|
[film] Co to ja ostatnio widziałem
Autor |
Wiadomość |
SWN
Dołączył(a): 06 Grudnia 2012 Posty: 3975 Lokalizacja: slizgawka.eu
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Niedziela, 16 Grudnia 2018, 18:50
Bardzo rzadko sięgam po filmy o superbohaterach, ale nie mogłem odpuścić sobie sprawdzenia tegorocznego Venoma.
Jaka szkoda, że zrobiłem to bez poczytania jakichkolwiek dyskusji w temacie na forum i opinii ludzi, bo usiadłem przed ekranem z wyobrażeniem rzeczy sporo mroczniejszej od Spider-Mana, odrywania rąk i litrów śliny cieknącej na mordy bezbronnych obywateli. Już przy pierwszych scenach z 'objawami' symbionta zastanawiałem się o co chodzi, kiedy Venom raz po raz wrzucał jakieś czerstwe dowcipy, głupio wyglądamy z podniesionymi rękami i powoli stawał się grzecznym pieskiem obrażającym na podniesiony głos. Z cynicznego skurwysyna Sony zrobiło obcego-przegrywa, który ku rozgrzaniu serc publiczności znikąd postanawia całkowicie stracić charakter i wpierdalać czekoladę. Nie płakałem nigdy o jakąś 1:1 adaptacje filmową do pierwowzorów i powtarzanie cytatów słowo w słowo, ale no w tym przypadku ja będąc mega fanem animowanego Spider-Mana zastanawiałem się pół filmu o co chodzi. 4/10 i nie polecam totalnie, jedynie te ostatnie sceny dają jakąś nadzieje na Carnage'a jako sadystycznego pojeba.
|
|
 |
definitely maybe
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Poniedziałek, 17 Grudnia 2018, 10:46
Roma - najsłabszy film Lava Diaza w tym roku :|
|
Powrót do góry
|
|
 |
clockers
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Poniedziałek, 17 Grudnia 2018, 13:12
Roma wybitne dzieło. w tym filmie nawet scena parkowania samochodu w bramie jest majstersztykiem. wspaniałe kino i prawdziwa uczta dla oczu.
_________________ Podobno jeden koleżka w bluzie adidasa ma wdrapać się na słup oświetleniowy i zadąć w róg, wtedy się zacznie
|
Powrót do góry
|
|
 |
dziejaszek
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Poniedziałek, 17 Grudnia 2018, 17:32
clockers napisał(a): w tym filmie nawet scena parkowania samochodu w bramie jest majstersztykiem To tak jak w "Plagach Breslau" 
stachustach napisał(a): Spłycenie warstwy tekstowej jest powodowane naciskiem na flow, bo napisanie skomplikowanego tekstu dobrego do eleganckiego pojechania po bicie graniczy z niemożliwością. Włodi: A Eldo to jest pedał, chuj, dupa, cwel do potęgi.
|
Powrót do góry
|
|
 |
EmoTL
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Poniedziałek, 17 Grudnia 2018, 20:13
Żadnej opinii o A Star is Born? Film zbiera świetne opinie, ja sam już zbieram się do kina od ponad tygodnia, ale na razie zdrowie psuje plany.
|
Powrót do góry
|
|
 |
vinsanity
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Poniedziałek, 17 Grudnia 2018, 20:24
Żadnej opinii bo nie ma o czym mówić, poprawny film.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Luxair
Dołączył(a): 03 Października 2006 Posty: 3897 Lokalizacja: slizgawka.eu
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: środa, 19 Grudnia 2018, 20:31
To forum zmierzam ku koncowi.
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 10 Czerwca 2019, 21:41 przez Luxair, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
EmoTL
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: środa, 19 Grudnia 2018, 20:37
Obejrzałem to A Star is Born i dla mnie bardzo fajne, stawiam na równi z Bohemian Rhapsody. Gaga i Cooper świetni.
|
Powrót do góry
|
|
 |
soomal
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Czwartek, 20 Grudnia 2018, 11:22
Europa - pierwszy raz von Trier, ciekawy technicznie, ale chyba nie rzucę się szturmem na resztę jego filmów Roma - żałuję, że tak rzuciłem się na tego Netflixa, takie zdjęcia wolałbym oglądać w kine, ale gdyby zabrać aspekt wizualny to jak dużo z tego zostaje? Disaster Artists - bawiłem się przednio, hołd przepiękny, chyba nawet obejrzę The Room
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bakan
Dołączył(a): 27 Czerwca 2007 Posty: 8737 Lokalizacja: Wrocław(właściwie okolice)
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Czwartek, 20 Grudnia 2018, 15:08
soomal napisał(a): Europa - pierwszy raz von Trier, ciekawy technicznie, ale chyba nie rzucę się szturmem na resztę jego filmów Ale Dogville obejrzyj koniecznie.
|
Powrót do góry
|
|
 |
Gambler
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Niedziela, 23 Grudnia 2018, 00:56
Może to nie był dobry moment, bo na kacu obejrzałem Under the Silver Lake na trzy razy, ale niech ktoś sprzeda swoje odczucia na temat filmu i znaczenia w spojlerze, bo chyba nie załapałem.
