|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright
Autor |
Wiadomość |
Bakan
Dołączył(a): 27 Czerwca 2007 Posty: 8150 Lokalizacja: Wrocław(właściwie okolice)
|
 Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Sobota, 28 Października 2017, 22:10
Chcący zerwać z kryminalną przeszłością młody chłopak, zmuszany do pracy dla bossa mafii, zostaje wrobiony w napad skazany na niepowodzenie.Ten film zasługuje na osobny temat bo ogląda się go nieprawdopodobnie dobrze. Szczerze mówiąc to nie wiem co to za gatunek ale potraktowany z przymrużeniem oka gwarantuje zabawę najlepszą z możliwych. Wyraziste postacie, super aktorstwo (Jamie Foxx!), liczne nawiązania do klasyki kina, świetna muzyka, prosta ale mimo wszystko angażująca fabuła, ależ ten Wright ma tu stylóweczkę  Kwintesencje kina. Ps. Ten plakat miodzio, szkoda, że nie oficjalny. Ps2. Jakie follow-upy wypatrzyliście?
|
Powrót do góry
|
|
 |
Fusion
Dołączył(a): 20 Stycznia 2009 Posty: 4953 Lokalizacja: stade melodrome
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Sobota, 28 Października 2017, 22:28
nieznośnie pretensjonalny chłam, sniper dobrze napisał ze aż chce sie przypierdolic w mordę
_________________ wyślijcie ktoś bakanowi
|
Powrót do góry
|
|
 |
kocur
Dołączył(a): 02 Stycznia 2010 Posty: 2112 Lokalizacja: Koziegłowy
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Sobota, 28 Października 2017, 23:37
Driver dla lamusów, taka prawda.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Kalom
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 07:33
Nieprawdopodobnie dobrze to się tylko dupeczq w tym filmie ogląda.
_________________ znajomi biorą gap year, ja wziąłem gap life
|
Powrót do góry
|
|
 |
Fusion
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 08:39
a jamie foxx tutaj to chyba jedna z najgorszych ról jakie w życiu widziałem, czułem sie jak Hiob
|
Powrót do góry
|
|
 |
Aquila
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 09:33
Bakan napisał(a): Chcący zerwać z kryminalną przeszłością młody chłopak, zmuszany do pracy dla bossa mafii, zostaje wrobiony w napad skazany na niepowodzenie.Ten film zasługuje na osobny temat bo ogląda się go nieprawdopodobnie dobrze. Szczerze mówiąc to nie wiem co to za gatunek ale potraktowany z przymrużeniem oka gwarantuje zabawę najlepszą z możliwych. Wyraziste postacie, super aktorstwo (Jamie Foxx!), liczne nawiązania do klasyki kina, świetna muzyka, prosta ale mimo wszystko angażująca fabuła, ależ ten Wright ma tu stylóweczkę  Kwintesencje kina. Ps. Ten plakat miodzio, szkoda, że nie oficjalny. Ps2. Jakie follow-upy wypatrzyliście? Z ciekawości sprawdziłem, czy coś zmieniło się na filmwebie i jest jak zawsze, banda frustratów twierdząca że film dobry dla gimbazy xDD Stały program.

Szybkie tempo, mocne basy, koka z tacy, zapach kasy Agentury, dziwki, szmaty ♥
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bakan
Dołączył(a): 27 Czerwca 2007 Posty: 8150 Lokalizacja: Wrocław(właściwie okolice)
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 09:38
Fusion napisał(a): a jamie foxx tutaj to chyba jedna z najgorszych ról jakie w życiu widziałem, czułem sie jak Hiob Ale co konkretnie Ci w tej roli nie pasowało? Przecież pewne przerysowania są w tym filmie stosowane w pełni świadomie, mam trochę wrażenie, że osoby, które krytykują ten film nie dostrzegają, że to tak naprawdę ma być zabawa kinem i puszczanie oka do świadomego widza by ten mógł pomyśleć "gdzieś już to widziałem". Zrozumiałbym niechęć do Baby Drivrera u osób, które oglądają 3 filmy w roku bo dla nich to jest pewnie zwykła bajeczka, w której ciężko dostrzec coś więcej. Dla mnie to mnóstwo fajnych smaczków i świetna zabawa.
|
Powrót do góry
|
|
 |
stockwell
Dołączył(a): 15 Lipca 2008 Posty: 2700 Lokalizacja: +48 / +44 / +353
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 09:57
Najlepsze z calego filmu jest intro. Pierwsza polowa na prawde dobra, druga juz niestety spadek formy.

