Ogólnie z winylami jest tak, że jest cienka granica między nakładami i łatwo ją przekroczyć. 300 egzemplarzy to perełka, sold out w minutę, gruby reselling, hejty ze strony tych co się nie załapali, a 500 sztuk to już wręcz zalega w sklepach. Jedyny wyjątek w PL rapie to OSTR - jest w stanie sprzedać i 1000 sztuk w względnie rozsądnym czasie.
Podobna sytuacja, co z Problemami, była np. z Mesem. Pierwsze woski schodziły na pniu, przy kolejnych płytach zwiększano nakład zbyt drastycznie i po iluś miesiącach lądowały na promo.
PS 3 kosztuje 90 zl, a widze, ze dwojka kosztowala 60, nakład prawie taki sam, trochę szkoda, że Asfalt idzie w tę stronę
Pokurwiło ich z tą ceną.
_________________ Jak wygląda praca moderatora na internetowym forum Ślizg?
Spoiler:
To łódzka ziemia i łódzki styl życia / Czyli upadły przemysł i przewóz po kryzysach... ⛵ Warny spłacę paypassem, a resztę mam w kutasie / Możesz nie zrozumieć za co go dostałeś kiedy tracę zasięg... ⛵
Re: Polskie Winyle (Co Wychodzi ! Gdzie Kupić !)
Wysłano: Sobota, 20 Stycznia 2018, 07:50
Szczerze mówiąc dla mnie blendtapy remixy itp. nie mają dla mnie wartości, mogę przesłuchać z ciekawości lecz żebym miał kupować na wosku? Nie. A co to tam szykujesz?
_________________ na ślizgu siedza ludzie którzy obudzeni w nocy wyrecytują ci 200 podziemnych płyt o których nie słyszał przecietny słuchacz razem z datą wydania, a nie jacyś tam ludzie
Wysłano: Wtorek, 23 Stycznia 2018, 15:27
Blendy to w ogóle dla mnie bezsensowny zabieg (chodzi mi o łączenie zwrotek różnych raperów z różnych kawałków) ale jeżeli bity byłyby kosiorami to kupiłbym wosk ze zwykłymi remixami (czyli po prostu stara warstwa liryczna na nowym podkładzie) jeżeli byłyby to dobre lirycznie utwory
Naszą główną atrakcją będzie przeznaczona specjalnie na Record Store Day 2018 premiera winylowej edycji debiutanckiego albumu O.S.T.R. “Masz to jak w banku” (2LP). Płyta ukazała się na CD w 2001 roku i do tej pory nie miała swojej edycji na czarnym krążku. W sobotę dostępna będzie jedynie w naszym sklepie na Kredytowej 8.
_________________ Evidence is everywhere! - And I'm here
Dołączył(a): 17 Sierpnia 2011 Posty: 5527 Lokalizacja: 42 / global
Wysłano: Sobota, 14 Kwietnia 2018, 11:38
Bambucza napisał(a):
wiadomo jaki nakład?
Gdzieś mi mignęło, że 300 sztuk. Ale nie dam ręki uciąć.
_________________ Jak wygląda praca moderatora na internetowym forum Ślizg?
Spoiler:
To łódzka ziemia i łódzki styl życia / Czyli upadły przemysł i przewóz po kryzysach... ⛵ Warny spłacę paypassem, a resztę mam w kutasie / Możesz nie zrozumieć za co go dostałeś kiedy tracę zasięg... ⛵