SLG FORUM
http://slizg.eu/

Pizza - temat klasyg!
http://slizg.eu/viewtopic.php?f=11&t=31758
Strona 1 z 53

Autor:  MONK [ Piątek, 21 Października 2011, 21:40 ]
Tytuł:  Pizza - temat klasyg!

Wasze ulubione typy, co polecacie. Jeśli mała sieć / pojedyńcza pizzeria piszcie od razu w jakim mieście i mniej więcej gdzie szukać.

:arrow: Jak dla mnie klasykiem nad klasykami jest pizza Marrakesz z Pizzy Hut. Rukola, sery, suszone pomidory. Szkoda jedynie, że jest to pizza której nie mają w dowozie do chaty więc trzeba fatygować dupsko, ale naprawdę warto, więc polecam. Szczególnie, ze nie wiem jak Wy, ale jak dla mnie Pizza Hut jak na wielką sieć pizzeri - jest całkiem sympatyczna pod względem wystroju, żarełka i obsługi. A przynajmniej te, z którymi się spotkałem we Wrocku i Wawie.

:arrow: Pizza z Dominium i Biesiadowo.pl to dla mnie taka średnia liga wśród pizzy. Plusem tej drugiej sieci są z pewnością trzy darmowe sosy jakie dowożą i ich duża pizza, która jest naprawdę duża bo liczy coś ~60 centymetrów. Pudełko po takiej pizzy robi wrażenie na sąsiadach :wink: . Cenowo też ok. W Dominium spotkałem się w Wawie w dwóch lokalach z buracką obsługą.

:arrow: Da Grasso - są ludzie którzy się podniecają pizzą z tej sieci. Ja jakoś nie przepadam..

:arrow: Telepizza - nigdy nie próbowałem, ale ma straszną opinię więc nie zaryzykuję. Zdaje się, że to dół skali.

Autor:  esdeka [ Piątek, 21 Października 2011, 21:43 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Telepizza najdroższa i najgorsza, nie mam pojęcia jak oni się utrzymują na rynku i to w tylu miastach.

Autor:  Tedzik [ Piątek, 21 Października 2011, 21:45 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

U mnie w mieście (Bielsk Podlaski) to pizzeria o nazwie Wenecja jest najlepsza, żadna sieciówka, założona jako druga, najlepsze ciasto, najlepsze połączenia dodatków, najlepszy sos, dowóz za free, sos za free, pudełko za free i w miarę tanio. Do tego zajebiście łatwy numer, 730-55-55, więc nie da się zapomnieć. Jest De Grasso, ale pizza od nich gorsza. Inne jeszcze niżej w rankingu.

Autor:  Gimboy [ Piątek, 21 Października 2011, 21:47 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

esdeka napisał(a):
Telepizza najdroższa i najgorsza, nie mam pojęcia jak oni się utrzymują na rynku i to w tylu miastach.


bo masz 2 w cenie 1, a wtedy gdyby wyliczyć cenę jednej pizzy, wychodzi dość tanio. z sieciówek tylko da grasso jest słabsza od telepizzy - sprawdzone w 3 miastach

Autor:  sniper [ Piątek, 21 Października 2011, 21:49 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Najlepsza opcja to mozzarella + szynka parmeńska (prosciutto) + rukola. Cienkie ciasto. Do tego oliwa z oliwek. Często jest nazywana tradycyjną. Zwykle najdroższa w menu.

Niezła jest pizza w Dominium, zwłaszcza z salami + oliwa.

W Da Grasso kiedyś permanentnie zamawiałem krewetki + szynka + cebula + majonez. Ale z jakością pizzy w DG bywa bardzo różnie. Zależy od lokalu.

W telepizzy polecam pizze na sosie śmietanowym (chodzi o sos, na którym układają dodatki; zwykle jest to oczywiście pomidorowy). Dobrze się komponuje zwłaszcza z fetą.

Autor:  pocho [ Piątek, 21 Października 2011, 21:50 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Będąc we Włoszech spotkałem się z wieloma dziwnymi pizzami, ale sam odważyłem się na spróbowanie jednej - z frytkami i parówką. Ciekawe połączenie, nawet nieźle smakowała, ale mimo wszystko pozostaję wierny klasygowi - margherita one love. Jak ktoś będzie w Neapolu czy w ogóle we Włoszech, to polecam spróbowanie właśnie zwyczajnej pizzy, bez żadnych dodatków. Wtedy dopiero zauważa się tę niesamowitą różnicę. :oops:

Autor:  Staff [ Piątek, 21 Października 2011, 21:50 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

za capsa w temacie są warny chyba?

