Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest Sobota, 21 Lipca 2018, 05:25


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1044 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53
Pizza - temat klasyg! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 Marca 2013
Posty: 1395
Lokalizacja: PO
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: środa, 4 Lipca 2018, 22:54
Obrazek
https://jakumammy.pl/piece-do-pizzy/10- ... apoli.html ktoś posiada takie lub podobne urządzenie i mógłby opowiedzieć czy warto?

_________________
piszę poprawnie popolsku


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 928
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 5 Lipca 2018, 13:19
Mam taki piecyk w domu i w sumie to mogę go polecić, temperatury kręci całkiem przyzwoite, potrafi się zakręcić około tych 400'C, a internetowe świry, wymieniając grzałkę kręcili pod 460'C gdzie można wypiec już wszystko na super poziomie. Tylko jest jedno główne ale, jaka pizzę chciałbyś w tym wypiec? Moim skromnym zdaniem ta górna grzałka jest jednak troszkę za nisko i chujowo rozmieszczona i przy tych wyższych temperaturach gdzieniegdzie potrafi przypalić składniki, a o wrzuceniu bazylii na mozzarellę zapomnij. Dlatego zastanów się przed kupnem co chcesz z tego piecyka ostatecznie wyciągnąć. Jeżeli to ma byc zwykła romana z płaskim rantem to będzie gitarka, jeżeli jednak chciałbyś się bawić z dłuższą fermentacją i napowietrzaniem ciasta mogą wystąpić problemy, bo przy zbyt niskiej temperaturze gluten nie puści i rant nie urośnie, a tylko się zarumieni i będzie chujowy jak kurwa w jakimś da Grasso, a jak podjebiesz sytuację z temperaturą to prawdopodobnie rant jak się podniesie to będzie zbyt blisko tej grzałki.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 Maja 2007
Posty: 2993
Lokalizacja: z archiwum x
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: środa, 11 Lipca 2018, 13:12
Dla wariatów wypiekających placki w domu na kamieniu - zawsze nagrzewałem piekarnik ok 30 min ostatnio tak wyszło że nagrzewał się jakoś trochę ponad godzinę - no i to jest to - zdecydowanie wyszła mi jak dotąd najbliższa pizza do tej którą można dostać w dobrej pizzerii. Tak z ciekawości jakich używacie proporcji jesli chodzi o ciasto? Jak wygląda u was proces robienia ciasta? U mnie 250 g maki, 3g drożdży świeżych, 150 ml wody, pol łyżeczki cukru i soli. Ciasto wyrabiam ok 6 min, rośnie ok 3-4h.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
"maybe one day we can work it out, strive to understand what life's about"


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Lutego 2009
Posty: 3206
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 12 Lipca 2018, 09:08
ja sobie aktualnie biorę przepisy na pizze stąd: http://www.stonerchef.pl/pizza-bez-tajemnic/

_________________
nic na potem


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1044 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.