Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest Wtorek, 16 Stycznia 2018, 14:35


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 958 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48
Pizza - temat klasyg! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 Stycznia 2015
Posty: 559
Lokalizacja: warszawa
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 09:59
chłopaczky, aktualnie dobra pizza na dowóz wwa? bo dawno nie zamawiałem a teraz cza


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2013
Posty: 2082
Lokalizacja: Warszawa
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 11:38
Zależy jaka dzielnica wariacie

_________________
https://instagram.com/blazfm/


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 897
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 14:15
04.07.2014r. jeden z pierwszych placków w temacie szamka(wchodzicie na własną odpowiedzialność)
Spoiler:

I stan na dzień dzisiejszy
Obrazek

Jak od tenisa na plejaku do prywatnych kortów


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 Grudnia 2015
Posty: 633
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 14:18
Czemu jadłes pizze z ogórkiem?
Na dole bardzo ładnie wygląda, propsy ekolego :)


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 897
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 14:19
Nie wiem, serio, miałem wiele szalonych pomysłów wtedy


Powrót do góry
Zobacz profil
I Mistrz Quizwania
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012
Posty: 5627
Lokalizacja: Bydgoszcz
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 14:25
Zajebisty piec masz

_________________
Obrazek <- blog z niezbędną goryczką
Obrazek Obrazek
Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil profil na facebooku WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 897
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 14:28
To akurat ze szkolenia, ale już niedługo będę pracował na takim samym, a rzekłbym nawet lepszym.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 02 Czerwca 2015
Posty: 534
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Sobota, 13 Stycznia 2018, 18:49
Dzisiaj postawiłem jak rzadko kiedy na ilość nie na jakość, festiwal pizzy w pizza hut, 13 kawałków, zrobiliśmy coś ważnego, dj khaled, we da best


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 26 Grudnia 2016
Posty: 174
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Niedziela, 14 Stycznia 2018, 01:55
MagneticTape no to zapodaj dobry przepis na ciasto do pizzy, zawsze mnie zastanawiają te przypisy z neta, ciasto jak na 4 porcje, można to zamrażać? nic się nie stanie?


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 Kwietnia 2011
Posty: 958
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Niedziela, 14 Stycznia 2018, 10:53
Magnetic mega ta na dole wygląda - to na oryginalnym włoskim przepisie?
Ja bym prosił o tip na dobry sos pomidorowy, bo o ile ciasto jako tako wychodzi z tych internetowych przepisów to zawsze mam problem z sosem. Podejrzewam, że z samym piekarnikiem to też super ciasta się nie zrobi?


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 897
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Niedziela, 14 Stycznia 2018, 12:02
@pab Ciężko mi będzie po prostu wstawić ci tu przepis bo strasznie dużo szczegółów gra swoją rolę. Począwszy od temperatury otoczenia, wody, wilgotności mąki, jej rodzaju i mocy, odpowiedniego dwubiegowego mieszalnika, osiągnięcia odpowiedniej temperatury w piecu i sposobu "otworzenia" kulki z wcześniej odpowiednio długo wyrośniętego i przygotowanego ciasta. Oczywiscie jakość składników i mąki też jest bardzo ważna. Apteka trochę. Krótko mówiąc w domowych warunkach nie da się tego powtórzyć.
Jak chcesz mimo wszystko kombinować to próbuj na 1kg mąki 1g drożdży, 27g soli 27g oliwy i 56-57% wody względem mąki czyli na kg 570ml. Nic więcej. W kolejności woda drożdże mąka sól oliwa.
Co do samego sosu Mając dobre jakościowo pomidory pelati, wystarczy je zblendować i nie znajdziemy lepszego sosu na pizzę.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 Czerwca 2016
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Niedziela, 14 Stycznia 2018, 12:07
Kozacko wygląda ta pizza

_________________
Spoiler:

https://www.youtube.com/watch?v=VoE04a1RHwk


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 Maja 2007
Posty: 2977
Lokalizacja: z archiwum x
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Poniedziałek, 15 Stycznia 2018, 08:07
Domowa pizza to temat rzeka, dla porównania moja pizza sprzed wieków i wczorajsza. Ideałem jest dla mnie ta co wrzucił kolega wyżej, małe szanse żeby odwzorować ją w warunkach domowych (z uwagi na brak pieca głównie). Jakoś trzeba jednak próbować - u mnie kolejnym levelem w pieczeniu picki był zakup kamienia (przymierzałem się do jego zakupu już kiedyś, ale ktoś właśnie w tym temacie odradził i niestety go posłuchalem). Osobiście kamień bardzo polecam, czas pieczenia skraca się do ok 5 min, najbliżej chyba oddaje to warunki pieczenia w prawdziwym piecu. ObrazekObrazek

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
"maybe one day we can work it out, strive to understand what life's about"


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 Września 2007
Posty: 6284
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Poniedziałek, 15 Stycznia 2018, 10:07
Osobiście bardziej podoba mi się ta na górze (czyli ta sprzed wieków?). Trochę blada, ale poza tym wygląda estetyczniej. :)

_________________
Telefonu nie odbieram,
emano kolega,
bo go nie mam.
Wiecie o co biega.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 Marca 2009
Posty: 3127
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Poniedziałek, 15 Stycznia 2018, 10:14
też ostatnio zrobiłem klasyczną margaritę (właściwie to trzy przez trzy dni, każda lepsza od poprzedniej) no i super sprawa, robiłbym częściej ale nie lubię jebać się z tym ciastem

_________________
duszyczką jesteś dźwigającą trupa


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 897
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Poniedziałek, 15 Stycznia 2018, 11:13
@Ase One Ja kamienie też przerabialem i chyba najlepszym wyjściem w domu jest piecyk elektroniczny, coś takiego np. https://jakumammy.pl/domowy-piec-do-pizzy


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 Maja 2007
Posty: 2977
Lokalizacja: z archiwum x
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Poniedziałek, 15 Stycznia 2018, 11:17
Zgadzam się, też słyszałem o tym, w opcji budżetowej jednak polecam kamień

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
"maybe one day we can work it out, strive to understand what life's about"


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 Kwietnia 2010
Posty: 4975
Ostrzeżenia: 2
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Pizza - temat klasyg!
  Wysłano: Wtorek, 16 Stycznia 2018, 12:11
MagneticTape napisał(a):
@pab Ciężko mi będzie po prostu wstawić ci tu przepis bo strasznie dużo szczegółów gra swoją rolę. Począwszy od temperatury otoczenia, wody, wilgotności mąki, jej rodzaju i mocy, odpowiedniego dwubiegowego mieszalnika, osiągnięcia odpowiedniej temperatury w piecu i sposobu "otworzenia" kulki z wcześniej odpowiednio długo wyrośniętego i przygotowanego ciasta. Oczywiscie jakość składników i mąki też jest bardzo ważna. Apteka trochę. Krótko mówiąc w domowych warunkach nie da się tego powtórzyć.
Jak chcesz mimo wszystko kombinować to próbuj na 1kg mąki 1g drożdży, 27g soli 27g oliwy i 56-57% wody względem mąki czyli na kg 570ml. Nic więcej. W kolejności woda drożdże mąka sól oliwa.
Co do samego sosu Mając dobre jakościowo pomidory pelati, wystarczy je zblendować i nie znajdziemy lepszego sosu na pizzę.


:lol: :lol:

_________________
mam swoje kru nasze melo to święty ocean wódy
To nie patologia ale moge ci wpierdolić


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 958 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: >>Vego<<, Karmelowy, Muzykometeoropata, Runiek i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.