Da Grasso i Ravioli to najlepsze pizzerie w Olsztynie. Telepizza kiedyś była naprawdę dobra, teraz się totalnie skurwiła.
Jak już został założony official temat o pizzy, to napiszę tylko, że nigdyu nie rozumiem fenomenu sosów do pizzy, wszyscy pizgają litrami czosnkowy i pomidorowy, ja wolę zo9stawić samą pizzę. Prz czym to jest ewenement, bo makarony,m ziemniamki, sałatki, kanapki, WSZYSTKO wolę z jakimś sosem, a najlepiej z kilkoma.

Autor:  pocho [ Piątek, 21 Października 2011, 21:53 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

A w Głogowie pizza najlepsza jest w Torino. I droga w sumie też nie jest. :oops:

Autor:  donkey [ Piątek, 21 Października 2011, 21:54 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

w Tarnowie to jak dla mnie rządzi Gruby Benek, do którego mam dosyć blisko, ale zawsze zamawiam to nie wiem jak jest w środku, swoją drogą jest to chyba najtańsza opcja w mieście, to też na plus. Popularny Benek i Benek na wczasach z sosem czosnkowym (dają za friko chyba te sosy) to absolutny rozpierdol i zwykle najadam się w opór połówką dużej, chociaż na głodówce kiedyś wjebałem 6 kawałków, ale to jest już maximum.

Autor:  kondrad [ Piątek, 21 Października 2011, 21:57 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Ja na przykład lubię pizze z ananasem co dziwi znaczną część społeczeństwa i nie mam nigdy chętnych do zjedzenia jej wspólnie.

Autor:  sniper [ Piątek, 21 Października 2011, 21:58 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Kondratt, no co ty? Dupeczki przeważnie z ananasem biorą.

Gruby Benek jest podły.

Autor:  benek187 [ Piątek, 21 Października 2011, 22:01 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

donkey napisał(a):
w Tarnowie to jak dla mnie rządzi Gruby Benek, do którego mam dosyć blisko, ale zawsze zamawiam to nie wiem jak jest w środku, swoją drogą jest to chyba najtańsza opcja w mieście, to też na plus. Popularny Benek i Benek na wczasach z sosem czosnkowym (dają za friko chyba te sosy) to absolutny rozpierdol i zwykle najadam się w opór połówką dużej, chociaż na głodówce kiedyś wjebałem 6 kawałków, ale to jest już maximum.


Użyłeś mojego imienia trzy razy. WYPIERDALAJ NA KOLANA.

Zawsze się śmieję, że któregoś dnia wpierdolę się tam z dowodem i każę im robić mi pizzę za darmo, bo podawanie "Gołego Benka" to już jest jakiś żart.

A Ty Sniper papę stul. :D

Autor:  donkey [ Piątek, 21 Października 2011, 22:08 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

kondratt, u mnie jest odwrotnie, bo każdy bierze z ananasem, a nikt nie chce sobie ojebać szynki z pieczarką

benek - przecież ty kurwa nie masz na imię Benek :|

no i zawsze będę bronił tę pizzerię, bo jadłem już wiele razy pizze stamtąd, a nigdy nie była przypalona, ani nic takiego - zawsze klasa jest i bardzo smaczny produkt dostarczony.

Autor:  jabolsdz [ Piątek, 21 Października 2011, 22:09 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

jeśli chodzi o pizze we Wrocku, to ja najbardziej lubię pizzerie w Rynku, nazywa się bodajże Piekielny Kupie teraz. co prawda małe pizze, ale za 13 zł i naprawdę dobre, dużo składników, zajebiste ciasto. no i jest oliwa w lokalu, ostrzejsza, zajebista sprawa. można iść z kobietą na dwie osoby, akurat na taki mały głód.

z sieciówek to ja raczej nie przepadam, bo ogólnie lubię pizze typu włoskiego, właśnie z oliwą. lubię cienkie ciasto i ciekawe składniki. zacząłem ostatnio bardziej eksperymentować, bo tak przez długi okres tylko tradycyjnie, więc polecam pizze z anchois, tuńczykiem, fetą, szpinakiem i tego typu wariacje. hawajska też czasem do zjedzenia.

z tych zwykłych to najczęściej jem kurczak + papryka pepperoni, w Bravo. ale jakość taka sobie, bardziej zapychasz, można zjeść.

kiedyś we Wro było InVito w rynku, naprawdę zajebista, ale już nie ma, a szkoda.

generalnie na pizzy nie wyobrażam sobie tylko JAJKA i ogórki oraz nie lubię jak jest naprawdę dużo sera, dlatego wynalazki typu serowe to nie dla mnie - wolę dodatkowo fetę na ten zółty na przykład ze szpinakiem i tuńczykiem i jest wtedy mega kozak. nie lubię też jak jest bardzo dużo sosu, jak nie ma wspomnianej wyżej oliwy (najlepsza jest taka ostra) to najczęście mieszam biały i czerwony, ale to tak naprawdę cienka warstwa na pizze, nie żeby spływało tylko dla smaku.

