BBC zamówiła czwarty i piąty sezon serialu "Peaky Blinders" Zarówno czwarty jak i piąty sezon będzie składać się z 6 odcinków. Scenariusz pisze twórca projektu Steven Knight.
Re: [serial] Peaky Blinders
Wysłano: Wtorek, 19 Grudnia 2017, 23:53
Nie pamiętam czy już się wypowiadałem w temacie, ale scena gdy Tommy poznaje Changrette to jest czysty rozpierdol nie istnial w tym momencie, został wyjaśniony konkretnie.
Nie przepadam za Brodym, ale tutaj mistrzowska rola i czekam na więcej.
ja wiem, że byłoby lepiej jakby Artura faktycznie odjebali, teraz w zasadzie wychodzi na to że ta mafia cała groźna to nieudacznicy, i jedyne co im się udało to zabicie jakiegoś mało ważnego kuzyna co i tak wszyscy go mieli w piździe, wiem że poseł Shelby wygląda komicznie, intryga z Alem Capone naciągana w chuj, i tak jak napisał mój ziomek - jeśli tak dalej pójdzie to w 6 sezonie Tomy odjebie Hitlera jeszcze w piwnicy w monachium. Mimo tam mam to w dupie, nie oczekuję tutaj hiperrealizmu, tak jak jest jest ok, bez obrażania inteligencji oglądającego jak w jakimś spierdolonym belfrze, u dont mess with peaky FUCKIN blinders, plus zajarałem się że Artur żyje bo lubię tego wariacika, pzdr mordo
Ogółem to było oczywiste, że wyjebią makaroniarza w dupe z przepisaniem firm, także trochę słabo, że wiadome było jak to się skończy. Aczkolwiek wejście Artura to był sztos. Na miejscu scenarzystów pomyślałbym o tym, żeby tę jego mamuśkę wprowadzić razem z Arturem i ją też odjebać. Wątek polityczny mi sie podoba, zobaczyć jak Peaky fookin Bliners wystrzelają komuchów? Epickie.
_________________ The problem is, nobody can control the dreams they have...
No ja uwierzyłem, ze Artur zginął i szkoda mi było, bo bardzo lubię tego wariata a tu takie zaskoczenie Fajny finał, czekanko na kolejne sezony i liczę też, że powstanie film pełnometrażowy. Trochę szkoda tylko, że nie zobaczymy już postaci granej przez Hardyego :/
Re: [serial] Peaky Blinders
Wysłano: Czwartek, 4 Stycznia 2018, 20:57
Spoiler:
Dopiero obejrzałem, jest super też uwierzyłem, że Artura odjebali, więc morda się ucieszyła jak wszedł. Jedno mnie tylko zastanawia, Ci wlosi byli bodajże z Sycyli i tak sprzedali szefa ? Myślałem, ze Luca to jakis kozak, ktory twarda reka trzyma wszystko a okazalo sie ze jednak nie, czy to moze ksiazki i filmy wykreowaly taki obraz wloskiej mafii, wiecie omerta, wiernosc te sprawy
Było powiedziane, że to zwykli żołnierze są. Z tego co kojarzę, to w niektórych historiach/filmach też były takie akcje, że żołnierze szeregowi mafii odwracali się na korzyść tego, kto lepiej płacił. Zresztą wystarczy obejrzeć Gomorrę.
_________________ The problem is, nobody can control the dreams they have...