|
Autor |
Wiadomość |
Mito
|
 Re: Banki? Wysłano: Niedziela, 2 Lipca 2017, 16:27
Travson napisał(a): No ok, 50-60 koła, co z tym można zrobić żeby pracowało i nie zalegało w domu? Banki prawilnie odpadają ale zlecenie robisz przez banki (zakupu tfi) https://www.analizy.pl/fundusze/fundusz ... IO%29.htmlhttps://www.analizy.pl/fundusze/fundusz ... IO%29.htmltu sobie to wrzuć da Ci jakieś stabilne 3%, nie blokujesz hajsu bo odkupienie robisz w 2 dni więc też lajtowo jak chcesz coś agresywniejszego, to lepiej potem, najpierw się oswoić z tym jak fundusze działają + nie musisz skakać z banku do banku na lokaty te masz obligacyjne skarbowe + dużych przewidywalnych spółek, w przyszłości można do tego dodać jakieś agresywne bufory a ich wahania zabezpieczać właśnie tymi funduszami które podałem (to ofc przykładowe, ale dość spoko rozwiązania, bo na rynku od dawna)
_________________ musisz mocno w to wierzyć, że ci się uda też kiedyś nie wierzyłem, też kiedyś miałem z tego ubaw prawie zapiął się suwak, w czarnym worku Problemów miałem więcej niż wyprzedaży w czarnym piątku
|
Powrót do góry
|
|
 |
Zawszespoko92
Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012 Posty: 1585 Lokalizacja: Kłodzko/Wrocław
|
 Re: Banki? Wysłano: Niedziela, 2 Lipca 2017, 19:53
Z tych dwóch unikorona tylko, po za tym imo są zbyt zbliżone do siebie rodzajem aktywów, żeby dzielić na nie hajs, chuj nie dywersyfikacja. Obligacje sekurytyzacyjne są nadal bardzo opłacalne i stosunkowo bezpieczne przy stosunkowo krótkim zamrożeniu środków. Credit Invest np bardzo dobrze skopiował ten model znany z PSF https://www.analizy.pl/fundusze/fundusz ... IZ-AN.htmldając jednocześnie możliwość wejścia od 20, a nie od 200 tysięcy złotych. Z otwartych szedłbym w stronę absolutnej stopy zwrotu np Altus https://www.analizy.pl/fundusze/fundusz ... wy%29.htmlSpektrum inwestycji od open life też sobie fajnie radzi, dużo funduszy mają w środku i nieduży hajs biorą za zarządzanie. A najlepiej to idź do specjalisty Nie do sieciówki do specjalisty
_________________ nie mów mi, że to patologia, nie wierzę..
|
Powrót do góry
|
|
 |
Mito
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 11:26
pewnie ze dywersyfikacja, horyzont geograficzny
tego fiza co tam masz to bym chyba nie ruszał, przy jednym terytorium i tych aktywach, to tam może być nieładne tapniecie
oba fio co rzucilem sa spoko, 1-2 skala ryzyka, do stycznia mozna trzymac, jak rpp podwyzszy stopy, uciekac, lepsze niz lokaty, bo o nich tu rozmawialismy
o powazniejszych rzeczach jakos nie mam ochoty rozmawiać na forum slizg, z kilku przyczyn
_________________ musisz mocno w to wierzyć, że ci się uda też kiedyś nie wierzyłem, też kiedyś miałem z tego ubaw prawie zapiął się suwak, w czarnym worku Problemów miałem więcej niż wyprzedaży w czarnym piątku
|
Powrót do góry
|
|
 |
Cz4rny1337
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 15:40
Bił się ktoś z bankiem o zwrot prowizji kredytu konsumenckiego w związku z wcześniejsza jego splata?
