Re: Anime - przekrojowo o gatunku
Wysłano: Niedziela, 16 Kwietnia 2017, 11:30
Spoiler:
skończyło się bodajże na tym jak Eren rozwalił tą babkę, która też była tytanem
drugi odcinek SNK był dla mnie lekko średni, a 1 i 3 bardzo spoko.. teraz trzeba czekać tydzień na zdrową napierdalankę. Jakiś czas temu skończyłem Code Geass i jaki to jest sztos to nie mam pytań, zajebiste zakończenie . Teraz oglądam sobie luźne soul eater z przyjemnym humorkiem, żeby trochę odpocząć .
_________________ zarejestrować się w walentynki to jak związać się z hiphopem MyAnimeList
Kiedys sluchalem HH teraz to poza K44 raczej nic mnie nie przekonuje choć nestor niedawno pokazał mi donata - równość i to mi sie spodobało ja ogólnie też duzo muzyki słucham oprócz techno dance disco polo (chodź o tym ciezko powiedzieć muzyka) popu raczej też nie bardzo zalezy co pod pop podciagać. Lubie połączenie takie jak niedawno zrobił korn ze skrilexem
Wysłano: środa, 13 Grudnia 2017, 12:32
jak on wygląda
Groszku napisał(a):
Inuyashiki Action, Sci-Fi, Psychological, Drama świetnie się zapowiada,
Chyba zacznę w końcu to oglądać, bo wszyscy na czatach propsują. Od siebie mogę polecić: jormugand - podobno powinienem najpierw obejrzeć Black Lagoon, bo blisko jest klimatem ef: A tale of Memories - nie wiedziałem, że to jedno z najlepszych takich z tego gatunku... jestem skazany na gorsze teraz Drifters - fajna napierdalanka o wojownikach(z różnych okresów), którzy w ostatnie sekundy przed śmiercią są przeniesieni do innego świata w celu uratowania go
obecnie oglądam owari no seraph. Jest spoko, nie wybitnie, ale myślę, że spoko obejrzeć. W kolejce czekają: Inuyashiki, True Tears, Black Lagoon, C: The Money of Soul and Possibility Control i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem
Obecnie oglądam Boku no hero Academia, bo czułem pustkę po HunterxHunter [jebane 10/10], trochę się zawiodłem, ale cóż. Oprócz tego zacząłem Shiki, w kolejce czeka Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai i Higurashi no Naku Koro ni. Wlasnie słyszałem o tym A tale of Memories, że konkretny sztos, tak samo jak Fate/Zero, a się zabrać nie mogę. No cóż, zbliżają się święta, to będzie czas na nadrobienie wszystkiego.
Wysłano: środa, 13 Grudnia 2017, 12:42
Koleżka mi rozpisał jak się powinno oglądać serię Fate i monogatari, ale nie mogę się za to zabrać. Znajoma przy okazji mi kiedyś poleciła serię kizumonogatarii tą 3 częściową po 1,5h odcinek. Nic podobnego jeszcze nie widziałem, jaki to miało zajebisty klimat. Może wywarło to na mnie taki wpływ, bo obejrzałem trzy na raz, a nie z przerwami po pół roku(?) . O Shiki oglądałem takie 7-8/10, by było. Nie pamiętam tylko jak się skończyło.
_________________ zarejestrować się w walentynki to jak związać się z hiphopem MyAnimeList
No właśnie z tym Fate jest pojebane, bo też dostałem rozpiske i autentycznie nie lubię jak odcinek w anime trwa dłużej niż 25 minut, a tu na wstępie pierwszy trwa chyba 45 Pewnie dlatego nie mogę się przebić, bo odpaliłem randomową walkę z tego i no, sztos, fajna kreska do tego także liczę, że będzie lepsze niż Boku no hero academia [ze dwie postacie lubie, reszta jest taka wtórna że to szok].
Wlasnie, mialem sobie myanimelist założyć. Dzisiaj się za to zabiorę.
Wysłano: Czwartek, 4 Stycznia 2018, 12:55
Ostatnio przyłożyłem się(zajawka spora od zawsze), żeby pooglądać więcej o samurajach, więc tu też wrzucę http://film.org.pl/prace/anime_samurajowie_ninja.html Na pierwszy ogień wziąłem "Stranger: Mukou Hadan" czyli pierwszą pozycję na stronie. Jeśli szukasz 1z2 bardzo dobrych graficznie walk samurajskich to kurwa trafiłeś najlepiej. Nigdzie nie spotkałem się jeszcze z takimi dynamicznymi pojedynkami. Fabuła się nie ciągnie i nie czujesz, że oglądasz te 1,5h.
Katanagatari - kreska jest straszna w chuj, obejrzałem 2 odcinki. Zapowiada się ciekawie, ale przez oprawę graficzną i zbyt długie dialogi podczas walk albo przed nimi(jak w dragon ball super)
Bleach - zacząłem, jestem na 61 odcinku bodajże, typowy tasiemiec, ale miło się ogląda
Shigurui - jestem na pierwszym odcinku, oczekiwałem czegoś innego i będę się musiał trochę przestawić na ich "powolny" klimat, żeby mi się z przyjemnością to oglądało
Edit. Swoją drogą porzuciłem Inuyashiki w połowie 3 odcinka. Nie przekonało mnie to. Co do Attack on Titan to bardziej od samego anime lubię soundtracki, polecam ten mix https://www.youtube.com/watch?v=Sy6SZ6FLazE Naprawdę się postarali według mnie
Ostatnio edytowano Czwartek, 4 Stycznia 2018, 15:03 przez ToMojaNowaKsywka, łącznie edytowano 2 razy
Też od ponad roku oglądam Bleacha, ok. 270 epizodu jestem. Kiedyś za dzieciaka pierwsze kilkadziesiąt odcinków obejrzałem, sentyment mega Polecam ogólnie.
Jakiś czas temu wróciłem do oglądania Naruto. Za dzieciaka głównie te odcinki co na jetixie leciały obejrzałem, ale dużo osób w moim otocznio ogarnia mocno to anime. Jestem po walce Naruto z Painem gdzieś na 170 i mega akcje były, najgorzej tylko że ziomy już mi sporo zespojlerowali.
Ale jesteś jeszcze przed najlepszą walką w anime, także stay tuned.
no i Pain byl najmocniejszym antagonista serii IMO. No, chyba ze Madara, ale moze moglby Pain go najebać. Albo już nie pamiętam tych wszystkich skilli i możliwe, że się właśnie zbłaźniłem. XD
Spoiler:
mowa oczywiście o walce Danzo z Sasuke i nawet z tym nie handlujcie