sie osoby czesto pare lat mlodsze. serial poki co dosc ciekawy, zobaczymy jak to sie rozwinie, dajmy szanse- potencjal jest
Wysłano: Poniedziałek, 10 Października 2016, 20:08
Strasznie naiwny ten trzeci odcinek, tytułowy Belfer
Spoiler:
chodzi sobie jak chce po rezydencji ważniaka i trzepie wszystko mimo, że miał tylko na chwilę odejść o bajerowanej wcześniej dupy, która jest gospodynią owego domu lub zapierdala po wszystkich zakładach fryzjerskich i wykorzystując swoje niesamowite zdolności psychologiczne wie, że "to właśnie ona", potem jeszcze spuszcza wpierdol jej mięśniakowi.
Niby pierdoły ale Stuhr to tutaj taki trochę Chuck Norris. Generalnie to ogląda się ok ale wielki serial to nie będzie. Nie zgodzę się z zarzutami co do aktorstwa, Królikowski i Głowacki klasa, Simlat i Stuhr ok, młodzi też dają radę, diller spoko, Yogi git (na przesłuchaniu pięknie dał), tylko ten chłopak denatki trochę z kijem w dupie.