Rzecznik Finansowy stoi na staoniwksu [zreszta zgodnie z obowiazujacym prawem], ze maja nie peirdolic o jednorazowosci i wyskakiwac z hajsu, ale alior sie upiera ze ni chuja

YOU SHOULD HAVE LEARNED - BITCHES LOVE CAKE
|
Powrót do góry
|
|
 |
tOm3k
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 16:27
Ktoś miał do czynienia z Nest Bankiem? Chodzi o zwykłe konto osobiste, rzeczywiście nie ma ukrytych dodatkowych opłat?
_________________ "Nie wiem czy rap to prawda, może to tylko bit, Nawet jeśli tak - ten bit to bilet, Może nie dać mi uciec, ale da wyjść na chwilę"
|
Powrót do góry
|
|
 |
michael7
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 16:44
nie ma, ale obsługa w tym banku pozostawia wiele do życzenia
_________________ Jeśli życie to dziwka, to ten świat moim burdelem
|
Powrót do góry
|
|
 |
Mito
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 17:53
tOm3k napisał(a): Ktoś miał do czynienia z Nest Bankiem? Chodzi o zwykłe konto osobiste, rzeczywiście nie ma ukrytych dodatkowych opłat? w bankach nie ma czegoś takiego jak ukryte kurwa opłaty, jest toip który reguluje wszystko włącznie z przelewami na infolinii i dokumentami na życzenie. Jak masz darmowe w utrzymaniu konto, to gwarantuje Ci, że jak będziesz chciał zrobić coś innego niż kanały zdalne, czyli np jakieś podstemplowane wyciagi, zaświadczenia, to zabulisz więcej niż klient aktywny (mający regularne wpływy, uproduktowiony - normalna sprawa, bank świadczy usługi) Kolego od kredytu, bank powinien Ci to oddać z palcem w dupie, jeżeli robi Ci alior problem, kieruj skargę przez rzecznika od razu.
|
Powrót do góry
|
|
 |
1938
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 18:05
czy jest ktoś w temacie MDM i mógłby pomóc w zdolnośći ?
_________________ Nec temere, nec timide
|
Powrót do góry
|
|
 |
Cz4rny1337
|
 Re: Banki? Wysłano: Poniedziałek, 3 Lipca 2017, 21:49
Cytuj: Kolego od kredytu, bank powinien Ci to oddać z palcem w dupie, jeżeli robi Ci alior problem, kieruj skargę przez rzecznika od razu.
No i takowa skarga [z tego co zrozumialem] poszla, ale alior odpisal jakis belkot ze swoja interpretacja prawa [przez jakas typiare z kurwa backofficu ich obslugi klienta, ktora kłóci sie z interpretacjami rzecznika XD. plan mam taki, zeby skontaktowac sie z rzecznikiem ponownie i dowiedziec czy moga to jeszcze raz ruszyc [bo imo alior to potraktowal jako reklamacje], jak nie to chyba pozostanie droga sądowa

|
Powrót do góry
|
|
 |
mancipium
|
 Re: Banki? Wysłano: Wtorek, 4 Lipca 2017, 05:54
Cz4rny1337 napisał(a): Cytuj: Kolego od kredytu, bank powinien Ci to oddać z palcem w dupie, jeżeli robi Ci alior problem, kieruj skargę przez rzecznika od razu.
No i takowa skarga [z tego co zrozumialem] poszla, ale alior odpisal jakis belkot ze swoja interpretacja prawa [przez jakas typiare z kurwa backofficu ich obslugi klienta, ktora kłóci sie z interpretacjami rzecznika XD. plan mam taki, zeby skontaktowac sie z rzecznikiem ponownie i dowiedziec czy moga to jeszcze raz ruszyc [bo imo alior to potraktowal jako reklamacje], jak nie to chyba pozostanie droga sądowa postępowanie przed rzecznikiem jest mega długie i niewiele daje, podejrzewam ze jeszcze skorzystales z tej bezplatnej opcji? Jeżeli orzeczenia Sądów są po Twojej myśli leć do Sądu. Jeszcze skołuj jakoś pełnomocnika żeby koszty tym frajerom dopieprzyc  .
