Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest Piątek, 20 Kwietnia 2018, 22:51


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493  Następna strona
Szamka 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 920
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 21 Marca 2018, 10:54
Porcja jak dla nicka.
Nie no, smacznie, jadłbym


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 Marca 2009
Posty: 3232
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 21 Marca 2018, 10:55
ja dzis na śniadanko jajówe ze szpinakiem i kiełkami stir fry (migosy w tle leciały oczywiście), posypałem to prażona cebulką, wjebalem w tortille i zjadlem, ale wtedy już leciala 070 shake (be myself)


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Sierpnia 2011
Posty: 1168
Ostrzeżenia: 1
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 22 Marca 2018, 18:48
A jedliście słynnego hamburgera diabolo??? tu macie przepis, dobry skurwysyn jest hehe

https://www.youtube.com/watch?v=befwabw7kBc

_________________
Bez fanka nie było by disko, bez disko nie było by rapu - https://www.youtube.com/watch?v=G8sJobVw5vc


Powrót do góry
Zobacz profil numer gg
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 Listopada 2008
Posty: 2048
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Marca 2018, 08:50
co na Święta Wielkiej Nocy u Was e-koledzy się jada? Może ktoś zaskoczy jakimś fajnym przepisem

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 17 Czerwca 2006
Posty: 13579
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Marca 2018, 11:39
pewnie mnie wyśmiejecie, bo to znane jest wszystkim, ale ja pamiętam jak mojej śp mama robiła właśnie na święta zajebistą przekąskę: jajka z łososiem. robi się pewnie jakieś 5 minut nie licząc gotowania :lol: nadziewasz jajka wędzonym łososiem, na górę kapka majonezu i szczypiorek i można wpierdalać. naprawdę smaczne!

ale generalnie lubię te święta pod względem szamki, u mnie zawsze wjeżdżała kaczka, żurek, czyli nieśmiertelne i zawsze smaczne rzeczy. good luck!


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 3920
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Marca 2018, 11:48
ja nie znałem, props

_________________
#FreeWszyscy
Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 Czerwca 2016
Posty: 321
Lokalizacja: Kraków
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Czemu nie śpisz ? [aktualne między 1 a 6 rano]
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 13:41
Slizgerzy kucharze, szukam inspiracji co brać na uczelnię na cały dzień. Jakies batoniki energetyczne czy coś, najlepiej żebym na cały tydzień mógł zrobić. Uskutecznia ktoś coś takiego?

_________________
It's easier to sell a dream than keep it real
It's easier to numb the pain than really feel


Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 593
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 16:06
Leczo z ryżem.


Jak wyrobić sobie powtarzalność przy smażeniu mięsa? Karkówki na patelni grillowej, schabowego na zwykłej?

_________________
Przesiaduję życie w parkach, bo lubię cień


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 234
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 17:19
przy wypiekach oceniasz wilgotnosc skladnikow, powietrza, i dobierasz czas pieczenia i proporcje

_________________
your ego is writing cheques your body can't cash


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 593
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 17:41
Masz jakiś przykład?

_________________
Przesiaduję życie w parkach, bo lubię cień


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 234
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 17:51
Skladniki bardziej mokre niz zwykle - dodajesz mniej wody. Temperatura nizsza niz zwykle - wyrastasz ciasto dluzej. Etc. Tyle z hamelmana zapamietalem. Po prostu sprawdzasz co sie rozni w porownaniu do razu, gdy wyszlo zajebiste i starasz sie tak odpowiednio zaingerowac.

_________________
your ego is writing cheques your body can't cash


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 593
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 18:49
Napisał jak ocenić ile trzeba mleka kokosowego do faworków? Dwa razy wciąż mi brakowało a ostatecznie przelewałem. Moja diagnoza jest następująca. Kończę wlewać mięso, zaczyna się woda a ja przelewam tymi samymi ilościami materiał o zupełnie innych parametrach. Więc sprawa jest zakończona właściwie. Niestety nad mięsem nigdy się nie skupiłem. Zawsze chwilę zerknę na ślizg. Powiedzcie/to chyba z francuskiego/ powiedzcie na co patrzeć.

_________________
Przesiaduję życie w parkach, bo lubię cień


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 234
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 25 Marca 2018, 20:36
niee, hamelman napisal tylko o chlebie, jak ktos lubi samemu piec to polecam, zrobicie cuda jakich nawet niema w sklepach

_________________
your ego is writing cheques your body can't cash


Powrót do góry
Zobacz profil
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Stycznia 2012
Posty: 2063
Lokalizacja: interzone
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 14:05
Obrazek

Najdroższy kawałek sushi w życiu i kolejne gwiazdkowe miejsce.

_________________
i'll bring the bottle and you bring your glasses, so you can see what hit ya


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2015
Posty: 1800
Lokalizacja: 10 12 14 Bureau
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 14:07
zupki jak dla nicka

_________________
możesz mi mówić daquan
Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 Września 2012
Posty: 4567
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 14:16
ryba z mrożonki


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Grudnia 2012
Posty: 178
Lokalizacja: monaco
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 15:39
kelsohmm napisał(a):
zupki jak dla nicka

to nie zupa tylko sos, typq, ale fakt - porcje jak dla nicka.

_________________
chcialem nosic tylko boxlogo

smiec


Powrót do góry
Zobacz profil
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Stycznia 2012
Posty: 2063
Lokalizacja: interzone
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 15:59
terra napisał(a):
ryba z mrożonki


Potwierdzam, nawet najdroższe tuńczyki (do blisko 6.000.000 zł/rybkę xd) za słynnych aukcji sprzedają zamrożone.

https://www.youtube.com/watch?v=Mgyg-DIAmuU

_________________
i'll bring the bottle and you bring your glasses, so you can see what hit ya


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 Stycznia 2008
Posty: 3262
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 18:11
Znasz japoński czy to tylko filmik dla samego pokazania sytuacji?

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 3018
Lokalizacja: San Junipero
Ostrzeżenia: 1
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 19 Kwietnia 2018, 18:23
Ja znam i potwierdzam że sprzedają zamrożone.


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1489, 1490, 1491, 1492, 1493  Następna strona



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Czak, Luxair, Sidd aka AlbatrBoss i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.