Tematy bez odpowiedzi | Aktywne tematy Teraz jest Czwartek, 19 Lipca 2018, 10:48


Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8657 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430 ... 433  Następna strona
Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi. 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 02 Kwietnia 2012
Posty: 2394
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 2 Listopada 2016, 08:19
Podłącz do innego kompa i daj znać, czy działa.
Trzeba sprawdzić, po której stronie jest problem - kompa/dysku.

_________________
ObrazekObrazek


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Marca 2012
Posty: 445
Lokalizacja: 11-730
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 2 Listopada 2016, 14:50
nie dziala po podlaczeniu do innego komputera.
ktos podpowiedzial mi, ze moze glowica sie przyciela i na wlasna odpowiedzialnosc moge sprobowac przy rozruchu uderzyc nim o cos plaskiego, wiec z gracją jebnelam nim o blat. zapalila sie kontrolka, wiec jakis postep jest, ale nadal laptop go nie wykrywa

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 Kwietnia 2012
Posty: 1480
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 2 Listopada 2016, 14:57
O kurwa. Ale ktoś Ci sprzedał protip :bowdown: Wina ewidentnie po stornie dysku i raczej sama nic z tym nie zrobisz. W BIOSie widać dysk po podpięciu? Pewnie padł i pozostaje odzyskiwanie danych za gruby hajs.


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Marca 2012
Posty: 445
Lokalizacja: 11-730
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 2 Listopada 2016, 15:20
żeby była jasność-gdyby na dysku znajdowały się ważne dla mnie dane nie próbowałabym w taki sposób tego 'naprawiać' :) miałam szczęście, że prócz kilkudziesięciu filmów, których stratę mogę przeboleć, nic tam nie było. szkoda trochę, bo kupiłam ten dysk może z miesiąc-dwa miesiące temu ale od razu nastawiłam się, że trzeba bedzie kupić nowy. nie mając nic do stracenia postanowiłam spróbować, bo co mi szkodzi

co do biosa to mam system osx

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 Kwietnia 2012
Posty: 1480
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 2 Listopada 2016, 15:24
Myślałem o podłączeniu do komputer innego niż Apple. Internet pisze, że Twój dysk jest bardzo awaryjny i wyrzuca kilka podobnych tematów na innych forach.


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 06 Marca 2012
Posty: 445
Lokalizacja: 11-730
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 2 Listopada 2016, 15:33
nie mam niestety dostępu do innego :(
co do awaryjnosci-z tego co pamietam dotyczylo to wersji 3tb, ale reki sobie uciac nie dam. na pewno wybierajac nastepny pojdę w inną firmę

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 Lutego 2016
Posty: 31
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Czwartek, 10 Listopada 2016, 21:32
Konkretne pytanie, mam nadzieje że ktoś będzie w stanie udzielić odpowiedzi :D
W jaki sposób na rysunku technicznym, schemacie aparatury chemicznej oznaczyć ogrzewanie prądem elektrycznym? Nigdzie nie mogę znaleźć jak takie coś powinno wyglądać, a prowadząca wymaga żeby w sprawozdaniu było to narysowane.


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 Marca 2011
Posty: 1053
Lokalizacja: Łowicz/Łódźkie
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Czwartek, 10 Listopada 2016, 23:25
już nic w sumie, pozdrawiam

_________________
https://soundcloud.com/placoplaco
https://www.facebook.com/placoplaco


Powrót do góry
Zobacz profil numer gg
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 Listopada 2013
Posty: 1211
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 21 Listopada 2016, 09:18
Zamówiłem buty na jednej stronie. Mają przyjść za pobraniem, orientuje się ktoś czy mogę ich nie przyjąć bez konsekwencji? Okazało się że będą za małe...

_________________
Z postami cisnę krótko kop na twarz
Chujowym userom mówię bon voyage


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Lipca 2008
Posty: 5568
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 21 Listopada 2016, 09:34
Na razie zadzwoń i zapytaj, czy już wysłali, bo jak nie, to nie będzie problemu.


Powrót do góry
Zobacz profil profil na discogs
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 Listopada 2013
Posty: 1211
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 21 Listopada 2016, 09:51
Wysłali w piątek. Dostalem maila.