_________________ Czas zapierdala? Może ziomie po koksie Zapierdala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
|
Powrót do góry
|
|
 |
ToMojaNowaKsywka
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Wtorek, 25 Grudnia 2018, 22:25
jestem po wirtualnym seansie z panną i bardzo polecam I origin
|
 |
Luxair
Dołączył(a): 03 Października 2006 Posty: 3897 Lokalizacja: slizgawka.eu
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Sobota, 29 Grudnia 2018, 19:02
To forum zmierzam ku koncowi.
Ostatnio edytowano Poniedziałek, 10 Czerwca 2019, 21:41 przez Luxair, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
EmoTL
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Poniedziałek, 31 Grudnia 2018, 12:10
Roma - mieszane uczucia. Z jednej strony bardzo fajna realizacja i można poczuć się bardzo blisko bohaterów. Były sceny, gdzie siedziałem praktycznie dygocąc od emocji. Z drugiej strony nie jest to jakaś ciekawa historia, film oglądałem na dwa razy. Dla mnie takie 7.5/10
|
Powrót do góry
|
|
 |
Jiigs
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: środa, 2 Stycznia 2019, 15:22
.....
Ostatnio edytowano Wtorek, 4 Czerwca 2019, 11:55 przez Jiigs, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
jaca
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: środa, 2 Stycznia 2019, 15:38
pozdrowionka
Ostatnio edytowano Wtorek, 4 Czerwca 2019, 11:26 przez jaca, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
Rupert
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: środa, 2 Stycznia 2019, 20:55
American Animals jakiś wspaniały koleżka z czatu mi to wczoraj polecił rano się obudziłem patrze oglądałem jakiś film skojarzyłem fakty i faktycznie coś było obejrzałem do końca film o ludziach takich jak my 7/10 bo lubie takie formy filmów podobali mi się główni bohaterowie
_________________ JA PIERNICZE JA PIERDOLE
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bakan
Dołączył(a): 27 Czerwca 2007 Posty: 8737 Lokalizacja: Wrocław(właściwie okolice)
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: środa, 2 Stycznia 2019, 22:31
A Star Is Born- trochę zgranych sztuczek i dużo patosu ale kurwa co z tego skoro w finale schwytało mnie za gardło jak skurwysyn, nie wiem czy to coś ze mną nie tak czy to faktycznie tak wzruszajacy film ale ja jestem na tak, Cooper i Lady Gaga niesamowita chemia Jeszcze parę słów na chłodno bo to powyżej to opinia bezpośrednio po seansie. Największą siłą obok wyżej wymienionej chemii między głównymi bohaterami jest to w jaki sposób napisana jest ich relacja. To ich uczucie i jego rozkwit uchwycone są w świetnym i niebanalny sposób. Np. motyw pojawiającego się zauroczenia po tym jak na papierze wygląda może infantylnie ale w filmie wychodzi strasznie naturalnie. Generalnie ten ich cały związek jest stopniowany w ten sposób, że pod koniec filmu łapałem się na tym, że ten moment poznania i zakończenia filmu wydaje mi się strasznie odległy i razem z bohaterami „przypominam sobie” jak się w sobie zakochiwali mając wrażenie, że to było dawno temu i mając świadomość tych wszystkich etapów, które razem przeszli. Podsumowując to jak już musicie robić sztampowe filmy o miłości to pokazujcie ją w sposób naturalny i wyciskajcie z nich maksa tak jak zrobił to Cooper. 8/10 (niech mają)
Ostatnio edytowano Czwartek, 3 Stycznia 2019, 17:56 przez Bakan, łącznie edytowano 1 raz
|
Powrót do góry
|
|
 |
soomal
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Czwartek, 3 Stycznia 2019, 12:16
W kolejności podobania się będzie The Hunt - włączyłem sobie na zaśkę, nie polecam takiego manewru, bo połowie byłem tak wkurwiony na ludzkość, że nie mogłem zasnąć jeszcze godzinę po seansie Coco - no nie wiem jak oni to zrobili, ale poryczałem się American Animals - fajne Dogville - no znowu wizualnie ciekawie, ale zmęczyli mnie ci socjopaci, obejrzę jeszcze Melancholię i chyba daję sobie spokój
|
Powrót do góry
|
|
 |
Bakan
|
 Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem Wysłano: Sobota, 5 Stycznia 2019, 13:16
Venom- totalne gówno, 2/10, dosłownie kilka słów więcej tutaj: viewtopic.php?f=30&t=46366
|
Powrót do góry
|
|
|