Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest Czwartek, 19 Października 2017, 08:23


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477 ... 1481  Następna strona
Szamka 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 17 Czerwca 2006
Posty: 13363
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 9 Czerwca 2017, 18:45
poczytaj sobie moje posty w temacie Restauracje, tam sporo opisałem jak byłem


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 18 Lipca 2012
Posty: 413
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 9 Czerwca 2017, 19:27
mam 8kg bawety wołowej pokrojonej już ładnie na stejki. tylko że ja kurwa nigdy czegoś takiego nie robiłem.
słyszałem że potrzebuje do tego patelni żeliwnej (której nie mam, ale planuje zakupić). pomoże mi ktoś z tym smażeniem i w ogóle ile minut i jak to przyprawiać i na czym smażyć- jakiś olej, masło klarowane, smalec? (pewnie jakiś smalec gęsi najlepszy ale już bez takiej wczuwki, co)
nie znam się na tym kompletnie, no a mięsko bym opierdolił, wiadomo.


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 26 Grudnia 2016
Posty: 39
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 9 Czerwca 2017, 19:36
Z kilo zrób gulasz wołowy albo przemiel na bolognese, drugie kilo zmiel na burgery. Resztę zamroz. Zapomnij o stekach bo to spierdolisz. Jak już musisz to tylko masło klarowne.


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 18 Lipca 2012
Posty: 413
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 9 Czerwca 2017, 19:39
ja chce rozmrażać sobie powoli i nauczyć się smażyć te mięsko, ale bez jakieś większej wczuwki. po prostu ma być smaczne i nie gumowate.


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 29 Listopada 2007
Posty: 945
Lokalizacja: Wrocław
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 9 Czerwca 2017, 21:45
stanch99 napisał(a):
carl napisał(a):
Jestem po 5 piwkach więc wleci jak złe, ale dajcie coś jeszcze - jestem tu na weekend

Oprócz 8 misek na włodkowica jest kupa fajnych restauracji(gruzin i steki polecam) i nie ma ździerania hajsu jak na rynku
Warto tez wbić na dobre piwko na nasyp(arkady) i odwiedzić pizzerie "Si". Lepszej pizzy we Wro raczej nie zjesz.
Na samym rynku poleciłbym jeszcze shrimp house o ile lubisz krewety.


Powrót do góry
Zobacz profil numer gg
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Grudnia 2016
Posty: 818
Lokalizacja: xddddddddddddddddddddddddddd
Ostrzeżenia: 3
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 9 Czerwca 2017, 21:54
co to za strona bez avatarów
jutro wrzucę fote gnocchi zrobionych przez mmoją mame

_________________
800 postów [V] - 07.09.2017

TEABE napisał(a):
klękaj suko ssij kutas


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 Sierpnia 2011
Posty: 3498
Ostrzeżenia: 1
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 10 Czerwca 2017, 18:13
nigdy bawety nie robilem, ale bawie sie czasami w smazenie stekow z rostbefu

no najlepiej zeliwna patelnia/patelnia z grubym dnem, mieso obmyc [rozmrazaj je powoli w lodowce odlewajac wode] i dokladnie osuszyc [nie sluchaj gadania o wyciagania z lodowki na godzine przed #mit, ale jak chcesz to w sumie nie zaszkodzi], ja sobie smaruje normlanie olejem jakim w domu mam miesko, nakurwiam je sola grubo mielona + pieprzem grubo mielonym i to chyba najistotniejsze, nie uzywaj z paki normlanie czy tam bron boze normlanej soli.

Nagrzewam patelenie tak ze az dymi wrecz, no ogunie w chuj, wlewam olej znow [zeby temperatura smazenia byla rowna], nagrzewam [ale nie pale], szykuje se stoper, jeb miesko na patelnie i nie tykam przez minute, no i tak se obracam co minute na minute, ta baweta chyba dosc cienka to mysle, ze po minucie na strone i styknie, to juz sam wyczujesz jak bardzo krwysite lubisz, moze np po 1,5 minuty?

Wazne zeby miesa nie przekluc podczas obracania wiec szczypce/jakas paletka. No i dorzucasz se pod koniec [na ostatnia minute/pol minuty] maslo, ktorym polewasz miesko jak sie roztopi, ja dorzucam zabek czosnku [mozesz smarowac przekorjonym mieso, dorzucic zgnieciony caly na tluszcz], jakies ziola swieze [tymianek np] cala lodyge i okladasz mieso/w tluszcz

Mieso z ognia, na talerz i niech se odpoczywa chwile, mozesz maslem oblozyc jak chcesz

no albo od razu smazycv na masle klarowanym

BTW ja lubie smak "spalonego" pieprzu, wiec obficie nakurwiam przed, mozesz tak doprawic po, ale sol koniecznie przed [i tam nie sluchaj ze mieso twarde loliksde]

