Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest środa, 20 Czerwca 2018, 16:22


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1484, 1485, 1486, 1487, 1488, 1489, 1490 ... 1494  Następna strona
Szamka 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 Listopada 2011
Posty: 1748
Lokalizacja: Szczecin
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Wtorek, 9 Stycznia 2018, 17:12
jaka ślizgowa opinia nt. bodychief?
próbował ktoś?


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm

Dołączył(a): 24 Listopada 2007
Posty: 2587
Lokalizacja: małopolska
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 12:53
W Krakowie strasznie niedobre. Już pomijam wersy Kazka dieta pudełkowa nie ma smaku, to bez kitu, wypierdalaj mnie z tym, ale serio nie polecam. Lepszy był już maczfit, jeśli masz do niego dostęp.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 Grudnia 2014
Posty: 1119
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Czwartek, 11 Stycznia 2018, 14:57
W warszawie bodychief tragedia.Jeśli chodzi o smak to dobre mają jedzonko, ale jeśli chcesz przytyć to odradzam. Po 4 tygodniach najbardziej kalorycznej diety przytyłem tylko 1kg. Nie wiem jak w szczczecinie, ale w wwa jest conajmniej kilka lepszych kateringów. No ale jedzenie mieli dobre, szczególnie lubiłem mango i bataty

_________________
...miasto kocha tutaj smak ryzyka
I smak jebania po narkotykach...


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 Sierpnia 2011
Posty: 4079
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 09:33
halo, jakis pomysl na pyszny sosik z piersia z kurczaka? w sumie nie musi byc piers, ale juz nie mam pomyslow

najlepiej cos, czego mozna zrobic wiecej i z powodzeniem odgrzac na drugi dzien i rowniez opierdolic ze smakiem i zebym wszystko kupil w lidlu luzem

odpada "tajskie"/sos serowo-smietowany z brokulem/szpinakiem - bo to wiecznie grane
szukam inspiracji
a no i 5 smakow tez w sumie odpada, co
i slodko-kwany ;/

w sumie nie musi byc piers i tak ide do sklepu

_________________
Obrazek

YOU SHOULD HAVE LEARNED - BITCHES LOVE CAKE


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2015
Posty: 1882
Lokalizacja: 10 12 14 Bureau
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 10:05
jakiś ziołowy fajny se dupnij

_________________
możesz mi mówić daquan
YOUNG NIGGA SHIT, NIGGA WE DONT AGE


Powrót do góry
Zobacz profil WWW

Dołączył(a): 02 Czerwca 2015
Posty: 1444
Banned
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 10:07
Polecam sos estragonowy. Pierś kroisz na średniej wielkości kawałki, rozbijasz dość cienko, przyprawiasz nie za mocno papryką (głównie słodką, trochę ostrej), czosnkiem, solą i pieprzem. Obsmażasz, dodajesz trochę wody, dusisz ile chcesz, tak żeby miękkość ci odpowiadała. Dodajesz śmietankę kremówkę i duuużo estragonu. Sól, pieprz do smaku i gotowe.


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Grudnia 2013
Posty: 875
Lokalizacja: Bitch, I walk around North Lauderdale, like Fuck err'body!
Ostrzeżenia: 1
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 10:08
Po indyjsku se dupnjj, w maśle.

_________________
WEŹ NIE MAMROTAJ NIC NIE ROZUMIE JESTEM BELMONDZIAK INTERESUJE MNIE FLOTA MNIE INTERESUJE JESTEM BELMONDZIAK


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 Kwietnia 2012
Posty: 1664
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 10:15
gostol napisał(a):
jaka ślizgowa opinia nt. bodychief?
próbował ktoś?

We Wrocku jadłem przez chwile i strasznie jałowe to wszystko, maczfit to zjada a cena podobna

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 Sierpnia 2011
Posty: 4079
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 10:30
@mzmigrod
o i to jest mysl

@2phone
no zapomnialem wykluczyc bo ostatnio tikka grana

na razie pomysl mzmigroda, albo cos w stylu kung pao ale ze spaghetti, jak zrobie to opisze xd [chyba ze wjbn macie, to nie opisze]

_________________
Obrazek

YOU SHOULD HAVE LEARNED - BITCHES LOVE CAKE


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2015
Posty: 142
Lokalizacja: Kraków
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 10:54
Mi ostatnio strasznie siada sos Hoisin jak tutaj https://www.kwestiasmaku.com/przepis/no ... iem-hoisin - do piersi idealny