PŁYTY NA SPRZEDAŻ
|
Powrót do góry
|
|
 |
kocur
Dołączył(a): 02 Stycznia 2010 Posty: 2112 Lokalizacja: Koziegłowy
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 10:09
Ale co mnie obchodzą jakieś smaczki, jak film jest skrajnie nieśmieszny, żenujący wręcz? Przecież to jest jakieś połączenie Szybkich i wściekłych ze Starsky'im i Hutchem.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bakan
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Niedziela, 29 Października 2017, 11:52
kocur napisał(a): Ale co mnie obchodzą jakieś smaczki, jak film jest skrajnie nieśmieszny, żenujący wręcz? Przecież to jest jakieś połączenie Szybkich i wściekłych ze Starsky'im i Hutchem. Właśnie ten film różni się od takich Szybkich I Wściekłych tym, że nie stara się być kinem sensacyjnym dla dorosłych, które w rezultacie staje się bajeczką dla gimbazy tylko od początku puszcza do Ciebie oko i sugeruje, żebyś nie podchodził do niego poważnie. Tutaj wszystko co jest przerysowaniem, groteską czy dziecinadą jest świadome i zrobione z premedytacją, to jest główna siła tego filmu i to mnie urzekło.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Fusion
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Poniedziałek, 30 Października 2017, 12:22
ten film puszcza oko i zgrywa luzaka, a ty widzisz że to pierdolona pozerka oczywiście można traktować to jako pastisz, ale trudno obronić robienie pastiszu gatunku niepoważnego (a nawet w gruncie rzeczy będącego pastiszem), wychodzi pretensjonalna brandzlerka pozbawiona momentów które łamałyby konwencję a foxx tak sztampowy, tak banalny, tak obmierzły, tak tragicznie napisany, że do teraz trudno mi znieść jego pysk - ta postać nie ma żadnego rysu psychologicznego, to trzy czy cztery słowa na szybko nabazgrane na żółtej karteczce, do których ktoś wyzutego z jakiegokolwiek wyczucia dopisał dialogi, a podczas pisania na twarzy widniał pewnie zadowolony z siebie uśmieszek pozbawionego autorefleksji kretyna jaki miał pewnie benek jak składał ten swój wygrzew o podrywie, kurwa bóg spojrzał i widział że to było dobre
|
Powrót do góry
|
|
 |
Fusion
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Poniedziałek, 30 Października 2017, 12:22
ten film puszcza oko i zgrywa luzaka, a ty widzisz że to pierdolona pozerka oczywiście można traktować to jako pastisz, ale trudno obronić robienie pastiszu gatunku niepoważnego (a nawet w gruncie rzeczy będącego pastiszem), wychodzi pretensjonalna brandzlerka pozbawiona momentów które łamałyby konwencję
a foxx tak sztampowy, tak banalny, tak obmierzły, tak tragicznie napisany, że do teraz trudno mi znieść jego pysk - ta postać nie ma żadnego rysu psychologicznego, to trzy czy cztery słowa na szybko nabazgrane na żółtej karteczce, do których ktoś wyzuty z jakiegokolwiek wyczucia dopisał dialogi, a podczas pisania na twarzy widniał pewnie zadowolony z siebie uśmieszek pozbawionego autorefleksji kretyna jaki miał pewnie benek kiedy składał ten swój wygrzew o podrywie - bóg spojrzał i widział że to było dobre
|
Powrót do góry
|
|
 |
Lansky
|
 Re: Baby Driver (2017) reż. Edgar Wright Wysłano: Piątek, 3 Listopada 2017, 17:14
Jak dla mnie dobra propozycja, żeby bez wczuwania się obejrzeć coś ciekawego. Porównanie Debory i Shellyl z Twin Peaks chyba nad wyrost, na pewno kwestia przypadku ale podobieństwa między aktorkami nie da się nie zauważyć.
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|