BTW, w Tesco jest czasami wolowina argentynska Tesco Finest i polecam w sumie, za spoko cene i jest kurwa przepyszne

_________________
Obrazek

YOU SHOULD HAVE LEARNED - BITCHES LOVE CAKE


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 18 Lipca 2012
Posty: 413
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 10 Czerwca 2017, 21:39
Dzięki.
Dzisiaj zrobiłem na próbę 200g i wyszło super.
Żadnych przypraw nawet nie dodawałem. Po usmażeniu dałem mięsko na talerz i pod folię aluminiową. odpoczęło z 10 minut, zrobiło się soczyste i mięciutkie. Smażone na jakimś tefalu od kumpla po 3-4 minuty na stronę.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2013
Posty: 799
Lokalizacja: poza kontrollo UWB/DŚ
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 11 Czerwca 2017, 22:38
No co, ja tam lubię Setkę :D Chleb ze smalcem i ogorem do browara w Spizu tez :oops:

_________________
Przez szalone życie zatruci

Gdy za dużo zobowiązań dźwiga moja głowa, to słucham sobie UNDY, bo taka nasza rola


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2013
Posty: 75
Lokalizacja: siedem siedem
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Poniedziałek, 12 Czerwca 2017, 00:59
setka zajebista, żeby popić i coś wszamać elegancki lokal we wro

_________________
RUSZAJ DUPĘ #CHODAKOWSKA


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 Października 2006
Posty: 3644
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Wtorek, 20 Czerwca 2017, 21:29
Robi ktoś mango lassie?
Jaki jogurt brać?
Jakieś dodatkowe przyprawy - sól, kardamon, miód?
Mango - można kupić gotową pulpę w puszce czy samemu rozciapciać?

_________________
TODAY I HAVE ACHIEVED ABSOLUTELY NOWT


Powrót do góry
Zobacz profil
moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Stycznia 2012
Posty: 2013
Lokalizacja: interzone
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Wtorek, 20 Czerwca 2017, 21:58
Nie ma co tu rozkminiać za bardzo. Normalny jogurt człowieku. Miodu nie dawaj, samo mango ma tyle fruktozy, że po szklance od razu +2 do body fatu. Pulpa może być, bo ciężko znaleźć dojrzałe mango, chociaż Ty se mieszkasz na zachodzie, to może gdzieś kupisz w sklepie dla bogatych ludzi porządne trójkolorowe pachnące mango za 8 euro sztuka, ale wątpię.

_________________
i'll bring the bottle and you bring your glasses, so you can see what hit ya


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 Października 2006
Posty: 3644
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 21 Czerwca 2017, 15:20
Kupić kupię, ale nie lubię obierać tego tałatajstwa... zwłaszcza jak jest na max dojrzałe.

Jak nawinął Yerba "malinowe pomidory leżą dwa na stole / mam tu pokrojone w puszce więc te wypierdolę".

Dzięki!

_________________
TODAY I HAVE ACHIEVED ABSOLUTELY NOWT


Powrót do góry
Zobacz profil
I Mistrz Quizwania
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012
Posty: 5296
Lokalizacja: Bydgoszcz
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 21 Czerwca 2017, 16:35
Pulpa dobre rozwiązanie. Ale nie lepiej kupić Mango Lassi Gose z Omnipollo albo Harpagana?

_________________
Obrazek <- blog z niezbędną goryczką
Obrazek Obrazek
Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil profil na facebooku WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 Października 2006
Posty: 3644
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 23 Czerwca 2017, 21:04
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 10 Stycznia 2012
Posty: 3842
Lokalizacja: Turek
Ostrzeżenia: 1
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Czerwca 2017, 00:24
kozackie, tyko szkoda że nie napisałeś nic o tym :bowdown:

_________________
kid napisał(a):
... zdajemy sobie sprawę, że ludzie z mobbyn w podpisie to aryjczycy tego forum


Spoiler:

Spoiler:


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 Września 2010
Posty: 669
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 24 Czerwca 2017, 05:51
przecież widać że mango lassie, pisał o tym dwa posty wyżej, dedukcja nie boli.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 Września 2010
Posty: 3554
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Wtorek, 27 Czerwca 2017, 23:24
najlepsza ryba nad polskim morzem (i w okolicy Trójmiasta) to?

_________________
___________________________________OBSKURWKING_____________________________________


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 Kwietnia 2010
Posty: 4906
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Wtorek, 27 Czerwca 2017, 23:24
ruńka pytaj na pw

_________________
mam swoje kru nasze melo to święty ocean wódy
To nie patologia ale moge ci wpierdolić


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 Marca 2009
Posty: 3050
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: środa, 28 Czerwca 2017, 08:50
PSZ napisał(a):
kozackie, tyko szkoda że nie napisałeś nic o tym :bowdown:


to kogiel-mogiel

_________________
█████
█████


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477 ... 1481  Następna strona



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: BigPapek, Jose, kubusj, pocoto i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.