Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest Poniedziałek, 16 Lipca 2018, 15:53


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29878 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494  Następna strona
Szamka 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 928
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 21 Marca 2018, 10:54
Porcja jak dla nicka.
Nie no, smacznie, jadłbym


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 Marca 2009
Posty: 3287
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 21 Marca 2018, 10:55
ja dzis na śniadanko jajówe ze szpinakiem i kiełkami stir fry (migosy w tle leciały oczywiście), posypałem to prażona cebulką, wjebalem w tortille i zjadlem, ale wtedy już leciala 070 shake (be myself)


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Sierpnia 2011
Posty: 1245
Ostrzeżenia: 2
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 22 Marca 2018, 18:48
A jedliście słynnego hamburgera diabolo??? tu macie przepis, dobry skurwysyn jest hehe

https://www.youtube.com/watch?v=befwabw7kBc

_________________
Bez fanka nie było by disko, bez disko nie było by rapu - https://www.youtube.com/watch?v=G8sJobVw5vc


Powrót do góry
Zobacz profil numer gg
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 Listopada 2008
Posty: 2056
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Marca 2018, 08:50
co na Święta Wielkiej Nocy u Was e-koledzy się jada? Może ktoś zaskoczy jakimś fajnym przepisem

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 17 Czerwca 2006
Posty: 13627
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Marca 2018, 11:39
pewnie mnie wyśmiejecie, bo to znane jest wszystkim, ale ja pamiętam jak mojej śp mama robiła właśnie na święta zajebistą przekąskę: jajka z łososiem. robi się pewnie jakieś 5 minut nie licząc gotowania :lol: nadziewasz jajka wędzonym łososiem, na górę kapka majonezu i szczypiorek i można wpierdalać. naprawdę smaczne!

ale generalnie lubię te święta pod względem szamki, u mnie zawsze wjeżdżała kaczka, żurek, czyli nieśmiertelne i zawsze smaczne rzeczy. good luck!


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 4479
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Marca 2018, 11:48
ja nie znałem, props

_________________
#FreeWszyscy
Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 Czerwca 2016
Posty: 413
Lokalizacja: Kraków
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Czemu nie śpisz ? [aktualne między 1 a 6 rano]
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 13:41
Slizgerzy kucharze, szukam inspiracji co brać na uczelnię na cały dzień. Jakies batoniki energetyczne czy coś, najlepiej żebym na cały tydzień mógł zrobić. Uskutecznia ktoś coś takiego?


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 725
Ostrzeżenia: 2
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 16:06
Leczo z ryżem.


Jak wyrobić sobie powtarzalność przy smażeniu mięsa? Karkówki na patelni grillowej, schabowego na zwykłej?

_________________
Przesiaduję życie w parkach, bo lubię cień


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 254
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 17:19
przy wypiekach oceniasz wilgotnosc skladnikow, powietrza, i dobierasz czas pieczenia i proporcje

_________________
your ego is writing cheques your body can't cash


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 725
Ostrzeżenia: 2
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 17:41
Masz jakiś przykład?

_________________
Przesiaduję życie w parkach, bo lubię cień


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 254
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 17:51
Skladniki bardziej mokre niz zwykle - dodajesz mniej wody. Temperatura nizsza niz zwykle - wyrastasz ciasto dluzej. Etc. Tyle z hamelmana zapamietalem. Po prostu sprawdzasz co sie rozni w porownaniu do razu, gdy wyszlo zajebiste i starasz sie tak odpowiednio zaingerowac.

_________________
your ego is writing cheques your body can't cash


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 725
Ostrzeżenia: 2
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 18:49
Napisał jak ocenić ile trzeba mleka kokosowego do faworków? Dwa razy wciąż mi brakowało a ostatecznie przelewałem. Moja diagnoza jest następująca. Kończę wlewać mięso, zaczyna się woda a ja przelewam tymi samymi ilościami materiał o zupełnie innych parametrach. Więc sprawa jest zakończona właściwie. Niestety nad mięsem nigdy się nie skupiłem. Zawsze chwilę zerknę na ślizg. Powiedzcie/to chyba z francuskiego/ powiedzcie na co patrzeć.

_________________
Przesiaduję życie w parkach, bo lubię cień


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 254
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 20:36
niee, hamelman napisal tylko o chlebie, jak ktos lubi samemu piec to polecam, zrobicie cuda jakich nawet niema w sklepach

_________________
your ego is writing cheques your body can't cash


Powrót do góry
Zobacz profil
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Stycznia 2012
Posty: 2088
Lokalizacja: interzone
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 14:05
Obrazek

Najdroższy kawałek sushi w życiu i kolejne gwiazdkowe miejsce.

_________________
i'll bring the bottle and you bring your glasses, so you can see what hit ya


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2015
Posty: 1899
Lokalizacja: 10 12 14 Bureau
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 14:07
zupki jak dla nicka

_________________
możesz mi mówić daquan
YOUNG NIGGA SHIT, NIGGA WE DONT AGE


Powrót do góry
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 Września 2012
Posty: 5005
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 14:16
ryba z mrożonki


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Grudnia 2012
Posty: 207
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 15:39
kelsohmm napisał(a):
zupki jak dla nicka

to nie zupa tylko sos, typq, ale fakt - porcje jak dla nicka.


Powrót do góry
Zobacz profil
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Stycznia 2012
Posty: 2088
Lokalizacja: interzone
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 15:59
terra napisał(a):
ryba z mrożonki


Potwierdzam, nawet najdroższe tuńczyki (do blisko 6.000.000 zł/rybkę xd) za słynnych aukcji sprzedają zamrożone.

https://www.youtube.com/watch?v=Mgyg-DIAmuU

_________________
i'll bring the bottle and you bring your glasses, so you can see what hit ya


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 Stycznia 2008
Posty: 3271
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 18:11
Znasz japoński czy to tylko filmik dla samego pokazania sytuacji?

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 3025
Lokalizacja: San Junipero
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 18:23
Ja znam i potwierdzam że sprzedają zamrożone.


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29878 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494  Następna strona



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Dope Boy, hustler342, Izydor Oracz, kopara, kshaq, mills, MoTyW, Mystair i 20 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.