_________________
Z postami cisnę krótko kop na twarz
Chujowym userom mówię bon voyage


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 Stycznia 2015
Posty: 234
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 21 Listopada 2016, 16:59
podrzuci ktoś jakiś link do photoshopa? ściagam od 20 minut i same fejki których nie da się zainstalować...rece opadają

_________________
my tu gadu gadu a w biedronce nadgodziny


Powrót do góry
Zobacz profil

Dołączył(a): 18 Lipca 2012
Posty: 433
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 21 Listopada 2016, 20:04
Chcę zamówić praktycznie za pół ceny nawigację z tego sklepu.
Jak myślicie fejk, czy nie?
Opinie jakieś znalazłem i niby wszystko ok.
Nawigację wziąłbym za pobraniem i wtedy bym ją sprawdził przy kurierze.
Tak niska cena tłumaczy jeden fakt, który podają na stronie:
"Nawigacja pochodzi z programu wyprzedażowego Refurb firmy TOMTOM . Towar oryginalnie zapakowany, może być wyposażony w nowy ekran LCD lub posiadać mikroryski na tylnej obudowie, w żadens pósób nie wpływa to na użytkowanie urządzenia."
Brać, czy raczej odradzacie takie opcje?
Mogę trafić na padake powystawową?

http://jupi24.pl/p/83/782230/tomtom-go-6000-ref-edition-dozywotnia-aktu-map-nawigacja-samochodowa-navigacje-i-gps.html


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 Stycznia 2005
Posty: 8451
Lokalizacja: Z Zielonej Góry
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Czwartek, 24 Listopada 2016, 21:27
kurwicy zaraz dostanę z internetem. od jakiegoś czasu w ogóle mi straasznie zamula. często niby jest połączony a jest trójkącik ostrzegawczy na pasku zadań. strony typu google czy livescore łączy mi 40 sekund po czym jest oczywiście błąd wczytywania strony. czasami działa normalnie, czasami nie, no ale od jakiegoś czasu to jest masakra i więcej nie działa niż działa. jak się przejdę do pokoju gdzie jest router to wtedy ładnie śmiga, no ale nie będę chodził do innego pokoju przeglądać internet :dunno: odległość między moim laptopem a routerem nie wiem z 8 metrów? nie wiem, jakoś da się to z pozycji laptopa zmienić, naprawić?


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 Lutego 2009
Posty: 3206
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Piątek, 25 Listopada 2016, 11:17
jaki dostawca? ja mialem to samo w UPC. pomogla zmiana routera na konkretny z TP-Link.

_________________
nic na potem


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 Stycznia 2015
Posty: 234
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 12 Grudnia 2016, 21:47
jak usunąć cienie pod powiekami na zdjęciu w gimpie? da sie to w ogóle zrobić w tym programie? może być pw jak coś ;)

_________________
my tu gadu gadu a w biedronce nadgodziny


Powrót do góry
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 Lutego 2010
Posty: 2241
Lokalizacja: breslau bym nie skreslau
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Poniedziałek, 2 Stycznia 2017, 23:17
Jeśli jest tu jakiś magik w kwestii korzystania z Excela, to byłbym super wdzięczny za pw.


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm

Dołączył(a): 06 Marca 2012
Posty: 445
Lokalizacja: 11-730
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: środa, 4 Stycznia 2017, 20:46
Pany, potrzebuje na szybkości zamówić z Allegro ładowarkę samochodowa 2x USB i rozgałęziacz USB na 4 porty. Nie znam się na tym zupełnie, kiedys miałam taki rozgałęziacz chiński i sobie raz działał, raz nie. Potrzebuje czegos niezawodnego, moge za to dać więcej niz te 2,50 za chinolce ale nie wiem gdzie leży granica cenowa miedzy dobrym sprzętem a robieniem hajsu na marce/niewiedzy. Ktos moze polecić cos konkretnego?

_________________
Obrazek


Powrót do góry
Zobacz profil profil na lastfm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 Marca 2013
Posty: 1697
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Czwartek, 5 Stycznia 2017, 20:31
^^jeśli chcesz coś droższego http://allegro.pl/xiaomi-roidmi-transmi ... 50974.html jednocześnie jest transmiterem fm lub http://allegro.pl/ladowarka-samochodowa ... 56861.html i jeszcze http://allegro.pl/ladowarka-samochodowa ... 33288.html wydaje mi sie ze te są najbardziej godne uwagi

_________________
...wyrwać sie stąd znaczy wygrać mundial a ty wciąż pierdolisz coś o pracy i studiach ...


Powrót do góry
Zobacz profil numer gg numer skype

Dołączył(a): 17 Lipca 2012
Posty: 2330
Odpowiedz z cytatemOdpowiedz z cytatem
Post Re: Mam problem, mam pytanie. Czyli wujek Dobra Rada radzi.
  Wysłano: Piątek, 6 Stycznia 2017, 05:48
Dou napisał(a):
Zna ktoś serwis gdzie wykupie abonament i będę mógł oglądać ligę BBVA na dwóch urządzeniach jednocześnie ? Niekoniecznie po polsku

nie wiem czy to jeszcze aktualna potrzeba, ale znam - http://www.elevensports.pl/packages?type=0 - oczywiście po polsku
Cytuj:
Kanały są nadawane w jakości Full HD i można je oglądać na wielu ekranach jednocześnie. Eleven zapewnia dostęp na komputerach i urządzeniach mobilnych.