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Lutego 2009
Posty: 3190
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 12:30
czarny, nie mamy wjbn

_________________
nic na potem


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 Września 2013
Posty: 118
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 12:57
jak się spieszę, to pomidory z puchy, mozzarella i bazylia, najlepiej jakbyś miał świeżą

_________________
miałem nic nie mówić jak Harpo Marx


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 Sierpnia 2011
Posty: 4079
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 18:31
dobra zrobilem, wyszlo ultra smaczne i nawpierdalalem sie jak dzik

jest mniej skomplikowane niz wyglada, ale potrzeba kilku skladnikow ktorych jak nie gotujesz mozesz nie miec w chacie, jedz do jakiegos tesco najlepiej, nwm

potrzebujesz: pare misek, garnek, 2 patelnie [w tym jedna nieprzywierajaca jakas, co], BLENDER, kieliszek do wódeczki 50 ml, jak nie masz w domu kieliszka 50ml to sie zastanow nas soba i wez 25 ml


zakupy:
0,5 kg piersi z kurczaka
2 jajka [bialka konkretniej]
czosnek 3 ząbki
szklanka orzeszkow ziemnych niesolonych prazonych [np w netto są], jak kupisz solone, to se nie wiem, umyj jak stupki czy cos
szczypior/dymka
mąka kukurydziana [jest w lidlu czy netto jako produkt bezglutenowy]

pasta czylli
3 chilli czerwone swieze
3 zabki czosnku
3 lyzki oleju

sosik
mąka
250ml bulionu z kury [nie wiem, ugotuj, kostke, cokolwiek]
100 ml sos sojowy jasny
soczek jabłkowy 100% taki maly ze slomka - ze 1-2 kieliszki do smaku
3 lyzki cukru
2 lyzki octu ryzowego/winnego czerwone/bialego/jablkowego, no jakis ze smakiem a nie ten spirytusowy
2 lyzki oleju sezamowego
2-3 lyzki tej pasty czylli

opcjonalne:
1 mala cukinia
pol czerownej papryki
jakies pieczarki?????

zaczynamy od pasty:
MOJ STARY.... [jprdl co za bezbek, co]
1. kroisz te chilli na pol i wyjebujesz ziarenka, mozesz zostawic blonki, byle jak se je kroisz teraz
2. czosnek obierasz se i kroisz byle jak na pol czy cos
3. wszystko do blendera/do pojemnika + 3 lyzki oleju, blendujesz na papke i voila

teraz czas na krojenie
1. kroisz piers z kurczaka w kostke czy paski, jak kurwa lubisz
2. cukinie w polowki/cwiartki
3. gruba kostka czerwonej papryki
4. pieczarki byle jak

te warzywa wszystko na patelenie z odrobinka oleju, jeb ciut soli i troche pieprzu poprósz i niech sie to smazy

w miedzyczasie wstaw gar duzy z wodą na makaron spaghetti, gotujesz dla półku wojska wiec musi wejsc cale pol kilo, posol se to odrobine mniej niz zazwyczaj solisz makaron no i ugotuj makaron, z opakowania se przepis wez

wyciagnij te patelenie do ktorej przywiera i:
wlej bulion dorzuc dwie lyzki maki i rozporwadz to ladnie, postaw calosc na malutkim gazie i dodaj: sos sojowy, ocet, cukier, olej sezamowy, te paste czylli 2-3 lyzki i sok jabłkowy. Co do tego soku to jak masz w chacie to mozesz użyc sherry [wytrawne], a jeszcze lepiej to chinskie wino ryzowe, mozesz tez uzyc bialego wytrawnego wina, albo cos. Tylko ten soczek zeby bez cukru byl cnie, w lidlu sa fajne
no i to mieszasz i niech sie powoli gotuje az zgestnieje tak ze oblepi Ci lyzke cala
no i próbuj tego, bedzie sie wydawac pewnie w chuj slone, mozesz dodawac octu/cukru w miare potrzeby zeby balansowac, sok jablkowy powinien zmniejszac slonosc, mysle ze napewno nie dodawaj wiecej sosu sojowego
A i kurwa wez sprobuj tego bulionu jebanego bo jak z kostki to slony moze byc w chuj to wody wiecje daj

