Kto gra? Jako że lata temu zagrywało się w redy/goldy/silvery to musiałem to sprawdzić. Przed chwilą nagrałem na androidzie, wybrałem Charmandera. Nie wytrzymałem ciekawości i wyszedłem za blok, myślałem że coś znajdę. Chuja było, już miałem wyłączać i nagle na skraju lasu (100m za blokiem) zauważyłem że coś się rusza. Pierwszy był weedle. Poszedłem za ciosem i ruszyłem nad jeziorko - 5 minut drogi, złapałem Parasa (to by potwierdzało teorię że wodne koło wody) a w drugą stronę jeszcze dwa weedle. Najbliższy pokestop pokazuje mi w kościele. Kurwa, stary a głupi
Informacje podane na stronie GryOnline Pokemon GO data premiery gry na AND: 30 lipca 2016 (światowa data premiery) 30 lipca 2016 (gra dostępna dla Polski)
"Oczywiście najwierniejsi fani znaleźli sposób na obejście systemu. Udostępniona została aplikacja dla urządzeń z systemem Android, którą możecie pobrać tu: KLIK
Pobieracie plik i instalujecie go oczywiście na własną odpowiedzialność. Nie wiemy co stanie się z kontami, czy urządzeniami które pobrały aplikację – możliwe, ze polecą bany. Jesteśmy jednak dobrej myśli – w końcu nie nasza wina, że tak długo musimy czekać. Na początku sporo osób powstrzymywało się przed instalacją, jednak większość społeczności już biega za Pokemonami po swojej okolicy!
Jeśli jesteś posiadaczem urządzenia z systemem iOS, to jest to trochę bardziej skomplikowana sprawa. Żeby pobrać Pokemon Go, musisz zmienić region przypisany do konta w iTunes na jeden z tych, które otrzymały oficjalny dostęp do gry i ściągnąć aplikację.
Po instalacji musicie się oczywiście zalogować. Możecie w tym celu użyć konta przypisanego do oficjalnej strony pokemon.com lub konta Google."
Nie wierzę żeby miały lecieć jakiekolwiek bany, w końcu każdy użytkownik to potencjalny klient.
Sama gra? Darmowa. Widziałem jakiś sklep ale nawet do niego nie wchodziłem. Co do mikropłatności
Cytuj:
Zaczynamy grę z 50 sztukami Pokeball i 2 sztukami Kadzideł. Kadzidła służą do przyciągania zainteresowania Pokemonów, sprawią, że pojawi się ich więcej. Nie należy się martwić ilością tych przedmiotów, bo zupełnie za darmo z każdym poziomem doświadczenia otrzymamy kolejne za darmo. Więc po co płacić? Pewnie po to, żeby być jeszcze lepiej wyposażonym i łatwiej zebrać je wszystkie. Poza realną walutą, o której napiszę za moment, w grze posługujemy się złotem. A tego na początek nie mamy ani trochę. Zero. Null. Niewykluczone, że będziemy je otrzymywać za wykonywanie zadań w ramach nagrody, ale o tym dopiero się dowiemy na dniach
@kamson. Mi 2 godziny temu działało bez problemu. Teraz rzeczywiście nie chce zatrybić. Pewnie pokłosie braku oficjalnej premiery.
Ostatnio edytowano Piątek, 8 Lipca 2016, 17:49 przez kapec, łącznie edytowano 1 raz
Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012 Posty: 6777 Lokalizacja: Bydgoszcz
Re: Pokemon GO
Wysłano: Piątek, 8 Lipca 2016, 18:25
U mnie połączyło, ale nie czytało GPSa na początku i nie mogłem wybrać startera*, a teraz mam napisane, że serwery mają kłopot i mam spróbować później. *
Dołączył(a): 06 Grudnia 2013 Posty: 4184 Lokalizacja: Przasnysz/Warszawa Ostrzeżenia: 1
Wysłano: Piątek, 8 Lipca 2016, 18:46
U mnie też gps nie czytało. Mógłby te serwery wstać
Smoogy napisał(a):
w sumie smarki mial na imie Andrzej
Ezio_Wroclaw napisał(a):
No to jest pewien problem, bo niestety, można sobie kupić asg na śrut, kosę, a z przyłożenia do oka to nawet śrutówką można zabić, więc nie polecam nikomu do mnie podskakiwać.
Dołączył(a): 01 Kwietnia 2012 Posty: 6777 Lokalizacja: Bydgoszcz
Wysłano: Piątek, 8 Lipca 2016, 18:53
Dobra, ruszyłem. Mam już Charmandera i złapałem Ratattę. Mam w bloku GYM! Teraz muszę obczaić to chodzenie po mieście, bo na razie mocno laguje E: znowu serwery padły