Groszku napisał(a):
potrzebuje kabla do słuchawek bose ae2 bo mi prawa nie gra chodzi o kabel co idzie w środku z lewej do prawej takiej grubości mniej więcej
Spoiler:
tylko żeby jak tu masz jeden taki kabel to w środku szły 2, bo na kablu nie ma żadnego oznaczenia i nic nie mogę znaleźć.

nie wiem czy to jeszcze aktualna potrzeba, ale tu znajdziesz takowy: https://sklep.audiocomplex.pl/produkt/przewod-do-sluchawek-bose-ae2,36
TMK napisał(a):
jak usunąć cienie pod powiekami na zdjęciu w gimpie? da sie to w ogóle zrobić w tym programie?

nie wiem czy to jeszcze aktualna potrzeba, ale
Cytuj:
w otwartym pliku ze zdjęciem, nad którym użytkownik ma zamiar pracować, należy stworzyć nową warstwę - w menu warstw kliknąć pierwszą ikonkę na dolnym pasku z lewej strony: 'Tworzy nową warstwę'. Następnie w oknie, które się pojawi należy wybrać jej typ wypełnienia - w tym przypadku 'Przezroczysta'. Gdy podkład pod pracę jest już gotowy, pędzlem z biała farbą należy zaznaczyć obszar cienia pod okiem (na nowo utworzonej, przezroczystej warstwie). Teraz pora na pracę z filtrami. Z ich menu należy wybrać 'Rozmycie', a potem 'Rozmycie Gaussa'v (menu z filtrami znajduje się na górnym pasku opcji). Jest to lepsza i przede wszystkim dokładniejsza metoda, niż własnoręczne rozmywanie koloru. Po ustawieniu promienia rozmycia na 75x75 pikseli należy kliknąć ok, a potem przejść do okna warstwy i zmienić jej tryb ze 'Zwykłego' na 'Wartość'. Jest to ostatni krok na drodze do usunięcia cieni. W przypadku gdy użytkownik nie uważa efektu swojej pracy za najlepszy, zawsze może warstwę usunąć i zrobić wszystko jeszcze raz, tym razem na przykład zmieniając wartość rozmycia i w ten sposób wyretuszować cienie pod oczami w GIMPie.

można również w tym celu użyć narzędzia rozjaśnianie/przyciemnianie, które znajdziesz w przyborniku
freathe napisał(a):
Pany, potrzebuje na szybkości zamówić z Allegro ładowarkę samochodowa 2x USB i rozgałęziacz USB na 4 porty. Nie znam się na tym zupełnie, kiedys miałam taki rozgałęziacz chiński i sobie raz działał, raz nie. Potrzebuje czegos niezawodnego, moge za to dać więcej niz te 2,50 za chinolce ale nie wiem gdzie leży granica cenowa miedzy dobrym sprzętem a robieniem hajsu na marce/niewiedzy. Ktos moze polecić cos konkretnego?

według mnie to najlepsze opcje:
http://www.komputronik.pl/product/331296/hama-2-x-usb-2-1a-samochodowa-czarna.html - ta najlepsza
http://allegro.pl/2-x-ladowarka-samochodowa-usb-bez-kabla-i6341677318.html
http://allegro.pl/ladowarka-samochodowa-philips-usb-x2-3-1a-tel-tab-i6054659105.html
http://crann.eu/komputery,k43/sieci-przewodowe,k155/koncentratory-usb,l162/esperanza-hub-4-porty-usb-2-0-ea116,p147722.html

_________________
#freewszyscyużytnicy


Powrót do góry
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8657 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430 ... 433  Następna strona



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: 2do5, DeDoK, EmoTL, Google [Bot], hubcio, jAg, Libra Dohko, Malloy, R.U.S, Runo-88 i 25 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB
Forum style by Vjacheslav Trushkin and modified by zin.