to sie tam gotuje powolutku se to mieszasz czasami

i wtedy bierzesz jakies plaskie glebsze naczynie/miche i wbijasz tam 2 BIAŁKA, mieszasz z 2 łyżkami mąki kukurydzianej, ciutke, ale to ciutke soli i pieprzu tez troszke i wymieszaj to dokladnie, ale nei ubij piany
wrzucasz teraz w to kurczaka niech go to bialko z maka oblebi
na patelni [tej co nie przywiera] rozgrzewasz olej, nie za malo, nie za duzo, no kruwa nie wiem, 50-100ml.
Jak juz jest goracy [sypnij se ta maka jak bedzie skwierczec to ebdzie goracy] to wjebujesz tego kurczaka z tym bialkiem i robisz z tego taki omlet/placek i se to smaz chwile az wykminisz ze jest zlote z drugiej strony i staraj sie to obrocic zeby sie calkiem nie rozjebalo, na zloto z drugiej strony sie robi i delikatnie porozdzielaj te kawlki zeby kazdy byl osobno tera

a i wczesniej se pokrój te orzeszki ciut drobniej jak chcesz, jak nie chcesz to nie musisz. I teraz wpierdol na te patelnie szklanke tych orzechow, niech sie posmaza z minute razem z kurczakiem
dodajesz teraz 3 wycisniete zabki czosnku w to i pokrojny dosc grubo szczypior, doslownie chwilke z 30 sekund na patelni [ZEBYS KURWA NIE SPALIL TEGO CZONSKU BO SE W DUPE BEDZIESZ MOGL TO WLAC WSZYSTKO] i wjeb ten sos co juz jest gesty, ten z drugiej patelni

wymieszaj calosc, dodaj te warzywa usmazone wczesniej tez je wmieszaj w ten sos, niech to sie podgrzeje

makaron masz oddzedzony, wrzucasz go spowrotem do tego gara duzego, i wpierdalasz caly ten sos z miesem i warzywami [no na 2 razy np] i mieszasz fikusnie

podajesz ze szczypiorem u gory a jak jestes wariat to posyp se jeszcze nie wiem sezamem

a, oryginalny przepis jest z internetu i w sumie moglem go wkleic, ale jest pare moich zmian, no ale oryginalnie zawiera sie w tym jeszcze 10-15 chinskich suszonych papryczek chilli [takich co sie nie rozpadaja jak je smazysz]. Osobiscie uwazam ze by mi rozerwalo dupsko potem jakbym dojebal jeszcze 15 ostrych papryczek [co rpawda ich nie rozwalasz, ale jednak smak daja], no ale jak lubisz i masz to prosze

wychodzi tego tyle, ze przez tydzien to bedziesz kurwa jadl

ten psot jest tak dlugi ze pewnie nikt go nei przeczyta

_________________
Obrazek

YOU SHOULD HAVE LEARNED - BITCHES LOVE CAKE


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 Lipca 2012
Posty: 3530
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 19:47
a gdzie fotki


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2014
Posty: 172
Lokalizacja: kieleckokrakosko
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 19:48
Polecam przeczytać głosem FoodEmperor.

_________________
I WAS A BLACK SHEEP NOW IM JUST A GOAT

http://instagram.com/makomakikobi/


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 Września 2007
Posty: 6391
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 19:56
Makomako napisał(a):
Polecam przeczytać głosem FoodEmperor.


Ze względu na ilość bluzgów i sposób narracji, w taki właśnie sposób to czytałem. Jakże zaskoczyłem się, kiedy ujrzałem Twój wpis!

_________________
Telefonu nie odbieram,
emano kolega,
bo go nie mam.
Wiecie o co biega.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 Grudnia 2015
Posty: 1882
Lokalizacja: 10 12 14 Bureau
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 19:59
pomyliles tematy

_________________
możesz mi mówić daquan
YOUNG NIGGA SHIT, NIGGA WE DONT AGE


Powrót do góry
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 07 Marca 2013
Posty: 307
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Piątek, 12 Stycznia 2018, 20:10
Ale wyobrazić sobie, że Mieciu to wszystko odpierdala u siebie w kuchni


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Grudnia 2012
Posty: 198
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Sobota, 13 Stycznia 2018, 13:50
wie ktos gdzie na szybko znajde dobry ser halloumi? kiedys byl w lidlu ale czy nadal tam jest?


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 Sierpnia 2011
Posty: 4079
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Szamka
  Wysłano: Niedziela, 14 Stycznia 2018, 17:38
ej, pisalem tak o zarciu zanim foodemperor nagrywal ;//

_________________
Obrazek

YOU SHOULD HAVE LEARNED - BITCHES LOVE CAKE


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1484, 1485, 1486, 1487, 1488, 1489, 1490 ... 1494  Następna strona



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: michael i 18 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.