|
Powrót do góry
|
|
 |
pab
|
 Re: Banki? Wysłano: Wtorek, 4 Lipca 2017, 17:01
od chyba 2 lat mam konto w mbanku którego ani razu nie użyłem  jeśli zamknę konto to zapłace np. za kartę czy jak to wygląda
|
Powrót do góry
|
|
 |
mancipium
|
 Re: Banki? Wysłano: Wtorek, 4 Lipca 2017, 19:53
no, ale masz karte czy nie?
|
Powrót do góry
|
|
 |
Mito
|
 Re: Banki? Wysłano: Wtorek, 4 Lipca 2017, 20:07
pab napisał(a): od chyba 2 lat mam konto w mbanku którego ani razu nie użyłem  jeśli zamknę konto to zapłace np. za kartę czy jak to wygląda jak załozyleś konto w którym wnioskowałeś o karte, to miałeś możliwośc korzystania jej, zgodnie z toip bank kasowal Cię wtedy za każdy miesiąc jak miales dodatkowo rachunek płatny, to tak samo
|
Powrót do góry
|
|
 |
Cz4rny1337
|
 Re: Banki? Wysłano: środa, 5 Lipca 2017, 01:32
Cytuj: postępowanie przed rzecznikiem jest mega długie i niewiele daje, podejrzewam ze jeszcze skorzystales z tej bezplatnej opcji? Jeżeli orzeczenia Sądów są po Twojej myśli leć do Sądu. Jeszcze skołuj jakoś pełnomocnika żeby koszty tym frajerom dopieprzyc  . Znaczy ogólnie nie ja sie tym zajmowalem, no ale byla ta bezplatna opcja [bo platna to chyba cos w rodzaju mediacji?], rzecznik wydał kopiujwklejke, przeslal do banku, bank dalej osral i bylo to pare miesiecy temu. No i dostalem prosbe zeby do odkopac jakoś. Ogólnie z roznych informacji w necie najczesciej postraszenie rzecznikiem pomaga i bank grzecznie wypluwa hajs, no ale chyba tu tak kolorowo nie bedzie i na dniach ogarniam orzecznictwo. W ogole co za chujowa zagrywka to to jest niewyobrazalne.

|
Powrót do góry
|
|
 |
MagikDeLow
|
 Re: Banki? Wysłano: Wtorek, 11 Lipca 2017, 01:28
Gdzie najlepsza lokata na 3 miesiace koledzy?
|
 |
kazikson
|
 Re: Banki? Wysłano: Czwartek, 27 Lipca 2017, 11:40
Ta awaria Alior/T-Mobile to jakaś poważna? Podobno ludziom kasa z kont znika 
|
 |
4lternativ3
|
 Re: Banki? Wysłano: Niedziela, 20 Sierpnia 2017, 21:41
skrill/neteller robią jakieś weryfikacje wieku?
_________________ nie siadaj przy stoliku, nie mów do mnie byku
|
Powrót do góry
|
|
 |
mancipium
|
 Re: Banki? Wysłano: Niedziela, 20 Sierpnia 2017, 21:52
dowód ososbity musisz im przeslac o ile pamietam.
|
Powrót do góry
|
|
 |
4lternativ3
|
 Re: Banki? Wysłano: Niedziela, 20 Sierpnia 2017, 21:58
a nie da się ich jakoś wychujać, zrobić w bambuko, nabić w butelkę? jak zmienię rok urodzenia w photoshopie to zauważą? mogę meić za to problemy?
_________________ nie siadaj przy stoliku, nie mów do mnie byku
|
Powrót do góry
|
|
 |
Zawszespoko92
Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012 Posty: 1585 Lokalizacja: Kłodzko/Wrocław
|
 Re: Banki? Wysłano: Niedziela, 20 Sierpnia 2017, 22:12
z tego co kiedyś czytałem, to blokują konto oraz środki do momentu wyjaśnienia sprawy
_________________ nie mów mi, że to patologia, nie wierzę..
|
Powrót do góry
|
|
|
|