jeśli chodzi o SIeradz, to tutaj naprawdę są zajebiste pizzerie, muszę to przyznać. parę lat temu najlepsza była w Don Vito, włoska opcja, Renata (pieczarki, szynka), Gyros (mięso, cebulka, ale zajebiste) albo Calzone (naleśnik) to kozaki. niestety teraz się zjebało. obecnie najlepsze chyba Odyseja (ale chyba głównie dlatego, że tam też jest ta oliwa). kiedyś Da Grasso było zajebiste, ale teraz jest chujnia, natomiast w każdym innym miejscu gdzie jadłem w Da Grasso to chujnia, więc nie polecam.

aaa, swego czasu też lubiłem zjeść pizze Wiejską, tylko nie z kiełbą czy czymś, ale bekonem i takimi dodatkami. naprawdę fajnie.

TELEPIZZA - najgorsza na świecie. raz zamówiłem na totalnym głodzie z ziomkiem na DWÓCH ,zjedliśmy po kawałku i wyjebaliśmy, taka była chujowa.

najlepsza pizza jaką jadłem, to we Wrocławiu, niestety nie pamiętam nazwy restauracji, ale na Rynku, tam tak bardziej z tyłu w tych takich kompleksach restauracyjnych, włoska pizzeria, gdzie jest tylko oliwa, żadnych sosów, za to różne smaki tej oliwy. naprawdę kozak, ale czekaliśmy na nią z ziomkiem dosłownie ponad godzinę :wtf: ale było warto
we Wro mogę również polecić pizzerie Bravo, ale te mniejsze, nie familijne, gdzie jest naprawdę sporo składników i duży wybór. dodatkowo Dominium z tego co pamiętam jest okej i bodajże Pod Strusiem czy jakoś tak, tam w tej odchodzącej od rynku. ale te dwie ostatnie raczej drogie. Grubego Benka nie lubię, teraz to jest chyba Party Pizza we Wro, nie smakuje mi. w Pizza Hut jadłem baaardzo dawno, więc nie pamiętam, ale czaję się na kambek.

Autor:  tiger_kj [ Piątek, 21 Października 2011, 22:12 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Najlepsza pizza? Domowa. Taka jak chcę i z tym, na co mam ochotę.

A co do tematu, w Słupsku jest podobno około 40 pizzerii (miasto <100tys.) W tym pierwszy tego typu lokal w Polsce - pizza w barze Poranek (1975 rok).

W Koszalinie najlepsza pizza jest w Heaven. I też mają niezłą promocję, bo za 30 zł są dwie pizze 36cm.

Autor:  resurrection [ Piątek, 21 Października 2011, 22:13 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Hawajska rozkurwia, ale margherita w wydaniu włoskim >>>> hawajska w polskim.

Ja tam lubię robić sobie home-made pizzę z panną. Zajebista wychodzi, dobry przepis mamy i zawsze rozpierdol jest grany.

Autor:  sniper [ Piątek, 21 Października 2011, 22:15 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

Aa, jeszcze mi sie przypomniała dobra opcja - piwna w Solo Pizza (kiełbasa piwna, bekon, cebula, sos tatarski). Koniecznie z browarem.

Autor:  jabolsdz [ Piątek, 21 Października 2011, 22:16 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

resurrection napisał(a):
Hawajska rozkurwia, ale margherita w wydaniu włoskim >>>> hawajska w polskim.

Ja tam lubię robić sobie home-made pizzę z panną. Zajebista wychodzi, dobry przepis mamy i zawsze rozpierdol jest grany.

POKA..

snajper - o to coś takiego właśnie, no na pewno mniej dystyngowane, bo to w jakiejś Piramidzie w Sdz lubiłem jeść, ale była kozak.

Autor:  resurrection [ Piątek, 21 Października 2011, 22:18 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

jabolsdz napisał(a):
resurrection napisał(a):
Hawajska rozkurwia, ale margherita w wydaniu włoskim >>>> hawajska w polskim.

Ja tam lubię robić sobie home-made pizzę z panną. Zajebista wychodzi, dobry przepis mamy i zawsze rozpierdol jest grany.

POKA..


Że co jabol?

Autor:  jabolsdz [ Piątek, 21 Października 2011, 22:19 ]
Tytuł:  Re: PIZZA - TEMAT KLASYG!

no przepis, przecież nie laskę :wink:

Strona 1 z 53 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/